Alice Cehlin

Alla inlägg under december 2011

Av Alice - 23 december 2011 18:57

Då är allting klart för lillejulafton. Sillen står på sin plats, janssons utan sill är på bordet, köttbullar och prinskorv på spisen. Julgodiset är på gång ska fixas klart ikväll. Jag och Olof har även varit på julrika hos Hans och jag fick paket :) Godis, tack så mycket! stella har fått sin motion idag, framskrittad i 15 min och sen 6 varv på travis. Intervaller i trav och galopp och hon gick riktigt bra, hon tyckte det var kul! Sista 400 meterna lät jag henne galoppera för fullt och hon hade verkligen grymt med energi. Nu är jag ledig från stalltjänst till annandagen, kommer kännas konstigt men jag får pussa lite på stella ändå. 

Nu är det dags för julmat och sista plocket för ikväll. En riktigt god jul till alla!

 

Av Alice - 22 december 2011 20:43

Eftermiddagen spenderades hos min mormor och morfar med massa juliga saker. Vi gjorde knäck och ischoklad, satte upp alla tomtarna och klädde granen. Bea var med också. Jag gjorde som sagt stallet imorse så Hans var snäll och tog in ikväll. Jag hade dessutom en spelning i Ronneby så jag hade fullt upp. Nu har mina fingrar tinat så nu ska jag fortsätta pyssla med massa juligt här hemma. Imorgon är det sista fixet här och stella ska ut en sväng, som bonus är jag och snutt bjudna på fika i stallet så imorgon blir det nog dåligt med bloggande.

Ha det bra och njut av det fina som finns runt omkring er.

 

Av Alice - 22 december 2011 08:11

Skolan börjar kl 11, jullovet börjar kl 12. men egentligen känns det som om jag redan är ledig, var ju inte i skolan igår heller, helt underbart! Jag ska strax till stallet för att fixa allting till ikväll när min lilla mamma ska ta in hästarna, det är lika bra att allt är fixat då. Jag och Bea ska även en tur till mormor idag och hjälpa henne med julens förberedelser, detta är en tradition som absolut inte får brytas ;)

Stella ska ridas lite imorgon och sen ska hon få en liten mini vila i 2-3 dagar.

Av Alice - 21 december 2011 17:43

Idag har verkligen varit en jätte bra dag. Olof sov här i natt och det gjorde också att han följde med till stallet vilket troligen är det bästa Olof vet, not! Beatrice kamera har gått sönder, alla säger att det är mitt fel vilket det naturligtvis inte är, jag är alltid jätte försiktig med allting. Jag har hunnit med precis allting idag som var prioriterat, projektarbetet var inte prioriterat så det är inte gjort!

Jag red stella på ridbanan idag. Hon var så grymt fin idag, det går nästan inte att beskriva. Jag hade dressyrsadeln men avslutade ridpasset med ett litet skutt så det blev lite annorlunda, känns verkligen otrolig skillnad att hoppa i min hoppsadel. Jag började med att trava runt och gjorde de vanliga vägarna rätt mycket volter och även åttor över en bom. Väldigt fin och följdsam inte något stret och bogarna vad med, dock är hon inte jätte glad, vilket kommer synas på bilderna. Hoppade även ett litet naturhinder på tillbakavägen, hon hoppade verkligen upp sig otroligt mycket för att inte vara mer än max 50 cm.

Slängde även i de sista sakerna i tvättmaskinen, nu säljer jag en del schabrak som jag inte använder och som bara tar plats. Stella har även fått nya skor idag och det gick bra som vanligt, hon blev dock inte klippt och blir inte det förrän den 17 januari men det är lugnt hon är inte jätte långhårig.

           

Det är roligt att jag har samma min på alla bilderna. Olof filmade även lite men eftersom jag är befriad från allt vad teknik innebär väntar jag med att lägga upp den till Olof är med och visar hur man gör ;)  

Av Alice - 20 december 2011 16:08

Idag var det ett rätt väl planerat schema. Gick en tidig promenad med Enzo och min granne frågade vad en 18 åring gjorde uppe kl 8 på en tisdag, nja har man hund, häst och ett stall och ta han om och dessutom börjar skolan kl 13 är det bara att jobba på sa jag. Jag antar att jag skiljer mig rätt mycket från mina klasskompisar som ser varje minut som en chans till sovmorgon, men har man ett liv som mitt så är det helt enkelt så. 

Jag gjorde stallet helt klart då vid kl 9 och red stellis en sväng i skogen, hon vilade i söndags och igår också kan man säga och hon går alltid bäst efter vila så hon gick faktiskt riktigt bra idag. Eftersom hon har varit lite bekväm av sig den senaste tiden ville jag få fram en bra gång idag med mycket frammåt tänk men det behövde jag inte oroa mig för, det kom av sig självt. Hon var som en bomb idag men en bra sådan, gick jätte bra i form och jag kan inte låta bli att berömma hennes höger galopp som är så underbar nu, detta kan ju ändras lagom till att jag ska visa upp det på film eller så men än så länge är det jätte bra och den är bärande och luftig inte alls stötig och hejsan svejsan.

Nu är kl 16.15 och om 30 min ska olof och jag ta in vild djuren och ta kväll. Imorgon är jag ledig!! :D

Skitig grimma!  

Av Alice - 19 december 2011 19:44

Jaha idag har det varit en helt vanlig skoldag. Jag och några kompisar provade ett relativt nytt kebab ställe, jag känner att min redan ansträngda plånbok fick det änn jobbigare. Sen när jag satt vid datorn kom jag på att det kanske var dags att anmäla sig till den där jul hoppningen i ridhuset särskilt eftersom anmälningen går ut i typ imorgon. Jag anmälde iaf 60-70 ilket min tränare tyckte var en bra början. Dels för att vi inte har hoppat där innan, dels ta det som träning och sen är inte underlaget det bästa där, och då kan man ju tänka sig om det var smart och ställa upp o hoppa över huvudtaget men nu är det iaf så och om jag får höra av någon att underlaget har blivit sämre får jag väl styka mig.

På kvällen var det då stalltjänst som vanligt skillnaden idag var att Bea var med och hjälpte till. tack så mycket syrran! Stella gick på bandet idag och det såg bra ut, hon såg nöjd och avslappnad ut, provade att höja tempot lite men det verkade inte vara i harmoni med henne så det blev det vanliga. 

Planeringen förövrigt denna veckan ser ut som följande:

Måndag (idag) bandet 6 prog 30 min

Tisdag: Skogsrunda

Onsdag: Travbanan eller paddocken, ska få nya skor och ev klippt.

Torsdag: VILA

Fredag: Skogen eller travis

Julafton: VILA

Juldagen: VILA


Denna veckan får hon alltså vila 3 gånger men det dör hon inte av, hagen är gigantisk och övervakningskameran säger att de springer och busar en hel del om dagarna.

 

Jag och Chanel (Camillas häst)    

Av Alice - 18 december 2011 20:38

Idag har det varit en jätte mysig dag som har varit rätt spontan, sen jag slutade jobba så har det blivit mer tid för spontana saker. Idag köpte jag iaf mina nya pessoa schabrak, jätte fina men den ena är i ponny storlek men såg rätt lagom ut ändå, tyckte jag gjorde ett bra köp!

Sen var Olof och jag på fika hos farmor och gick en sväng på stan. Tittade på ny ridhjälm på henrikssons men just nu ser det mörkt ut med fler inköp, det får bli en födelsedags present sen kanske. Sen var vi på nästa fika hos min moster, hennes man och mina kusiner, det var kalas rättare sagt med mycket goda kakor och godis. 

 

Den sista är i ponny storlek men hoppas den passar annars får den säljas, det bruna är väl kanske inte ultimat till stellas färg men kunde inte låta bli, jag får väl köpa en skimmel annars.  

Av Alice - 17 december 2011 21:01

Hela dagen har det regnat och blåst så jag har passat på att varit inne och städat och julfixat lite. Stella kom ut en runda på eftermiddagen/kvällen och vi trotsade verkligen både regn, blåst och mörker, tur att Olof följde med. Det blev lite bilder men inte så många och bra pga väder och ljus.

Kvällen avslutades med kebab och film :)

       

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards