Alice Cehlin

Alla inlägg under september 2011

Av Alice - 19 september 2011 18:30

Idag var det studiedag för mig o syrranså vi bestämde oss för att cykla till stallet ha en heldag där och rida på ridbanan. Resultatet blev att jag red och bea cyklade till paddocken och sen red hon där. Stella var pigg som bara den och då är det inte lätt att vara cool om man aldrig ha suttit på hästen så Bea fick helt enkelt känna på hur blöt ridbanan var. Det va inte enbart för att stella var pigg utan sadeln började även glida också så det såg verkligen kul ut.

 

som sagt underlaget var inte det bästa men hon behövde böjas igenom lite och det fixade Bea bra. Red mycket serpentiner, volter, tempoväxlingar och sidvärtsrörelser. Är ändå imponera över lillasyster som vågade fortsätta och va första riktiga turen på Stella.

 

Här är jag och stella på väg dit kolla noga på hennes ben dom är rena!

 

Om man kollar nu ser man hur lerigt det var på banan men alla skor sitter och hon har inte lidit något vidare av det. 

På kvällen var vi och kollade på en transport i Tingsryd som vi antagligen ska köpa en Star trailer. Det blev även ett besök på hästaffären men det blev inga stora inköp en ny mockgrep och ett marinblått ländtäcke. Jag sparar alla inköp till nästa helg.

Ha det bra

Av Alice - 18 september 2011 18:48

Känner mig inte på topp idag. Därför en väldigt lång dag. Kalas hos farfar väldigt goda kakor men känner mig ständigt trött. Stella var ute en sväng idag också ingen feber idag heller, lycka. Olof hängde med mig men han va också sjuk så det blev bara en liten sväng fast mycket jobb ändå. Galopperade i olika tempon och växlade mellan gångarterna rätt mycket och samlade och ökade fick fin respons och höger galopp är mycket bättre. Det handlar bara om att försöka vara lite på hugget och inte vara lat utan verkligen träna men o andra sidan inte till överdrift. Det ska alltid vara possitivt.

Pga min kamera inte är den bästa blir det inte så många nya bilder. Räknar istället ner dagarna till vi ska till Kalmar, min lista på måste-ha-saker blir bara längre och längre. 

   Stella med öronen frammåt passa på att kolla noga för det är inte ofta man får se det :)

 

Måste även lägga in en bild på Enzo som är vårt lilla charmtroll.

Av Alice - 17 september 2011 15:46

Stella har vilat nu i två dar och var laddad till max idag. På morgonen var olof o jag på Sporrens dressyr tävling och såg många fina ekipage. De små shettisarna är för söta med små ungar på som är så små att inte benen räcker nedanför sadelkåporna. Olof var däremot inte alltför glad men tyckte de var söta.

Stella var som sagt laddad idag men inte övergrivet. Stellas stallkompis hade feber igår men som tur va hade inte stella det och nu blir det tempen varje dag ifall ifall.

Börjar också känna mig lite sjuk igen vilket jag verkligen inte hoppas på med tanke på hoppträning på torsdag och förhoppningsvis lite jobb också.

Nu ska det bli kalas för olofs farbror och jag hoppas på god mat. Jag och Stella är ungefär lika stora matvrak :)

Ha det bra!  

Av Alice - 15 september 2011 19:57

Det blev inget skrittband idag den ska fixas lite. Egentligen gjorde det inte så mycket hon rör på sig rätt mycket i hagen men det är alltid skönt o se hur hon rör sig, särskilt eftersom hon gick rätt hårt igår. Det blev iaf mys i boxen lite puts på henne och hon tyckte det va skönt att bli av med några äckliga älgalöss. Så nu är hon fixad inför natten och en timme senare är även jag hemma.

I morgon ställer min mysiga pojkvän upp och tar hand om Stella medans jag jobbar och sliter, han är guld värd min prins. 

Nu ska jag försöka hitta en bra film och en kopp te.

Ha det bra :)

Av Alice - 14 september 2011 14:04

Idag är jag helt ledig från skolan, eller vi ska fixa med projektarbetet vilket inte ligger på priolistan just nu. Det blev en tur till stallet istället. Stella var på bra humör idag så fixade till hennes man och svans och fixade upp putsen på henne så till o med grannen kom in och tyckte att han bländades. Alltid kul att få komplimanger. Det tyckte tydligen Stella också och sträckte på sig lite extra.

I paddocken var hon däremot väldigt tveksam. Målet med dagens ridning var att få till mjuka övergångar och avsaktningar vilket inte var några problem. Problemen var mer imellan allt. Det är tur att jag är så cool och bara skrattar bort hennes försök till att å göra som hon vill och tar lugnt och bestämt hand om hennes bestämda vilja. Egentligen inget allvarligt men rätt gulligt att se hur besviken hon blir när hon märker att det inte är någon idé att försöka ligga ner i kurvorna...


 

Av Alice - 13 september 2011 20:08

Idag blev det tidig stalltur eller tidig går ju självklart att diskutera men för mig är 8 tidigt när man inte går i skola. Stella var inte jätte pigg på att ridas hon tyckte inte det minsta om alla lastbilar som var precis utanför. Väl ute i skogen skötte hon sig däremot bra. Det blev mest lite check så att hon var där jag ville och gick som jag ville och inte tjurade ihop, vilket var helt bra idag. 

I morgon blir det en tur till paddocken och på torsdag ska hon få gå på bandet hennes träningsupplägg är rätt tajt en det är hennes mage också. En stor mage kan vi inte tolerera om hon ska lyckas ta sig över hinder.

Räknar även ner dagarna till vi ska till Kalmar och Chevalridsport och hööks. Känner hur pengarna försvinner men det är klart värt det.

 

Av Alice - 12 september 2011 19:29

Idag är en ny vecka med lite mindre jobb men tyvärr börjar proven trilla in. Något som inte trillar inte lika lätt är stella. Hon låg och sov helt utsträckt i hagen, när jag ropade på henne satte hon upp huvudet och suckade högt och la sig sedan till rätta igen. Underbart. 

Igår var olof med mig ute en lång runda säkert iaf 1.5 mil. Underbart väder och trevliga vägar. Här kommer lite bilder från det.

     

Stella är inte överdrivet glad, kan vara för att hon bara är sån eller så ville hon snabbt iväg igen.

Idag däremot blev det en lite mindre runda som gick helt okej, fokus låg på att få henne stadig i höger galopp som hon har lite svårare för. Hon var rejält tjurig men gav tillslut upp och blev riktigt trevlig och mjuk. På vägen hem tvärstannade hon och började skaka. Stackars Stella hade fått syn på 2 stackars kor som var vilse, hon var rejält rädd men samtigt nyfiken. Ägaren kom och fångade in dom men vi hade säkert fixat det med lasso om vi bara fått lite mer tid ;)

 

Stella avslutade ridturen med att klia sönder svansen :)

Av Alice - 10 september 2011 19:45

Igår var första dagen på 3 dagar som jag va i stallet och pysslade med Stella. i onsdags vilade hon och jag bara kollade till henne i hagen. I torsdags hade vi inventering på jobbet så då fick mamma i uppdrag att gå ut en sväng med henne. Även fast hagarna är stora så rör hon inte på sig så jätte mycket så lite promenad var jätte bra. Igår jobbade jag kvällen men pysslade med henne efter det och så fick hon gå på bendet i 30 min. Hon var super duktig gick på direkt och tyckte det var behagligt och hon var helt avslppnad. Höjde hastigheten lite och lyckades hitta precis hennes läge. 

Idag var det då invigning på Ronnebys nya ridanläggning. verkar vara jätte bra och det var ett stort ridhus och stora hagar. Stella fick lite pyssel och sitt täcke inför natten.  

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards