Alice Cehlin

Alla inlägg under oktober 2011

Av Alice - 23 oktober 2011 18:24

Idag har det varit en rätt fullspäckad dag. Jobbade på förmiddag/eftermiddag och sen till stallet. Red Stellis en jätte mysig runda med rejäla backar och mycket bra galoppvägar så det blev mycket kondition idag vilket gjorde att hon blev av med den mesta energin. Hon var lite kämpig först och ville inte riktigt vara med på mina direktiv men sen skärpte vi oss och hon gick som jag ville. Bra luftig galopp och bra samlad trav med rejält påskjut med bakbenen. Tur att det inte var en liten unge som satt på idag.

 

Vi såg inte särskilt höstinspirerade ut idag med ljusblått schabrak.

 

Här är mitt nya schabrak som jag köpte i fredags, ett rätt bra schabrak att ha till vardags.

Av Alice - 21 oktober 2011 19:51

Idag var det då den första fredagen på flera månader jag inte har jobbat. Det firades med shopping på fåglasångs ridsport en affär jag gillar skarpt. Däremot är min plånbok tunn så idag blev det inte så mycket. Ett schabrak som är brunt som ersätter mitt jag har sålt, inte något speciellt märke eftersom pessoa var slut så fick det bli det i stället. Mycket billigare men inte lika snyggt, bild kommer imorgon. Jag har även beställt ett sadelöverdrag till min prestigesadel vilket jag är mycket nöjd med efter att ha letat på alla tänkbara ställen.

Dagens överraskning är att jag har provat balklänningar till studenten och till min förvåning passar min kropp till de flesta klänningarna, mycket positivt!!

Nu vet jag iaf vad jag vill ha och det är alltid ett framsteg.

Nu blir det god mat hos Olof en super bra start på helgen.

      

Av Alice - 21 oktober 2011 19:38

Igår var det hoppträning i yxnarums ridhus för min tränare Ingela. Jag var med i storhäst gruppen vilket passade oss perfekt. Stella kändes för dagen helt underbar, hon fick lite extra turbo foder och hon svarade bra på det och därmed blev hon inte "tung". Red fram lite lätt i paddocken och hon kändes kanon bra. bra stabil form och hade väldigt bra höger galopp. Hon fattade rätt galopp samtliga gånger.

I hoppningen var det uppbyggt en kombination på långsidan, en rosa oxer andra sidan och studs med följande räcke på medellinjen. Varsitt plank på diagonelen i banan sväng till vadera långsida. Det innebar rätt mycket jobb på lång galoppsträcka och jag fick ha is i magen. Studsen fungerade toppen men blev vinglig ibland. Till den sista rundan var jag super fokuserad och vi satte allt bra. Det var inte vingligt, alla galopper satt även byten! Det var bra allting det var även höjt lite till min mentala maxhöjd 95 cm ;) Jag har blivit väldigt feg för högre än 1 m vilket är dåligt av mig!

   

Av Alice - 20 oktober 2011 15:51

Idag är första dagen på 3 dar som vi har internet! Jag har en sån omodern mobil så jag har inte internet som är så bra, så därför gör jag alla inlägg från datorn det innebär i sin tur att när det inte finns internet så blir det inget inlägg.

Så till allt det vanliga. Igår red jag på ridbanan i ösregn! Stella var spänd och lite stel men jag ville rida igenom henne lite innan hoppträningen och det var tur det. Hon hade så mycket energi så det fanns inte. Höger galoppen har dessutom blivit mycket bättre men på ena långsidan var det lögn att få rätt galopp så det krävdes en del innan det blev bra men sen var hon jätte duktig så då avslutade vi det ridpasset. 

pappa var så snäll så han körde upp med nya kläder annars hade jag garanterat blivit sjuk igen. Stella hade ingen tanke på att vara inne trots att det regnade så släppte ut henne och hästen tyckte det va så skönt så hon rullade sig i säkert 5 minuter!

 

Idag torsdag är det hoppträning som gäller! Känns som vanligt rätt nervöst men det kommer säkert gå bra och till nästa hoppträning är hon klippt men idag lär det nog bli svettigt för lilla Stella som både är långhårig och aningens tjock.

Av Alice - 18 oktober 2011 15:50

Idag är det verkligen höstväder, regnet öser ner och det är grått. Men för mig gör det inte så mycket jag fixade Stellas och Falkens box i morse innan skolan och tog med Enzo. Vi plockade en kasse med trattisar och som vanligt gillar Enzo att vara med i stallet då han kan leka med katten Nilsson.

Sella får vila idag det är hoppning på torsdag och jag ska jobba igenom henne i morgon så hon kan behöva en slappdag i hagen. Nu ska jag dricka te och fixa mitt projektarbete, ha det bra!

   Enzo i stallet.   Älskar verkligen min Pikeur mössa!   Lite av trattisarna jag hittade.

Av Alice - 17 oktober 2011 19:58

Anledningen till förra inläggets rubrik är att jag har beställt min studentmössa nu! Den blev kalas fin men väldigt bantad mot min första variant som mamma fick en chock av ;) Den kommer någon gång i april och jag hoppas verkligen den blir bra sen när den väl är klar.

 

Av Alice - 17 oktober 2011 19:46

Idag har det verkligen varit fullt upp. Jag spelade tex inte för att jag ska hinna med skolan, det handlar om prioritering! Sen var det sån fruktansvärd lunch i skolan så Frida och jag lunchade på Andra Våningen, tog skagen baguett och cola så himla mumsigt!

Jag hann med en tur till stallet senare iaf. Red Stella i skogen nu när äntligen jakten har lugnat sig. Stella tyckte det var riktigt kul och hade högt tempo och något som känns kanon bra just nu är att höger galoppen verkligen börjar bli bra. Den är inte lika stark som vänster men en bra bit på vägen genom att hon lyssnar och fattar rätt med en gång och dessutom gör hon jätte fina byten från vänster till höger vilket har varit svårt innan. Så nu är målet att bara jobba vidare och behålla det positiva men Stella verkar stolt över sig själv över att hon faktiskt kan!

    Dagens Skolklädsel

 

Dagens stallklädsel vilket är min favorit så såg likadan ut igår ;)

 

Älskar denna bilden på olof och Bonny

 

Beatrice och Enzo får avsluta denna höstdagen

Av Alice - 16 oktober 2011 21:42

Idag var det klar blå himmel och -5 ute när vi körde till stallet. Stella fick mat och Olof och jag åt vår frukost, så himla skönt att sitta där och äta, läsa och bara slappa innan jobbet började.

    Blåbärs Yoggi med banan, mums!

Sen blev det då lite mockning och fixade maten till ikväll och pga älgjakt blev det vägen och sen travbanan. Provade mitt ländtäcke klipp från börjes idag också och det såg inte helt tokigt ut. Som vanligt är det min underbara pojkvän som ta bilder.

     

Vid middagstid var vi på kalas hos mormor som fyller år idag. Åt god mat och hade det trevligt innan det var dags att ta in Stella och köra vidare på BE-korts kurs.

   Potatisgratäng med kött och grönsaker

   Olof- Bonny, Bea, Jacob-Enzo   Lilla Alice    Min snygging

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards