Alice Cehlin

Alla inlägg under januari 2012

Av Alice - 22 januari 2012 16:23

Jag känner mig i skrivandestund väldigt lycklig, stella är helt bra i benet iaf från svullnad och har nu gått på bandet i 30 min utan höjning, det känns verkligen toppen bra! Det blir lite skritt imorgon, vila på tisdag och sen lite mer på onsdag. Jag tror inte att det märks någon hälta i traven men man vet aldrig, skulle inte förvåna mig då det är min vanliga otur. Om det är snö och halka på torsdag blir det ingen hoppträning och jag är ytterst osäker på om jag ska vara med ändå, jag vill inte att det kommer tillbaka om det överansträngs. En fullständig planering vågar jag mig inte på att skriva då det kan ändras beroende på väder och stellas ben. En sak som är säker är iaf att vi ska till Börjes på fredag och köpa ett träns till Chrissan i rätt storlek samt ett bett och lite annat smått & gott. 

Olofs famlij har precis varit på fika och jag åt min första semla för detta året, uuhhh så gött det var!! Ikväll väntar plugg med samhälle C och kanske lite Kina skit om inte motivationen har flygit sin väg. Det blir iaf ponnyakuten, det är ett som är säkert. Även fast många tycker det är ett barnprogram tycker jag att det är många bra tips som man kan använda sig av.

     

Av Alice - 22 januari 2012 10:56

Känns underbart att vakna och veta att det är nästan 1 dm snö och halt och kallt, nej jag gillar det inte! Stella blir knappast inte bättre av att gå och spänna sig i hagen över att kanske halka omkull, brodd på men vad hjälper det när hon inte har några snösulor och får styltor. Jag kan rabbla upp 100 negativa saker med snön men det är samtidigt rätt mysigt dessutom ger det extra motion. Stella ska gå på bandet idag om hon ser fräsch ut i benet.

Morgonen idag har ändå varit bra, vi var en sväng ute vid havet i Olofs släkts sommarstuga och där var det ingen snö alls, det hade antagligen bara regnat där. Det var ändå mysigt att bara gå och titta och njuta av stillheten. Idag är det väldigt lugnt annars och jag ska bara plugga lite och fixa. Olofs familj kommer på fika sen också, trevligt trevligt! :)

Bilder från idag.

           

Av Alice - 21 januari 2012 17:02

Klockan 15 ungefär började det snöa som bara den, och just nu vill jag inte ha snö så är det bara. Nu när jag tog in stella tyckte jag hon haltade igen men det kan ha varit snöklumpar, men jag blev ändå ledsen. Back on track på som vanligt, tror ändå det är de som ligger bakom att det ändå blivit så bra som de är, iaf delvis. Som sagt är det ca 5 cm snö redan och det blev 50 km/h på vägen till Olof och vi som inte har bakhjulsdrift får nöja oss med hanbroms och låga växlar om det ska bli något sladd i kurvorna.

Snart är det så mycket snö så man kan åka skidor ;)   

Av Alice - 21 januari 2012 12:43

I brist på nya bilder har jag nu gått igenom samtliga album på datorn och laddat upp bilder till arkivet på bloggen. Det varierar mellan gamla, äldre och ännu äldre men det är iaf något som är på mig och lite hästbilder, mest på den tidigare ponnyn jag red.

Idag blev det en tur till stallet med Bea hon sprang en runda medans jag mockade och la in mat. Jag förstår inte hur hon har motivation till att ta på sig löparkläder och springa en sådär 5-7 km och ta tiden och ha motivation till att nästa gång hon springer förbättra den tiden, nej jag är en sån människa som tror att konditionen helt plötsligt bara finns där utan att behöva göra något, smidigt :)

Stella såg pigg ut idag vilket hon ifs har gjort hela tiden men benet såg bra ut idag, ingen svullnad alls typ och inte varmt. Hon får iaf vila idag och imorgon och sen på måndag ska jag börja skritta ut på henne så smått. Hon rör sig mycket i hagen så det inte blir tjockt igen. 

Bild från idag på Stella och sen Daffodil.

 


     

Sista bilderna på Enzo är från morgonens promenad vid ån.

Av Alice - 20 januari 2012 19:41

Vid mötet med stella idag tyckte jag att benet såg bättre ut än förväntat men ändå lite svullet, olof gick med henne lite och det syns ingen hälta i skritten men jag kunde se antydan till det i traven så det blev inget band för henne idag. Med förhoppningen om att hon skulle vara stilla och ta det lugnt i hagen tog jag in chris och började fixa henne. Den förhoppningen höll sig inte särskilt bra, hon busade rejält jag har inte sett henne bocka och galoppera så mycket på länge, och den hältan jag tidigare sett i traven var nu som bortblåst, hmm hur ska jag tolka detta? Iaf blir det vila från ridning helgen ut också om det inte ser ett mirakel med svullnaden men hon lär knappast inte vara lugn i hagen och det är ju ett tecken på att hon inte a så ont iaf. 

Det blev alltså en tur med Sugar Chris idag ett stort och stolt sto med mycket motor och egen vilja, dock gick det bättre än jag trodde. Det var flera månader sedan jag red henne sist och då var det mest för att kolla av henne. Hon är tidigare mycket riden men det vet man ju inte riktigt. Allt gick bra och jag red i ca 30 min en bra början det var bara skritt och olof gick med och höll henne i grimskaftet, det var mest en säkerhetsgrej då hon var spänd så det räckte och blev över. Jag provade att få henne dit jag ville och det gick rätt bra men hon kräver en bestämd ryttare som inte ger sig, det behöver väl kanske alla hästar mer eller mindre. Mitt mål är att försöka rida henne kanske 2 dagar i veckan och få henne tillräckligt bra så att någon annan kan rida henne.

     

Av Alice - 20 januari 2012 11:10

Idag är det världens konstigaste väder, halt som bara den ena stunden och sen lite snöstorm på det men andra stunden är det regn i luften, halkan är borta och solen tittar nästan fram. Jag har precis klarat av min enda lektion för dagen och hämtat mitt betyg i svenska, nöjd det är omöjligt att få högre betyg av den läraren så jag är helt klart nöjd! Var inne en sväng på jobbet också hämtade min lönespec och nu kan jag faktiskt köpa de där schabraken jag vill ha! Men jag kanske ska börja med att få stella frisk först? Iaf om det ser bra ut idag ska stellis få röra på sig på bandet och jag ska ev rida chris hon ska iaf få ha alla sakerna på sig och se hur hon reagerar, Olof är med som markpersonal så känner mig inte det minsta orolig. 

Nu ska jag fortsätta lyssna på Olofs kompisars spellista på spotify som innehåller högst ovanliga och roliga låtar. På något sätt känns det som om man reser en aning i tiden. :)

 

Av Alice - 19 januari 2012 19:24

Idag har äntligen en liten skillnad märkts, svullnaden har gått ner och hon är inte varm. Däremot är hon fortfarande rädd om foten och hon vill gärna dra den till sig så lite ont har hon nog trots att jag inte kan se någon hälta på henne. Imorgon ska hon få gå på bandet en liten stund och få igång blodcirkulationen lite, dessutom har hon back on track på sig nu under natten så det kommer nog bli bra. Jag stod lite i valet och kvalet om jag skulle köpa ett par stallbandage i back on track men de känns alltför dyra då Hans har bra paddar som jag får låna när jag vill. Jag står fortfarande för min plnering att rida chris imorgon om det inte är för halt, då blir det bambi på hal is och det vill jag inte!

Ikväll blir det solsidan :) och sen kanske jag skriver lite på mitt andra projektarbete om Kina det känns mindre lockande! Imorgon funderar jag även på att ta en tur till Fåglasång även om jag inte köper några bandage, det finns ju alltid andra saker att köpa. Jag är bland annat sugen på ett GG pannband och som ni redan vet JW schabraket. Hmm får ta mig en funderare på det där.

Ha en bra kväll 

   

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards