Alice Cehlin

Alla inlägg den 23 februari 2013

Av Alice - 23 februari 2013 21:25

Kollar melodifestivalen just nu och kan med lätthet konstatera att det var bättre förr. Förr var nästan ALLA låtarna bra och nu får man vara glad om två är bra. Illa. Har haft en mysig kväll med hemmagjord pizza som var himlans god och sallad till det, mums mums.
Bild på Stella idag.

Av Alice - 23 februari 2013 12:00

Idag är en lugn dag som mest bygger på återhämtning i form av slapp och liknande. Stella ska ridas och helst Tappi också. Idag får det bli en längre runda med en del klättring, inte lika mycket krav som igår utan mest roligt och avslappnat. Har än så länge fått en bra start på dagen med god frallfrukost och gott humör. Nu är det bara att hoppas på lika bra fortsättning. 


Ikväll blir det mys hemma framför melodifestivalen och lite gott. Imorgon händer nya spännande saker och jag hoppas att Olof har med kameran. Vi hörs under dagen.

 

Av Alice - 23 februari 2013 10:00

I hästsport eller ridsport hur man än väljer att se det, kostar det pengar. Allt kostar pengar och det är inte en summa som betalas en gång utan fortlöper under hela tiden. Träningar, skor, veterinärskostnader, drivmedel för att ta sig till träningar och tävlingar, tävlingar kostar, stall och utrustning. Ja allt kostar för att inte tala om anläggningskort, licenser och liknande. Ridsport ska vara på samma villkor men snabbt märker man att ett stort gäng gallras ut. Det gänget som gallras ut är antingen de som saknar intresset eller de som inte har råd. Allting är prioriteringar brukar det sägas och har man häst får man stå sitt kasst...


Hur ska man kunna prioritera olika när det inte finn några pengar att prioritera med. Skit samma om jag inte har de dyraste jeansen bara min häst får mat. Men om jag redan har billiga kläder då och det ändå inte räcker till vad gör man då? Det är den frågan som ständigt uppkommer för många. Att sälja sin bästakompis är inte att tänka på. 

 

Att alla rider på samma villkor stämmer kanske till en viss del. På tävlingar har alla samma bana och bedöms lika men förutsättningen för att klara banan är olika precis som i alla sporter. Någon är snabbare eller smidigare. Men just det utanför som spelar in på ekipaget, att någon sitter på läktaren och skrattar och pekar det är det som gör en otrolig skillnad. Vissa har förmågan till att stänga ute allt men vissa har det inte. Alla har olika förutsättningar att träna och att köpa utrustning som är "inne" men ska ändå behandlas lika.


Ridsport är en fördomsfull sport och "vi" hästmänniskor pratar och skryter mer än gärna. Men egentligen är vi lika och står på samma ställa fast bara olika långt ifrån varandra. När vi står inför svåra beslut är vi ändå lika och då spelar pengarna mindre stor roll. Jag hoppas och tror att fler börjar inse värdet i en bra kompis än hur mycket prislappen visade. 

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards