Alice Cehlin

Alla inlägg under november 2011

Av Alice - 16 november 2011 18:48

Idag var det verkligen vinter ute. Jag och Enzo tog på oss vinterkläder och gick en morgonpromenad. Så himla mysigt med frost överallt -5 grader och i alla husen rök det ur skorsstenarna.

       

Jag hade en lektion vilket var naturkunskap och där fick jag reda på att jag ligger på VG vilket är otroligt med tanke på att jag fick g- på provet. Däre mot har jag fått bra på alla labrapporter. Jag åkte till stallet sen för att rida på ridbanan men nja det gick väl sådär. Jag trodde att paddocken hade tinat under dagen då solen annars ligger på där men icke. Ena långsidan och ena kortsidan var mjuka så där travade vi och tog en väldigt kort och samlad galopp. Det var verkligen synd att den inte var i bra skick idag då Stella kändes himla fin och jag hade verkligen velat jobba igenom henne lite men men nu är det som det är. Eftersom det helt plötsligt blev väldigt mycket tid över så red jag ett långt håll hem där stella aldrig varit och det behöver man ju inte bry sig om heller för hon ångar på som ett ånglok. Det finns bara turboväxlar på henne. :)

   

Av Alice - 15 november 2011 20:20

Idag har jag varit i Lund och gått på föreläsningar och sen en sväng till landsarkivet. Jag läser historia C och där ingår det kunskap om arkivering så det var bara att gilla läget. Men det var rätt intressant faktiskt, häftigt att folk vill lägga ner hela sin själ på att ta reda på fakta om andra människors liv som dessutom dog för flera 100 år sedan. Visst om det var människor som har haft stor betydelse kan jag förstå det men nu handlar det om bönder någonstans långt ner i skåne som man vet allt om.

 



Vi kom hem på kvällen iaf och då var det dags för de vanliga stallsysslorna som varje kväll. Mamma fixade boxen medans jag fixade Falkens täcken. Team work!

Det tog ett tag att ropa in stella och mamma kom till och med ut och frågade om inte stella ville in. Men sen när jag spetsade öronen så hörde jag hur alla 4 hästarna tog sats längst nerifrån hagen och galopperade i full fart 400 meter upp till utsläppet. Det dundrade i hela marken och tävling var ett faktum. Kul att man duger när det handlar om mat. 

Här kommer bilder från mysiga Lund och på mitt nya pessoa schabrak.

     

Av Alice - 14 november 2011 21:28

Idag har mitt blå pessoa schabrak kommit :) Jag ska ta en bild på det så snabbt som möjligt men just nu sitter jag hos Olof och ska vara här tills imorgon. 

Stella gick en kortis på travis och gick super bra och gjorde mig verkligen glad. Hon var avslappnad och gjorde det jag bad om.

Nu ska jag sova hörs imorgon God natt 

Av Alice - 13 november 2011 21:20

Känns som om jag inte har haft någon helg, jag har jobbat hela helgen och även fast jag slutar vid 16.15 så orkar jag inte så mycket sen på kvällen. Idag hade vi även BE-kurs efter jobbet så slängde bara in Stella och packade fika och sen iväg igen. Stella fick vila idag och imorgon lär det bara bli något lugnt tror jag.

Veckans planer ser ut som följande:

Måndag: Rida en skrittrunda eller skrittbandet.

Tisdag: Vila ( Jag är iväg hela dagen)

Onsdag: Ridbanan uppmjukande och lite tempoväxlingar

Torsdag: Hoppträning

Fredag: Vila eller skrittas

Lördag: Lite längre runda kanske med Annie eller Mia? Åka och hämta ett antal dressyrsadlar som ska provas ut. 

Söndag Vila eller skrittas

Om hon vilar på fredag skrittas hon på söndag eller tvärtom det beror på hur vädret är.

Det är veckans planer :)

     

Av Alice - 12 november 2011 19:32

Nu är klockan snart åtta och jag är helt slut efter en dag på jobbet och sen red jag stella. 

Igår hann jag inte blogga, jag jobbade kväll och sen var jag hos Olof och åt god mat. Laxgratäng och potatis satt fint efter åtskilliga timmar på jobbet. Efter en dusch var jag helt slut och kände inte för att sätta mig vid datorn och blogga.

Idag kändes det verkligen som vinter med frost och minusgrader med sol och klarblå himmel. Det tog så emot att gå till jobbet men med tanke på att jag ska köpa en ny sadel och inte har jobb så länge till så är alla pengar välkomna. Jobbet gick annars väldigt bra och det är kul när kunderna är trevliga. 

Trots att det var mökt ute red jag stella på travbanan och tände strålkastarna så vi såg. Hon var väldigt spänd i början och ville inte för något i världen söka stöd och slappna av i nacken. För en sekund kände jag den magiska känslan av att hon äntligen bara gav med sig men den var snabbt borta igen. När jag sedan bara jobbade mjukt ställde och böjde igenom henne gick det skit bra sen och det kändes kanon bra. Galoppen idag var bara turbogalopp och den fick jag jobba med mycket när det kändes bra och hon lssnade på mig och tog rätt galopp och accepterade att jag ville samla ihop henne ick hon jätte bra. Jag känner mig mycket gladare efter dagens ridning och min underbara pojkvän fixade stallet åt mig. :)

   

Gamla bilder i brist på nya men bättre än inga alls ;)

Av Alice - 10 november 2011 18:12

Idag var det tänkt att vi skulle träna i paddocken med ett litet hinder som vi hoppar på volt, jag fick ändra mig. Efter massagen i tisdags har stella blivit ännu mer sur, antagligen för att massören kom åt exakt de punkterna hon hade ont på. Förhoppningsvis blir hon gladare sen. Olof och Enzo var med idag också och skulle gå till paddocken samtidigt som jag red. Det gick dock bra.   

Egentligen gick stella inte så dåligt men när jag har satt upp vissa förväntningar och krav på det som jag vill nå. När det sedan inte blir så, så blir jag så himla besviken. Olof satte upp ett hinder som jag skulle kunna rida på en volt i båda varven, detta fungerade jätte bra i trav och landa i rätt galopp, vilket gjorde mig jätte glad. Stella gick förövrigt väldigt bra i skritt och trav också och jätte bra i vänstergalopp. Problemen kom när jag då skulle hoppa detta hinder i galopp och jag inte hann med och räta upp samtigt som stella tyckte det blev för trångt. Bara att göra om och göra rätt. Det fungerade jätte bra i vänster men till högergalopp verkar det uppenbarligen bara finnas högsta växel. Jag kände mig mer och mer dålig och med all den energin kändes det som att det gjorde mer skada än nytta.

Jag koncentrerade mig på att få henne i en bra rund galopp innan jag blandade in hinder men då var jag redan tillräckligt trött för att orka hålla ihop henne. Detta resulterar i att lilla jag blir ännu mer trött och mest besviken på mig själv. Tillslut får jag faktiskt ihop henne i en bra högergalopp och känner att det får räcka för idag. Avslutade med ett språng i högervarv.

Olof har agerat fotograf idag och fick lite bilder. 

   

Blicken upp eller inte? En möjlig felfaktor.


Det gick dock inte att ändra hindret pga det är järn stöd och de hade rostat fast i hållarna. Det är anledningen till att det är både skevt  och inte riktigt i en optimal höjd men för gymnastik räcker det mer än väl. 

Av Alice - 9 november 2011 16:54

Det börjar kännas som om jag mer eller mindre bor i stallet. Var i stallet vid 9 och mockade stellas och falkens box. Gick sen en tur med Enzo som var med och det var en seg promenad kan jag säga. Ett steg idag ett imorgon ungefär, sånt gör mig så otroligt stressadl. Sen visade det sig ändå att jag hade en bra stund över till skolan började men ändå sega varelse är det värsta jag vet! ;)  

Hade en lektion sen hem och vidare till stallet igen. Stella har blivit så söt, hon kommer galopperande så fort hon hör min röst det känns kanon bra men det är nog bara för att hon vet att det innebär mat. Hon är ett riktigt stort matvrak. Idag blev det en tur i skogen med varierad terräng. Det innebar att hon fick tänka lite själv vilket alltid är nyttigt. Hon hade rätt mycket energi och hon var rätt envis och visade tydligt vad hon ville och inte ville, synd för henne att jag är mer envis! Jag är ändå väldigt nöjd med henne, hon hade bra form och höger galoppen är det numera inga problem med. 

Ikväll är det bonde söker fru det förgyller hela onsdags kvällen :)

 

Av Alice - 8 november 2011 18:00

Idag föll domen min svarta pessoa hoppsadel är till salu. Den ligger inte bra på stella, så massören undrade hur länge jag ridit med den? Ja eftersom alla möjliga människor har kollat på den och tyckt att den ligger bra så ett tag blev svaret. Eller jag har ridit med den när det har varit sämre väder då jag inte vill använda prestigen och lite precis när Stella kom till mig.

Iaf det var inte enbart den stora händelsen idag med massören utan huvudsyftet var att stella skulle få massage och kanske hitta något på höger som kunde vara upphov till att hon har blivit mer sur än innan. Det hittade hon delvis. Det är mer spänt bak vid korset men hon tror att det mesta är sadelns fel då den klämmer vid bogen och gör att det strålar bak. Att sadeln klämmer är inget man ser med blåtta ögat utan kom fram när jag red med hennes pad. Jag red i 30 min med både prestigen och Pessoan och utöver att pessoan klämde kunde man även se att jag är klart mycket starkare i vänster sida vilket gör att trycket blir större på vänster sida men Stellas smärta sitter i höger så alltså kan det vara pessoasadeln. Det med att jag är starkare i vänster sida är inte något man ser tydligt men hon sa att det bara kan röra sig om någon liten millimeter.

Annars sa hon att Stella är rätt musklad och bra musklad och är väldigt fin i typen vilket gjorde mig jätte glad. Resultatet med sadeln blir att den nu är till salu och jag ska leta efter minst 2 dressyr sadlar som ska ersätta pessoan. Det lär inte bli några problem, jag får bara åka till fåglasång så fixar det sig. Det känns väldigt bra annars att hon har kollat stella ochhon tror även att hon lär ändra sin surhet och att hon är spänd när jag bara slutat att rida med pessoasadeln och förbättrar min sits i en dressyrsadel. Känns positivt.

Idag har det inte hänt så mycket mer var i skolan en stund fick en ny uppsats att skriva i historian. Och sen börjar jag störa mig på alla som tycker det är så speciellt med att rida storhäst.

Det är många i min omgivning som gör så stor grej av det. herre gud jag började rida stor häst innan ponny jag tävlade på storhäst innan ponny för alla ponnies i stallet var upptagna. Det är större rörelse på stor häst och 10 cm i skillnad på tävling på d- ponny men någon annan direkt skillnad är det väl inte. Jo man får köpa utrustning i full storlek. Det finns de ungdomar som nästan aldrig ridit ponny för att de blivit för stora/långa och då inte passar på en ponny, vad finns det då för alternativ? Att rida en ponny bara för att ponnytiden är något man bara ska igenom eller att köpa en stor häst som passar ryttaren?

För mig är det självklart att man köper en häst eller ponny som man känner sig lagom på och som det klickar mellan häst/ponny och ryttare! Sen är det naturligvis väldigt nyttigt att rida olika typer av hästar och ponny men när det kommer till att det är så stor grej med en stor häst tycker jag det börjar gå överstyr, det är ju bara några cm i skillnad visst det märks skillnad men inte något mirakulöst.

Det var Alice uttalande för idag, ha det bra och ta vara på dagen!

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards