Alice Cehlin

Alla inlägg under november 2011

Av Alice - 22 november 2011 21:50

Nu är det sadlar och stigläder över hela huset och jag och mamma försöker bestämma vilken vi vill ha. Just nu lutar det åt prestigen men det vet vi inte förrän de är utprovade. Om det visar sig att ingen passar blir det problematiskt. En dag i taget!

Just nu har jag iaf börjat med den gigantiska inlämningen i psykologin den blir gigantisk verkligen. Jag har redan skrivit 3 sidor fulla med text på bara 3 frågor, det vill säga en sida/ fråga. Tur att man inte är lärare som måste läsa allting.

Ha en bra kväll.

 

Camillas sötis katt får avsluta denna kvällen :)

Av Alice - 22 november 2011 11:08

Idag blev det en tidig start på dagen. Jag insåg rätt tidigt att om jag ska hinna med alla saker istallet behöver jag vara i stallet senast 8. Iaf jag red en sväng i skogen med stella hon var rätt okoncentrerad först men sen blev hon bättre och bättre. Hon lyssnade fint och sänkte sig det är mindre spänt nu. Däremot är jag mycket spänd på om de nya sadlarna passar imorgon så det är mest det jag tänker på nu.

Jag mockade alla boxar och sopade stallgångarna, vilket kan behövas minst 2 gånger om dagen. Annars har det inte hänt så mycket. Det är byggarbetsplats i hela byn då det håller på att växa fram ett nytt hus så det var naturligtvis spännande tyckte stella. Hon är ju så otroligt nyfiken min lilla häst. Sen har jag lovat mig själv att jag ska unna mig ett grått GG schabrak om wintec sadeln passar. Jag kan redan se Mamma, olof och Hans blick över ännu mera saker. Men men det är sånt man får ta ;)

   

Öronen framåt!!

Så här såg vi ut idag, kan även passa på att tillägga att min rumpvärmare i fårskinn kan vara något av det bästa jag köpt. Det är inte snyggt men jag slipper urinvägsinfektion och det är värt mycket:)  

 

Nästan alla mina ridvägar är såhär mysiga med stigar och skogsvägar :)

Av Alice - 21 november 2011 20:17


Stella är inte till salu men det svart schabraket ;)


   

Av Alice - 21 november 2011 19:37

Känner mig lite små sjuk nu såhär i höstvädret, har frusit och min hals och öron är inte på topp alls. Det går nog över min metod brukar vara att ignorera smärta, tills det inte går längre och då brukar det bli medicin. Iaf skolan har flutit på bra men tråkigt nog har vi fått en gigantisk uppgift i psykologin till filmen Billy Elliot vilket då är en analys med anknytningar till tidigare psykologiska perspektiv, ni hör ju redan här att jag kommer få problem.

Stella har fått gå på lite halvfart idag, det kommer bli jobbigt nog denna veckan så idag blev det bara skrittbandet i 30 min men hon verkade lika glad ändå.

Veckans planering ser ut som följande:

Tisdag: Rida en skogstur på morgonen sen spela på kvällen

Onsdag: Prova ut sadlar på travbanan och anette ska massera igenom Stella

Torsdag: Rida en liten sväng på ridbanan och prova den nya sadeln om någon passar

Fredag: VILA jag jobbar kväll

Lördag: Skogstur med sällskap

Söndag: VILA jag ska spela på en julmarknad och sen körkorts kurs


Förövrigt håller jag då på att ta BE-Kort och det kan nog var något av det värsta i mitt liv, hur kan man få för sig att ställa upp på en sån sak när man aldrig i hela sitt liv har kört med släp? Sen ska jag dessutom köra en stackars häst där i. De människor som har åkt med mig när jag kör vanlig bil undrar hur sjutton jag kunde bli godkänd, och det vill inte säga lite. Själv tycker jag att jag ska satsa på en rallykarriär, det hade varit så coolt!

Gammal bild men kommer mer nya bilder imorgon eller någon annan dag :)

Ha det bra! 

Av Alice - 20 november 2011 21:30

Idag har jag jobbat en sväng och sen var Olof och jag på Fåglasång och kollade på dressyrsadlar och jag har bestämt mig för 3 som vi ska prova ut på onsdag när Anette kommer. Det blev en prestige, globus och en wintec hoppas att någon av dem passar. Prestigen var lätt skönast men om man ska kolla till min ekonomi kan man ju hoppas att wintecen passar men men det är sånt som löser sig. Det viktigaste är att den ligger bra och att stella trivs i den.

Stella har förövrigt vilat idag och jag har inga nya bilder att lägga upp heller tyvärr.

Ha det bra :)

Av Alice - 19 november 2011 17:39

Idag var det dags för jakt, det är första gången jag är med Olof och hans jaktlag och det var väldigt spännande. Pga det var mycket folk som var sjuka eller bortresta var vi bara 7 st men däremot 4 hundar. Jakten började kl 8 och slutade kl 10. Väldigt snabbt, redan efter första drevet sköts en bock och det var Olofs hund Iris som fick upp den vilket var jätte kul då det är andra gången hon är med. Nästa pass efter fikan släpptes en liten mer rutinerad hund och fick upp 3 rådjur varav Olof fick chans att skjuta ett smaldjur, detta var även hans första och jag var jätte glad över att vara med just denna gången!

 


       

På eftermiddagen var vi en sväng i stallet och det regnade såklart så jag beslöt mig för att Stella fick gå 30 min på bandet och sen red vi en liten sväng och jobbade en del i galoppen. Hon är mycket bättre nu och lyssnar och är verkligen super känslig för hjälperna. Jag vill inte tjata för mycket med detta med markarbetet så det får bli lite mer skogsturer nu det viktigaste är att allt blir positivt.

   

Av Alice - 17 november 2011 21:41

Då var det hoppträning igen. Känns som det går lite fram och tillbaka i utvecklingen. Förra gången var vi verkligen tillsammans och var ett ekipage och jobbade tillsammans idag var det lite mer jobb mot varandra tills det släppte. Markarbetet var hon verkligen jätte fin i eller kändes jätte fin iaf detta var då i traven och hon var avslappnad och jobbade bra. Sen i galoppen blev det lite mycket stress och jag vill för mycket på en gång. dessutom sa min tränare att jag börjar bli ryckig i mina handleder vilket INTE är bra, detta är dessutom inget jag ser eller märker när jag rider själv. Alltså åter igen jag måste träna markarbete/dressyr då det är det som ligger till grund för allt!! jag börjar redan titta efter lite olika grupper som det finns plats i.

Till hoppningen. Nu är det vinter och det innebär mycket teknik och mest gymnastik vilket i sin tur innebär inga stora hinder utan vägen dit är viktig. För stella och min och en annan unghäst blev det extra mycket träning. Jag gjorde även en liten markundersökning precis under bommarna om man ska vara petig, hittade dock inget kul så upp igen och hålla sig ovanför marken. Linjen som vi skulle hoppa bestod av 3 hinder 2 galoppsprång emellan och de var rejält framåt! stella fick kämpa och jag också men tillslut blev det skit bra och jag kände mig nöjd. 

Däremot har jag svårt att känna att träningen gick bra då det var mycket som jag störde mig på. Min ridning till att börja med! Att det blir onödiga avbrott till trav pga dels orutin och dels osäkerhet, det är dock bättre än att vi kraschar. Sen till sist ännu mera min ridning jag måste träna dressyr jag blir galen på mig själv.

Det var dagens stora inlägg!  

Av Alice - 17 november 2011 11:32

Idag var det nationellaprov i svenska b mellan 8-13 nu såhär kl 11 är jag klar och känner mig rätt nöjd. Men när jag är nöjd brukar inte lärarna vara det så vi får väl se hur det går. Idag är det iaf hoppträning och om någon timme ska jag upp och ta in stellis. Hon lär vara tillräckligt pigg men ska få lite extra sport foder så n behåller energin. Det kommer troligtvis uppdatering om hoppträningen imorgon pga jag antagligen är för trött ikväll. Nu väntar psykologi grejer så ska försöka hitta motivationen till det.

 

kakor är rätt väg för motivation :)

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards