Alice Cehlin

Alla inlägg under november 2012

Av Alice - 14 november 2012 21:48

Ligger i sängen hos Olof nu, känns som om jag inte sovit riktigt på en månad så ska försöka ta igen lite sömn nu. Imorgon är det tydig skola mellan 8-12 och det är så bekvämt att Olof och jag kan åka med samma tåg hela tiden, kanonbra :) Ska hämta upp en kompis som ska rida Tappi imorgon, det vill säga om Olof är med och kan fånga henne. Olof behövs till hjälp eftersom det är den enda människa som Tappi har förtroende för, hon har bara valt honom även om jag aldrig har gjort något dumt mot henne. Ja ja så är det och det är underbart att se vilket band de har till varandra.


På kvällen är jag dock själv hemma och ska försöka jobba undan en del plugg inför helgen som kommer tillbringas dels i stallet och dels på huseby julmarknad, har jag sagt att jag längtar efter juletider så jag kan dö?!

 

Stellabus i snön (Januari 2012)

Av Alice - 14 november 2012 21:43

Båda hästarna gick en runda på 1,5 timme idag på hård grusväg. Stella kändes fräsch så länge man inte ser såret är det ingen fara. Hon visade bra form idag genom att vara mjuk i sidorna och bra lite lägre form. Kollade mungiporna men än får hon gå på hacket. Det fungerar bra så tycker inte att det är värt att utmana ödet.


Tappi har fått för sig att pallen är farlig och dansar runt en hel del innan man kan klättra upp. Sen var det fullt ös på damen. Ville inte riktigt ta för sig bak men annars himla fin och trevlig. Provade på ett omedvetet slid stop. Hon är så otroligt känslig, minsta lilla man tar i henne sätter hon sig på baken eller krullar ihop sig. Lyssnar däremot himlans fint på vikterna och sätet. Skönt :)

   

Av Alice - 14 november 2012 10:04

Godmorgon alla fina. Idag är det grått och trist här i lilla byn i skogen. Ska åka och hämta Olof för en tur till Fåglasång runt kl 12. Känns bra jag har inte varit där på ett tag, ska kolla lite på GGs nya schabrak. Tyvärr klär inte Stella så bra i brunt och jag älskar brunt, jobbigt läge men inget att göra åt. 


Det blir ingen hoppträning imorgon pga ridhusbotten byte, tar ett tag innan det nya sätter sig men hoppas att det går fort och att det inte blir tungt. Det innebär att Stella och Tappi kommer ridas ut både idag och imorgon om allt är som det ska med dem. Tappi börjar bli lång i tårna så hoppas på nya skor snart. Ja har faktiskt insett att jag egentligen inte behöver fler nya prylar nu och det är en rätt skön känsla. Däremot hänger det en jättefin nosrem i brunt med silverspännen som jag vill hitta ett träns till men det är inte det lättaste. 


Snart bara en vecka kvar till det händer något otroligt spännande.

 

Av Alice - 13 november 2012 21:45

Efter att ha kollat benet noga bestämde jag mig för att rida och då var det mörkt! Ni som känner mig vet att jag är otroligt mörkrädd, litar inte på någon när det är mörkt och jag stannar inne så länge det går. Men idag fick jag lite av en aha- upplevelse, när det är mörkt rider jag bara på känsla eftersom jag måste hålla koll på vägen och då fokuserar jag bara på hur det känns.


Stella var som en liten cirkushäst idag och gick på otroligt bra. Hela Stella var liksom glad. Inga protester utan bara glad och sammarbetsvillig. Red mellan gatlyktorna och jobbade med trav och skritt och öppna gick bra. På travis red vi tills lyset tog slut och jobbade med galoppen och vilken känsla. Bra tramp och hon lyssnade på varenda liten signal, underbar känsla!

        

Av Alice - 13 november 2012 18:57

Planer och åter planer framöver kommer det hända mycket kul saker. Imorgon ska jag och Olof till fåglasång och shoppa foder och kanske något annat får se lite vad det blir. Har idag klarat av en diskussion som var otroligt jobbig men tillslut blev bra. Jag gillar inte att alla stressar upp sig över något som egenligen bara är en liten skit sak och inte ens betygavgörande. För mig blir de spontana och improviserade sakerna bäst.


Det blir ingen paddock imorgon eller på torsdag, har beslutat mig för att stella ska få röra sig i skogen. Idag visade hon ingen hälta eller svullnad men lite varm vid såret. Däremot är hon piggare och gladare än vanligt. Imorgon kommer Tappi också att följa med ut.

 

Av Alice - 13 november 2012 13:00

Alla har olika åsikter om d här med utrustning till både häst och ryttare och tyvärr får alla mer eller mindre stämplar utefter vilken utrustning man har. På hubertusen jag var på kom det många olika ekipage allt från nordsvensk till elit hopp ponny och detta är ju naturligtvis jätte roligt på alla sätt och vis. Det visar bland annat att alla är välkomna och kan ställa upp om man känner för det. När jag lastade ut Stella var jag den enda som hade transportskydd och jag var den enda som red med skydd och boots. Jag hade min hoppsadel och JW schabrak och min kingsland jacka. Jag fick direkt stämpeln att usch vad snobbig hon är henne kan man inte prata med (av vissa) 


Under ritten började dock detta ändras för jag var ju som alla andra och fick då kommentaren att ojdå jag trodde inte att du var alls sån här. Vad kul att du är så trevlig. Men jag undrade då, sätter verkligen utrustningen stämpeln på hur man är? Knappast. Hur kan det vara så ytligt egentligen? Jag vill få en uppfattning om personen innan jag kan börja att kategorisera. 


Det är inte utrustningen som avgör hur bra ett ekipage är eller hur personen är. Sen ska jag inte börja bortförklara varför jag har sån utrustning jag har. Det är upp till var och en vad de vill lägga pengar på. All utrustning är inte nödvändig.

 

Av Alice - 13 november 2012 07:55

Halloj idag är det en ny dag med massa kul. Ska in till Karlskrona och fika med några kompisar och sen har vi en grupp diskussion i eftermiddag. Känns bra ändå idag är jag väl förbered.

Om inte Stellas ben är värre idag ska vi rida på travbanan och om inte så får jag klura ut annat då. Det kan ju vara så att hon är svullen eller varm och då blir det vila.

Av Alice - 12 november 2012 17:33

Alltid är det något, idag råkade det vara ett typiskt sparka-sig-själv-sår inne på vänster bak. Det var inte svullet och hände troligtvis igår eftersom det hade bildats en skorpa på men såg rätt fint ut. Beslutade mig för att rida och se hur hon kändes. Det var ju något relativt ytligt men man vet aldrig. Stella var det inte något som helst fel på!


Hon verkade mest undra varför vi inte kunde dra på lite mer, tempot var för slött enligt Stella. Red igenom henne i alla gångarter och hon kändes kalas fin. Vi hade en liten period då vi diskuterade hur huvudet och nacken skulle vara men det löste sig och hon slappnade tillslut av och blev mjuk som smör. 


Galoppen hade jag ju egentligen inte tänkt att jobba med alls men sen var hon så fin så ja det blev galopp också. Tänkte att jag skulle få mycket att jobba med men Stella överraskade mig genom att vara fin redan från början. Hon lyssnade bra och hon drog inte iväg en enda gång däremot var inte huvudet där det skulle men ja det jobbar vi på. Det var en runda som vi inte ridit på länge så var ju mycket att titta på också, jag vill inte kämpa med henne hela tiden ibland måste det få vara bara kul.

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards