Alice Cehlin

Alla inlägg under oktober 2011

Av Alice - 15 oktober 2011 18:46

Idag har det varit en helt underbar dag. Jobbade först en stund och blev sen upplockad av Josefin. Körde till stallet hade rundvandring, pratade jätte mycket och sen fika och då var Olof också med naturligtvis. Jag har verkligen saknat Josefin och tycker det är så kul att hon kommer ner lite ibland. Känns skönt att prata av sig lite.

Stella har bara gått på bandet idag gick 5 program med full höjd i 10 min sen vågrätt resten i 20 min. Hon gick själv idag utan att jag höll i grimskaftet och hon skötte sig bra och var avslappnad.

 

Hade ingen bild på Josefin så det får bli en annan gång :)

Kommer en på mig istället ;)

 

Av Alice - 13 oktober 2011 19:53

 

Sen en liten halvkass bild på mina nya boots

 

Av Alice - 13 oktober 2011 19:41

Idag var en händelserik dag. Gick i skolan till 9.30 sen till stallet kollade igenom stella idag och jag städade också. Jag kände mig väldigt duktig som tog undan sopor, sopade sadelkammare, duschrum och fikarum sen dammade jag och torkade golven med dagens favvo, Universal Spray med citrus doft! Så himla fräsch.

Red Stella idag också. Hon var väldigt sänd idag då det blåste rätt mycket så tur att jag inte hade planerat något särskilt utan mest skritt och trav, i stadig form och avslappnad. Hon var jätte fin i mellan åt men har mycket energi som jag får ta itu med någon dag. Det är fortfarande jakt i skogan så det går inte att galoppera på skogsvägarna och på grusvägarna är det för hårt så känns inte jätte kul för tillfället. 

Kvällens lite mer krävande jobb var att sitta på Suggar Chris. Hon var rätt spänd först och pysslade med henne länge och la på utrustningen i lite i taget. Tillslut var hon avslappnad och jag kunde spänna sadelgjorden och väl ute på planen hängde jag lite på henne och provade att sätta foten i stigbygeln inga problem! Jag har ingen aning om vad hon har gjort tidigare men antagligen rätt mycket eftersom hon inte gjorde några tendenser att vara spänd eller försöka slippa undan. Så tillslut satt jag på henne gick ett varv och sen satt jag av igen. Det var väldigt bra och fick räcka för idag.

Av Alice - 12 oktober 2011 20:00

Idag blev det ett sent pass också ag har jobbat hela eftermiddagen. Jag har börjat med en ny stil som jag gillar starkt. Mina älskade gummistövlar är på både i stallet och under ridpasset. De sitter jätte bra och jag kan gå mil i dem. Ett par Vagabond 499 kr och älskar verkligen de.

     

 Stella fick ett bara-ute-och-lufsar-pass hon tyckte det var jätte skönt att galoppera av sig lite vara lite kravlös men ändå jobba rejält i backarna. Hon var lite tittig i mellan åt men på det hela taget väldigt fin och avslappnad. 

Olof och jag sitter även och letar efter ett hotell i närheten av Ullared eller Halmstad till den 4 November som vi ska bo på men det är inte det lättaste. Som planerna är nu ska vi också ner till Camilla och Robban och kolla på fölen och när Camillas häst tävlar, kommer bli skit kul!

På grund av olika anledningar struntade vi i utlandssemester och kör på Ullared istället vilket kommer bli grymt mkt dyrare! Inte helt okej men många nya saker och det är mer än okej :)

 

Smakar lite på varandra Stella och Suggar Chris

 

Toppi äter mest men är ändå den som är mest kompis med Stella iaf vad jag tror ;)

Av Alice - 11 oktober 2011 18:47

Nu när jag var uppe i stallet passade jag på att ta lite bilder på det som jag inte kan änvända längre. Stellis fick vila så var uppe och fixade hennes box och tog in henne gick en sväng med enzo också.

 

Vanligt marint Schabrak ponny från börjes 

 

Ett brunt GPponny från copperfield 

 

svarta skydd bak från Event storlek s

Svarta framskydd från Hööks storlek ponny

Bruna framskydd från Horse Guard storlek full 150 kr 

Alla saker säljes i bra skick och nytvättade.


Av Alice - 11 oktober 2011 10:56

Rubriken får tala för sig själv, det blev plugg för hela slanten. I morgon är det naturkunskaps prov och med Kemi också. Det är allt annat än roligt, Stella får vila idag och kan nog behöva det tror jag. Träningarna om torsdagarna blir också allra troligast flyttde från Ronnebys anläggning till Yxnarum vilket inte är mig emot gillar det ridhuset. Det innebär även att Stella får se lite nya platser vilket inte brukar vara några problem men det är alltid bra med miljöombyten.

Idag ska jag prova de nya PC bootsen också hoppas verkligen de passar.

Ha det bra i höstvädret!

 

Av Alice - 10 oktober 2011 20:23

Idag blev det ett sent pass i regn och blåst. Jag hade spelning och sen när jag kom hem fixade jag lite papper till jobbet. Var även en sväng hos Olof på min håltimme mycket välbehövt med goda kakor och rostade mackor, mums!

Stella fick sig en riktig genomkörare på travbanan idag. Eftersom det är älgjakt fick det bli där idag men det är super bra träning så inte mig emot och inte stella heller hon älskar att vara där. Dagens mål var att få en bra galopp samt variera tempo och gångarter mycket så att hon verkligen lyssnar på mig. Det gick kalas bra. jag satte upp delmål efter den och den stolpen skulle det vara ett tempo och mellan träden ökade vi ;) ungefär så blev det iaf.

Hon fick mat och står nu i sin box och äter. Precis som vanligt!

Mitt paket från Cheval har kommit också :)

   

Av Alice - 9 oktober 2011 20:32

Då var det söndag igen. Det har inte blivit jätte mycket gjort med Stella i helgen pga jag har jobbat som vanligt. Olof var snäll och följde med mig en tur på lördagen, han cyklade med. Stella var inte riktigt vad jag hade hoppats på. Hon var okoncentrerad och tittade på massa saker som jag ansåg bara var fjanterier. Galoppen som brukar vara rund och med power i var idag mest studsig och jag tyckte jag gjorde mitt bästa för att hålla om och släppa fram. Nu efterråt känner jag mig mest besviken över min egen ridning det är väldigt sällan hästens fel om det går dåligt, helt enkelt hade jag nog en dålig dag och borde gjort bäst i att bara pyssla i stallet.

Det blev lite höst bilder iaf :)

   

Idag blev det bara en lugn dag på jobbet sen hämtade min Olof mig och vi gick på BE kursen, fatta vad svårt det är att kunna allting! 

Tänkte även visa en bild på mina fel skydd. skickade även efter ett par silicongummiband. Ska se om de håller måtten ;)

 

Ha det bra!

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards