Alice Cehlin

Alla inlägg under november 2011

Av Alice - 7 november 2011 19:02

Idag har jag en sån träningsvärk så det finns inte av denna värld, tack Camillas hästar för det. Hehe ;) Det är på sätt och vis bra med träningsvärk då vet man att man faktiskt gjort något. Men det gör så grymt ont!

Idag har stella fått röra sig i hagen och sen gått 30 min på skrittbandet på 5 program med 2/3 höjd och fått träna ryggen lite. Jag skruvade upp farten lite så hon fick länga lite och hon verkade trivas bra med det och hon var väldigt avslappnad.

Det var dagens stallvistelse och efter mockning och mat var stella nöjd. Imorgon kommer en massör och ska kolla igenom Stella ska bli spännande.

Avslutar med en bild på hur stella ser ut för tillfället med klippningen.

 

Från den vinkeln ser hon jätte tjock ut hon är inte så tjock i vanliga fall ;) 

Av Alice - 6 november 2011 21:32

Då är det dags att visa resultatet av helgens shopping. Stella fick ett träns som ska vara till vardags och som jag även kan piffa till sen med olika pannband lite små kul. 

Tränset verkade rätt hyfsat och Olof var snäll och hjälpte mig att smörja in det. 


Här kommer bild på en halvkass skritttäcke  men det kommer bättre bilder sen. Nya stigläder från lippo och sen Hööks stigbyglar. Det dåliga med läderna var att om man ska kunna rida med dem måste man vara 2 meter lång och mina 164 cm var inte ens i närheten av att kunna nå ner till dem så det blev en klämma och hålla om ritt idag.

Reflexskrittäcke  och Catago grimma


    Reflexboots så får vi så hur länge de håller, förhoppningsvis ett tag.

Det kommer även lite bilder från idag också. Olof följde med när Stella och jag var ute på en liten runda så tack vare han blev det lite bilder. Stella skötte sig jätte bra och lyssnade på allting och jag var riktigt nöjd med henne. Bea red henne igår och hon måste gjort ett bra jobb för hon var väldigt mjuk och balanserad idag.

   

Här ser man hur bra inställda mina läder var också ;)

Ha det bra. Imorgon är det tillbaka till helvetet igen....Vilket är skolan, slut på lov för min del. :( 

Av Alice - 6 november 2011 13:39

Då har man klarat av en helg på Ullared och sen Vidare till Halmstad och Camilla. I fredags var olof och jag på Ullared och shoppade det blev mest saker till Stella men även lite tröjor och lite filmer det var ungefär det. Det jag köpte till stella kommer sen i ett separat inlägg när jag har provat ut sakerna på henne. Det var iaf en väldigt bra dag med mycket folk men inne på gekås märks det knappt då det är så stort.

olof och jag hade även bokat rum på Lia Hof Hotell/vandrarhem det var verkligen ett mysigt ställe som var helt nytt och faktiskt fullbokat denna dagen, jag som trodde vi skulle vara själva. Olof hade tur att välja godast mat jag blev lite besviken men annars var det helt okej. Datorn räddade vår kväll 3 filmer senare och lite sömn var vi på gekås igen.

Denna dagen blev det ett träns då mitt bruna från börjes är sönder på ett ställe men får se om jag kanske byter ut den delen, tyvärr är det inte så bra kvalite så kanske kastar det? Köpte även Lippo stigläder. Vidare till Halmstad var en sväng på hööks där jag köpte en brösta med reflexer och nya stigbyglar. Vi var även i en airsoftbutik som är olofs stora intresse, fast jag är också lite intresserad. Vi provade de nya gaspistolerna och sen de allra bästa bössorna som olof naturligtvis är helt förälskad i.

Resternade timmar var vi hos Camilla och hennes hästar men det finns det redan ett inlägg om. 

           

Chanel gillar att duscha  

 

Små söta kattungar

 

Fia och Wanya sötisar

Souri  

 

Alla samlade: Olof, Wanya, Camilla Robban och Fia längst bak.

Av Alice - 6 november 2011 08:15

Det blir ett litet inlägg med bilder från Camillas blogg, då jag inte hittar min sladd till kameran som har bilderna från helgen. Och Camilla har bättre bilder! Igår red jag Camillas två hästar Chanel och Souri och det var verkligen jätte kul. Jag har bara ridit Stella och någon enstaka gång på Chris nu de senaste månaderna. Innan var jag van att rida många olika hästar men det har ändrats. Iaf Chanel är ett riktigt krutpaket och det var verkligen inte lätt det var mycket kraft på alla håll ibalnd kändes det som att jag bara stod i lätt sits och drog i henne. Camilla kom med tips och synpunkter och det gjorde stor skillnad att få hjälp och det gick genaste bättre. Vi hoppade även något språng sen och det gick rätt bra. Jag har en förmåga att lägga mig i för mycket och det håller inte i längden nu handlade det om att låta hästen sköta jobbet och ha att dugligt tempo. Det gick iaf bra och jag tyckte det var jätte kul att få rida henne.

           

Det var bilderna på Chanel. Hade en jätte fin klädsel, boots från skopunkten, camillas cavallo byxor, rödrutiga jacson strumpor och Olofs jacka och Camillas hjälm ;) Alla mina ridkläder var kvar hemma.

Över till Souri som är 4 år och Camilla har gjort ett kanon jobb med honom. Han var väldigt mjuk att rida bra gångarter och hade verkligen koll på var han satte fötterna. Travade några cavalletibommar och han hade super koll lyfte fint på fötterna. Jag kände väl att jag kanske inte gjorde ett strålande jobb med honom då jag hade lite svårt att hålla ihop honom och få med mig hela hästen, det syns sen på en hoppbild.

Det var mycket häst där också han var rätt bestämd men inte super svår att övertyga och jag tror verkligen han kan bli en riktig stjärna framöver. Jag var rätt trött från ritten med Chanel men lyckades genomföra ett ridpass på honom också.

     



Tack Camilla för bilderna och för att jag fick rida dina hästar :)


Av Alice - 3 november 2011 21:28

Idag var det som sagt hoppträning i Yxnarum för min tränare som jag har haft i många år med mina tidigare medryttarhästar, jag är mycket nöjd med henne och hon lär ut bra och har mycket markarbete också. Det med markarbetet tycker jag är viktigt mycket dels för uppvärmning och sen tränar inte jag så mycket markarbete och får det då lite på köpet. 

Idag var träningen uppbyggd på mycket teknik och att rida väl. Mycket volter och travbommar vilket stella och särskilt jag tycker är rätt svårt. Hon tog för sig bra och jag fick beröm för att hennes höger galopp har utvecklats så bra och är riktigt bra nu och att vi tillsammans har utvecklats mycket och hittat varandra mer nu. Dessutom är jag mycket nöjd med alla språng och känner att vi är på god väg frammåt.

Ha det bra!

Av Alice - 3 november 2011 13:53

Idag blev det en klippt stella och men nya skor. Om hon var vidare glad åt det vet jag inte hon var rätt sur både när vi skodde henne och klippte henne men hon fann sig i det tillslut. Hon fick en täckesklippning denna gången eftersom hon inte har så tjock päls än och det är för varmt för mitt tjocka vintertäcke fick det bli så. Men hon blev fin och glänser. Ikväll är det hoppträning som vanligt och hoppas att det går bra.

Imorgon är det shopping som gäller och jag kommer försöka ladda upp mycket bilder på allting. Jag ska leta efter lite vardags schabrak antagligen rätt diskreta och bruna lamicellskydd eller catago. Sen lär det bli mycket mycket annat. I nästa vecka kommer förhoppningsvis mitt Blåa Pessoaschabrak också hoppas det passar bra till Stella.

   

Av Alice - 2 november 2011 15:40

Vaknade upp hemma hos min Olof idag och det blev en godfrukost med nybakade frallor, lite slapp innan jag skulle vidare till stallet. Olof ska för övrigt köpa ny bil idag eller gammal kanske man ska säga, han behöver en vinterbil som han kan sladda runt med i snön.



Lite senare hämtade jag Bea för en tur till stallet och vidare till ridbanan för att slipa lite på diamanten. Bea red först och börjar få mer och mer kläm på Stella och hur hon fungerar och fick till det bra med formen och smidigheten, såg riktigt bra ut. Jag la upp hennes lektion med enbart fokus på att Stella skulle dit Bea ville. Vilket fungerade alldeles utmärkt!

 

jag jobbade Stella lite i trav och galopp mest för att kolla så att allt sitter inför imorgon då det är hoppträning. Och det som ska sitta menar jag höger galoppfattningar. Det gjorde det idag med lite tjurighet men det var inte för att fatta galopp utan det var för att gå fram överhuvudtaget. Detta gjorde mig otroligt sur men det gick bra tillslut utan att jag fick ett bryt. Stella kändes iaf väldigt avslapnad och positiv och galoppen var bra men lite för mycket fram men det beror mest på att jag inte riktigt orkade hålla om henne och samla henne så mycket som jag borde. Det funkar imorgon!

Jag känner mig extra nöjd med att ridbanan var i gott skick men pappa får ta och harva till den en dag :)

Hovis kommer imorgon också och då blir stella klippt ska bli så skönt! Sen Ullared på fredag och min inköpslista är redan lång. Hööks på lördag och då ska jag köpa ny hjälm som ska vara till vardags. Hoppas jag hittar allt jag vill ha och BEHÖVER. Det blir även en tur till Camilla också vilket ska bli jätte kul! :)

Dagens bilder på mig

     


   

Alla bilder är mer eller mindre bra får skylla på regn och en lite sämre digitalkamera, Bea var iaf snäll som ville ta lite bilder. 

Av Alice - 1 november 2011 21:00

Kollade som sagt på olofs träning idag. Han tränar ju-jutsu i Ronneby och ska snart gradera till blåttbälte fast man kan tro att han har minst bruntbälte han är grym! Det var ca 15 som tränade och även fast jag inte är så inne på det med kampsport så är det kul att kolla på ändå och alla kast och brytningar, sjukt att det bara går.

     

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards