Alice Cehlin

Alla inlägg under december 2012

Av Alice - 7 december 2012 07:13

Ställde klockan tidigt idag för att kolla på julkalendern :) lite julstämning måste det bli. Idag är det skola och sen ska jag hämta bea.

Stella ska ridas på travbanan och jag har inga förväntningar. Jag ska inte bli arg det är väl kravet. Jag ska försöka rida igenom vänster och få bukt med det och sen måste jag försöka göra något åt galoppen. Det är typ det. Ha en bra dag alla fina :)

Av Alice - 6 december 2012 19:59

Mamma säger en stående fras på frågan: Hur är det? Eller hur mår du? Jo man är uppe medan de bäddar. Ungefär så känner jag mig idag. Jag hade gjort bäst i att ligga kvar i sängen idag. Alla hade mått bättre av det. Redan här märks det att det varit en skit dag. Egentligen har allt varit bra men det har inte varit någon bra känsla. Tror det är för att Olof åker ikväll.


På förmiddagen till eftermiddagen vr vi ett gäng som pluggade hos en kompis. Hon hade det så otroligt fint, så vill jag också ha det. Ett hus som känns som ett hem på riktigt. Åt scones och hade det mysigt och framförallt kände jag mig smartare när jag körde hem. Haha hur nu det är möjligt?! Stannade på granngården och köpte minraler för 1000 spänn, hur kan det vara så otroligt dyrt? Köpte vetegroddolja, magnesium och glukosamin. Nu är det iaf gjort och det känns bra ändå. 


Nu ikväll har jag pratat en hel del med Olof, på söndag (när han åker hem) ska det bli runt 40 cm snö, usch. Nervös flickvän! Nu ska jag fortsätta översätta min andra artikel och sen blir det sova!

 

Av Alice - 6 december 2012 19:51

Det var mitt fel redan från början, jag skulle inte ridit idag! Jag funderade länge på om Stella skulle gå på bandet eller ridas lilla rundan. Det började skymma och jag bestämde mig för att rida ändå. Jag märkte med en gång att jag var på dåligt humör, hungrig och trött. Redan där borde jag vänt. Stella märkte naturligtvis detta och var inte heller på strålande humör. 


Började rida igenom henne och hon var guda fin i skritten enda till jag började jobba igenom vänstersidan, allt satt fast där! Inte mer med det, red igenom det och hon blev fin även där. Red in i skogen, det var djur överallt och Stella var som en fiolsträng. Började trava och fick inte igenom henne i vänster, otroligt fin i övrigt med bra stöd en något tung i handen, drev på lite till och allt blev fel.


Då tappade jag tråden och blev sur. Det var ju egentligen inte Stellas fel och jag borde lagt av. Mina brister ska inte gå ut över hästen men det kändes som om Stella förstod vad jag menade men ändå tjabbade med mig. Iaf så ref jag in på en vol och fick himla bra respons i skritten men icke i traven. Red fram och tillbaka och sen hittade vi känslan, då var den där igen och då var jag nöjd och skrittade hem. 


Imorgon blir det travbanan med nova-bettet. Förväntar mig inga mirakel mer än att jag ska rida bättre än idag!

 

Av Alice - 5 december 2012 22:41

I min klubb som jag tränar hoppning finns det träningar varje vecka. För att komma till ridhuset kan man köra gamla riksvägen eller motorvägen. Motorvägen hade svart is, alltså is som man inte ser utan är helt livsfarlig. Riksvägen hade 4 dm is som är blank och lite knölig ( slask som har frusit). Jag hade aldrig i mitt liv kört på träning med detta väglag ALDRIG!

Men de uppe i norr då? Jag beundrar er som känner er så säkra på att köra så man ger sig ut. Jag som inte är säker på det hade ju inte kört även om jag fått en miljon. Jag anser att en träning inte är värt det. Däremot akut sjukdom då är det en annan sak. Nej en kingcab och en stor boggitrailer är ett måste sen!

Av Alice - 5 december 2012 20:16

Min plan på runda ändrades snabbt av att plogbilen var där och jobbade så blev samma som sist fast andra hållet. Detta bekymrade inte Stella det minsta. Hon var ruskigt fin idag, jobbade igenom traven ordentligt och allt släppte och fick fin respons. Det var riktiga backar och där blev det galopp jobb i djupare snö, nyttigt! Jobbade inte med formen i galoppen eftersom jag tycker hon kan behöva gå lite lägre och längre fram med näsan. 


Däremot jobbade jag med bytena som sitter bättre och bättre, vilket är jättekul eftersom jag alltid har eller är fortfarande väldigt dålig på det. En väl genomförd ritt idag också :)

 

Av Alice - 5 december 2012 16:47

Hemma i farten toksnabb vändning, klädbyte och iväg igen. Fick ett bryt i morse när bilen inte ville komma iväg. Is både bako, framför och under, grävde mig ut och letade rätt på lite grus och sen gick det. Stellis är motionerad, underbart! Kommer mer om det senare. 


Tog en del härliga vinterbilder i morse, de kommer också senare. Jag slipar på ett inlägg om utrustning som jag aldrig skulle ta på mig, ett inlägg som är till alla er som har en hatkälek till utrustning och egentligen tycker att alla bloggar handlar om det. Till er som skiter i vilket kan läsa det eller hoppa över. Iaf det kommer också senare! Stress upp över öronen. Olof åker till stockholm imorgon kväll och är borta till söndag, det stressar mig mest, hur ska jag klara mig? Det kommer gå på något sätt, ska bara fundera på vilket...


Nu in med hästarna och hjälpa Olof med bil och kläder.

 

Av Alice - 5 december 2012 08:14

Ny dag med snö, kyla och massa kul. Har en hel del plugg framför mig idag som är mindre kul. Måste hitta den där nedrans artikeln, när det är gjort är jag ledig för stunden.

Olof sover fortfarande men när han vaknar är det hundpromenad som gäller!

Av Alice - 4 december 2012 22:33

Mumsiga blev dom mina köpe kakor skit samma ett steg närmare julen! Imorgon är det dags för ett pass med Stella. Imorgon ska jag rida på vägen i den mån det går och försöka få ihop henne lite mer och vara lite dressyr inspirerad. Har inte helt koll på var jag ska rida men det fixar sig.

Nu blir det sömn och imorgon blir det tidig morgon med hundpromenad, städning och plugg bortsett från stall då.

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards