Alice Cehlin

Alla inlägg under november 2012

Av Alice - 28 november 2012 08:05

Blir ingen paddock idag, Olof slutade sent och jag kan inte rida dit själv på grund av vissa skäl. Skit också känner jag! Tur att jag har ridit igenom henne bra dessa dagarna iaf till hoppträningen imorgon. Så idag får jag se hur ridningen slutar.

Något jag vet är att jag måste gå med Enzo och jag måste plugga och sen köra och köpa foder.

Av Alice - 27 november 2012 20:06

Vilken skillnad det var att rida stella idag när jag jobbade igenom henne så grundligt igår. Hon var mjuk och fin från början. När hon sedan märkte att det var hacket som var på började hon bli bekväm men jag kom åt henne och fick kämpa som ett troll för att hålla bogarna på plats. Det märktes verkligen skillnad när jag satte mig ner och jobbade igenom henne.


Galoppen var bra idag men efter ett tag gick hela Stella som ett S och då blev matte lite besviken och sur. Detta ledde till att vi fortsatte att jobba galoppen och stella blev sur på mig, hontyckte det var dags att rida hem. Jag fick min vilja igenom och hon blev så himla fin i galoppen. Det var dn där känslan som jag ville hitta det där luftiga galoppsprången som får det att killa i magen av välbehag. Jag tyckte det räckte där och då skrittade vi hem igen. Har även hittat lite mysiga vägar som Olof och jag ska utforska senare.

   

Av Alice - 27 november 2012 12:05

Hej alla ni där ut. Jag förstår inte varför det alltid ska vara så grått ute och regna, idag är inget undantag! Stella skulle gentligen blivit klippt idag men det har inträffat sjukdom så får skjuta lite på det, hoppas de blir gjort innan torsdag. Stella är inte överdrivet lång/tjock i pälsen men bli snabbt svettig så vill gärna ha henne klippt det är så mycket lättare! 


Idag var jag hos läkaren igen och allt är bra. Hämtade Enzo hos mamma på jobbet och nu sitter vi här och pustar efter fika hos mormor och morfar. Jag har hunnit skriva en uppgift på datorn till tentan så ikväll ska jag hinna göra en till tänkte jag och sen kan jag pusta ut lite. Den ska ju trots allt inte in förrän fredag. Ska gå med Enzo en runda och sen är det stallet för min del. Jag ska rida stella en runda i skogen och kanske tar jag Tappi också det beror på vilket humör hon är på. Får jag inte tag på henne i hagen är det inte mycket att göra åt. 

 

Av Alice - 26 november 2012 19:26

Av Alice - 26 november 2012 19:24

Här är en bild på min tatuering.

Av Alice - 26 november 2012 19:12

Idag reds Stella på travbanan. Red med det nya bettet idag och jag har delade meningar. Jag vet inte om Stella i sig var pigg eller om bettet framkallade något. Iaf så fick jag kämpa rejält innan jag fick igenom henne och hon blev mjuk.

Hon var otroligt fin i traven med bra stöd och otroligt härligt steg. I galoppen provade jag en ny teori. Eftersom hon var så pigg galopperade jag två varv och sen började jag jobba ihop henne. Fick fin respons till slut och då kom det riktigt fint steg.

Kollade munnen efter ridningen och nog fan var hon irriterad ändå. Jag var inte hård någon gång utan red med benen och bara hade lite kontakt med munnen jag blir inte klok på detta. Jag ska rida med hack imon och sen bett onsdag och torsdag så får jag utvärdera hur det blir.

Av Alice - 26 november 2012 08:59

Senare under veckan ska det bli kallare här och kanske snö. Jag tillhör den skaran med människor som gillar snö men bara under julveckan och lite över nyår och sen kan det försvinna. Det som är mest positivt med snö är att det lyser upp en hel del men jag vill inte ha snö redan! Om det kommer snö innebär det att det inte blir fler träningar för i år och jag skulle vilja vara med på en pay and jump den 29 och det ligger ju risigt till i så fall.


Idag nöjer det sig med att regna lite smått. Jag ska iaf rida ikväll så är det! Ska testa det nya bettet idag och jag hoppas att Stella trivs med det annars är det bara att gilla läget. Jag kollade igenom mungiporna noga och där finns det inte ett spår av sår eller irritation. Skönt!

Nu duschen och sen stan. Troligtvis kommer det bli tid över mellan läkaren och fikan så ska hjälpa Olof med en del saker då.

 


Av Alice - 25 november 2012 19:26

Det får bli såhär eftersom jag verkar vara dålig på att hålla mig till planering men gillar att ha något att strukturera upp mig till. Så här ser det ut i mitt huvud just nu iaf.


Måndag: Travbanan fokus på lösgjord och galoppen

Tisdag: Ute ritt med Stella

Onsdag: Paddocken med Stella och skogen med Tappi ev

Torsdag: Hoppträning med Stella

Fredag: Skritt (TENTA ska lämnas in)

Lördag: Uteritt med Stella och Tappi

Söndag: VILA


Nästa vecka ser mer intensiv ut vill jag lova.

 


Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards