Alice Cehlin

Alla inlägg under oktober 2011

Av Alice - 7 oktober 2011 20:18

Då är det äntligen kväll. Mamma har tagit in stella och jag sitter hos olof och har just ätit fläskfilé med gräddsås och pommes. Hur gott som helst! I morgon väntar jobb. Fick även hem mitt paket idag med mina catagoskydd det var bara ett problem. De hade skickat fel, så sitter just nu med ett par dressyr skydd både fram och bak bruna i cob med ett värde på 999 kr. kommer inte kunna använda dom :(

ha en bra helg :)

   

Av Alice - 7 oktober 2011 11:11

Det var som sagt träning igår och stella var på bra humör. Inga problem med att lasta i den nya transporten och hon verkade trivas. Det var rätt mycket markarbete igår med volter på båda kortsidorna och sen cavaletti på ena långsidan och sidvärtes förflyttningar på andra. Det gick kalas och höger galoppen börjar bli bättre, dock är jag lite för ivrig vill att allting ska gå på en gång istället för att lugnt vänta in henne. Vänster galopp var inte heller den bästa jag satte inte tillbaka henne riktigt utan förlitade mig mest på handen istället för att rida ihop henne mer med sätet.

Till hoppningen. Avstånden var bättre och galoppen börjar flyta på. Jag försöker att inte ha för höga krav men det är svårt vill helst att allt ska funka första gången. Fick dock beröm för att jag ändå är mer lugn och inte blir så irriterad på henne. Hon hoppade upp sig fint och på det hela taget så är jag nöjd för att vara 4:e hoppträningen med henne.

Mamma har även konstaterat att digital kamera inte fungerar så det blev inga bilder från träningen igår. Systemkameran är på service men nästa gång då blir det bilder!

 


Då till dagens ridning.

Jag skrittade bara idag och lät henne gå helt kravlöst och bara lulla på. Gick jätte bra tills vi fick sällskap av rådjurs familjen. Hon var inte jätte glad åt sällskapet och ville hem. Men vi fortsatte och lyckades hitta lugnet igen.

   

Jätte mysigt väder iaf med sol och blå himmel. Nu väntar jobbet i några timmar och sen slapp hos min Olof. I morgon blir det lång tur med Stella och sen måste jag ta itu med städningen i stallet. Städa sadelkammare, hallen och lite allt möjligt. Mitt svart fleecetäcke har äntligen kommit till rätta så nu slipper jag köpa ett nytt :)

Ha det bra!

Av Alice - 6 oktober 2011 16:39

Stella står i boxen, transporten kopplad snart dags för träning. Hoppas det flyter på bra med lastningen i den nya transporten den är ljusare och har mjuk mellanvägg så hon borde iaf kunna nöja sig med de detaljerna. Förhoppningsvis tar mamma lite bilder från träningen men det är väl lite sådär så får se.

Så länge kommer bilderna från förra träningen som Camilla eller Robban har tagit. 

   


Deras Kamera är inte dålig, det är belysningen som är dålig! :) 

tack Camilla för bilderna :D

Av Alice - 6 oktober 2011 11:38

Idag är jag hemma från skolan har inga lektioner så det blev en hemma dag. Ska till stallet om några timmar och ta in stella inför träningen ikväll.

Hämtade hem vår transport idag också. En star trailer begagnad och enaxlad, men efterom vår bil inte får dra mer så fick det bli så. Jag lär köpa en ny sen när mitt BE-kort är klart men tills vidare är det en toppen transport!

Har även klickat hem ett par catago skydd till stella och silicongummiband. Mina PC boots kommer nog om någon dag kommer bli toppen snyggt :)

Bild

Av Alice - 5 oktober 2011 17:47

Idag var det en rätt soft dag, var i skolan kl 10.30 för att fixa en labrapport Frida skrev den så den blev super bra! Hade en lektion och slutade 12.45 En riktigt bra skoldag för att vara samhällare. 

Schemat för stallvistelsen idag blev följande:

  • Rida på ridbanan
  • Öva upp snabbhet i galoppfattningar och enkla byten.
  • Mocka 2 boxar och göra allt klart inför kvällen.
  • Tvätta framskydden inför träningen i morgon
  • Ta fram alla saker inför imorgon.

Stella gick super på banan. Kände det redan på vägen dit att det var ett litet krutpaket idag. Jag gjorde åttor över hela ridbanan, i traven saktade jag av till skritt vid X och samma sak i galopp men då avsaktning till trav. Galopp från halt och sen enkelt byte till nästa varv. Jobbade lite lite mer i höger då hon har svårare för det varvet. Lite fler fattningar men annars samma. Fick en glad överraskning när min underbara pojkvän körde in på gårdsplanen, har saknat honom jätte mycket.

Egentligen skulle vi hämtat vår transport ikväll men det blir imorgon, så ikväll blir det plugg för hela slanten!

Ha det bra!

 

Så här såg jag ut idag och mina favvo byxor, Jeansridbyxor och ett par helt vanliga läderridstövlar också.

 

Så här såg Stella ut idag. Hon börjar bli en Teddybjörn och en tjock sådan men det fixar sig med lite bantning och en klippmaskin!

Av Alice - 4 oktober 2011 21:05

Nu när jag läste igenom mina inlägg insåg jag att jag inte skrivit en rad om förra torsdagens besök. Stellas förra ägare Camilla var på besök. Hon och hennes man tittade på min hoppträning, jag var otroligt nervös. Men träningen gick ändå rätt bra särskilt eftersom det var ett nytt ställe och vi aldrig varit där och tränat. Jag tycker det är super bra att hålla kontakten med camilla hon är bäst att prata med om det är några problem med Stella.

Förhoppningsvis ska Olof och jag ner om någon vecka och kolla på alla hennes fina hästar och föl som dock börjar växa till sig fort.


Av Alice - 4 oktober 2011 19:48

Idag har det varit en lugn dag. Var uppe i stallet rätt sent och fixade stellas box och försökte utforska lite nya rundor med Enzo. Gick inget vidare hunden är otroligt känslig för allt som heter pinnar, grenar och barr. Det innebar att jag fick bära han hela rundan, jag fick träning! Stella låg och rullade sig i säkert 5 minuter och hade det mys med sina kompisar.

Jag jobbade även efter skolan så mamma fick ta in Stella. I morgon blir det lite jobb i paddocken.

 

Ingen vill vara med på bild ;)

Av Alice - 3 oktober 2011 21:25

Idag blev det ett sent pass för mig och stella. Joggade fram lite  skogen och sen körde vi tempoväxlingar och lite byten på galoppbanan. Falken höll oss sällskap och försökte hänga på stellas tempo, utan resultat dock. Stella har även fått en ny sko idag eftersom hon trampade av sig den ena i fredags. 

Nu står hon inne och då passade jag på att prova de nya sakerna så här kommer bilder på det.

     

Stella ser måttligt glad över att få på och av saker hela tiden helst vill hon nog hugga in på ensilagen.

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards