Alice Cehlin

Alla inlägg under januari 2012

Av Alice - 13 januari 2012 11:16

Ungefär så kändes det efter gårdagens hoppträning. Ingenting stämde på sista rundan. Banan var uppdelad med cavaletti och hinder på långsidan vilket krävde en snäv sväng in från sarjen sen följde det ett hinder till studs på böjt spår och det gick jätte bra. På nästa sida var det ett räcke och sen en oxer med 6 galoppsprång emellan. Markarbetet i början kändes kanon bra det var inget dipp med nosen och rytmen satt likadant på det böjda spåret från båda hållen det gick skit bra och det kändes att det flöt på bra. Dock var jag något före henne ibland vilket jag måste jobba med. Höger galopp måste också bli starkare även fast det är en grym skillnad mot innan, det är främst min inverkan som måste bli bättre.

Sen till själva banan. Det var vingligt, jag gjorde för stora rörelser, måste hålla ihop henne bättre och våga låta henne fixa lite alltså inte lägga mig i för mycket. Jag hoppade sista linjen med räcke och oxer och då stämde allting men det är fortfarande sjukt mycket som jag måste jobba med. Men om allt bara hade rullat på hade jag inte haft så mycket att utveckla, jag har trots allt bara ridit stella 6 månader och vi har kommit en lång bit ändå. Inom ridning blir man aldrig full lärd det bara är så. Men just nu framöver blir det mycket markarbete och sitsträning. Får rida mycket utan stigbyglar eller barbacka. :)

Av Alice - 12 januari 2012 12:30

Det regnar och blåser ute och jag sitter inne i min älskade one piece. Jag har precis jobbar i 2,5 timme med mitt projektarbete så nu är jag expert på försvarsmakten och dess vapen och fordon. Det är egentligen inte det jag jobbar om men frågan krävde en studering av frsvarsmakten. Jag ska vidare till stallet nu, fixa stallet och ta in stella inför tvällens träning. Hon brukar stå inne någon timme och ladda lite och idag hoppas jag hon vill in när det är sånt skitväder. Imorgon får hon vila jag ska faktiskt jobba någon timme, Känns toppen kul :)

Av Alice - 11 januari 2012 17:51

Snart är det faktiskt studenten, känns helt sjukt faktiskt. Jag har dragit mitt strå till stacken genom att boka uppsättningen av håret till balen vilket är jätte svårt eftersom jag inte vet hur jag vill ha det, det enda jag vet är att mina öron inte ska sticka ut. Idag blev det en kortis i skolan hämtade mitt betyg i psykologi och hade naturkunskap känns jätte bra. Var även en sväng på jobbet jag har faktiskt fått lite tider framöver så det kanske blir ett JW schabrak iaf :)

Red även Stella idag och fick sällskap av Olof <3 Jag red på ridbanan idag och den var jätte blöt red på en volt där det var mest tort red inte alls länge mest bara för att böja igenom henne och känna att jag har koll på henne. Vissa stunder gick hon jätte bra vissa blev hon lite för låg och djup vilket kommer synas på bilderna och ibalnd kändes det som om hon bara sprang men på det stora hela kändes hon bra. Det blåste idag också så hon var lite extra spänd. Jag har inte ridit henne med någon reda på ett tag så det var överförväntan ändå. Imorgon är det hoppträning, hoppas det går bra :)

     

Av Alice - 10 januari 2012 16:31

Mitt huvud känns som cement efter första dagen i skolan, hade glömt hur kallt det var i skolan så höll på att frysa ihjäl. Kvällens planer är ännu tyngre än mitt huvud. Jag har 4 frågeställningar kvar på mitt projektarbete, diskussion och källförteckning och lite av det hade jag tänkt beta av ikväll sen har jag ytterligare ett stort projekt i historia C, usch! Skola är deprimerande och tyvärr är detta bara en lekstuga om man jämför med högskola och arbetslivet. Jag har ändrat lite tänk om framtiden. Det viktigaste är att hitta ett arbete som är roligt det är trots allt något man kanske gör stora delar av sitt liv.


Av Alice - 10 januari 2012 10:39

Det snöade massa igår och idag är det nästan borta :( jag har verkligen längtat efter snö och sen kommer det lite och går bort igen det är hemskt. Det är tur att vi ska till fjällen så jag kan få lite snö där. Stella ska vila idag och jag ska gå i skola men börjar inte förrän kl 13 så fixade stallet på morgonen och hann gå en promenad med enzo. Nu blir det duschen och vidare till skolan. Får försöka köra lite sakta idag när vägarna är hala men det är lättare sagt än gjort, hehe.

 

Av Alice - 10 januari 2012 10:39

Det snöade massa igår och idag är det nästan borta :( jag har verkligen längtat efter snö och sen kommer det lite och går bort igen det är hemskt. Det är tur att vi ska till fjällen så jag kan få lite snö där. Stella ska vila idag och jag ska gå i skola men börjar inte förrän kl 13 så fixade stallet på morgonen och hann gå en promenad med enzo. Nu blir det duschen och vidare till skolan. Får försöka köra lite sakta idag när vägarna är hala men det är lättare sagt än gjort, hehe.

 

Av Alice - 9 januari 2012 18:24

Det var precis vad som hände idag, stella bet ihop med lite av mitt skinn emellan. Iaf idag var det inte en tillstymmelse till vila, jag har pluggat 6 timmar med mitt projektarbete, det är inte det minst kul. Sen blev det stallet. Jag fixade stallet med hjälp av Bea hon har verkligen kommit in i den där stallkänslan. Det är bara bra om Bea är med lite för nästa vecka blir mitt schema ändrat och då får hon nog ställa upp och både mocka och rida om jag ska hinna. Nu har även tiderna till hoppträningarna kommit och jag är glad att jag blev i sista gruppen nu när jag går länge om torsdagarna.

Träningen blev inte alls som jag tänkt idag, jag trodde att paddocken var fin idag men nejdå den var stelfrusen. Så det blev ett litet mini pass på en åker där det var bra underlag. Hon skrittade fram på skrittbandet. Bea tog lite bilder idag också. Imorgon vilar stella och jag ska till skolan första gången på några veckor :(

       

Hon ser lite småtjock ut och jag också men skit samma :)

Av Alice - 8 januari 2012 18:27

Jag har nu tittat igenom olika bloggar som hästmänniskor driver och kan konstatera ungefär samma sak. Hästmänniskor överlag tillhör nog klassen "snobbar", det är långt ifrån alla som tillhör den klassen men många. Men någonstans går ändå gränsen tycker jag. Jag underar bara hur föräldrar kan ställa upp och sponsra sina barn med en transport av lyxmodell och häst efter häst och det är inte ens barn vi pratar om utan vuxna människor? Jag får ibland höra att jag är bortskämd men alla mina saker jag har till stella har jag faktiskt köpt själv och de pengarna som jag lägger på hästgrejer tjänar jag själv ihop till. Det förklarar också varför jag inte har bråkdelen av så många märkesprylar som andra har, men jag lever ändå.

Då kom jag att fundera på beslutet som nu har lagts på is ang loggor och reklam på utrustningen till häst och ryttare. Tidigare var det snack om loggor på max 1x3 cm, alltså jätte litet. Hur gör alla ryttare som bara har schabrak med stora loggor på tex scapa. Detta kan inte användas i tävlingssammanhang, vilket är trist då de ändå kostar mycket. Övrig utrustning som tex vissa hjälmar, sadlar och benskydd kan kanske inte heller använadas. Däremot finns det massor av utrustning som är märkeslös som saknar loggor och reklam men det kan man ju inte köpa, eller? Jo visst kan man det, jag har jätte mycket som är märkeslöst och det fungerar lika bra det. Vissa saker kanske inte har samma kvalité men överlag är de bra.

Är detta beslut grundat från att alla ryttare ska ha samma villkor av utrustning så kan jag acceptera det, men ändå rätt sjukt. oftats kan man inte tumma på säkerheten och bra säkerhet kräver pengar och då med ett märke som i flera fall är större än man fick ha. Nu är detta beslutet lagt på is men det kräver ändå eftertanke.

Slut fundering: Om besultet går igenom 2014 eller när det nu blir, kommer hästutrustnings marknaden gå i taket, vad alla företag kommer tjäna pengar nu när alla måste ändra garderoben.  

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards