Alice Cehlin

Alla inlägg under november 2012

Av Alice - 5 november 2012 19:42

Måndag:Idag var det ju då uteritt lite längre runda.

Tisdag: Travbanan Stella (skola 8-13)

Onsdag: VILA (skola 10-16)

Torsdag:Paddocken eller skogen

Fredag: Paddocken eller skogen beroende vilket det blev på torsdagen. En av de dagarna ska Tappi ridas också.

Lördag: Skogen eller vila (jobb 11-15)

Söndag: Skogen eller vila Tappi ska gå en av dagarna (jobb 11,30-15,30)


Min ungefärliga planering som för tillfället ser rätt bra ut. Det är väl det där med paddocken som är lite osäker eftersom Olof måste följa med får jag ta hänsyn till när han kan. Imorgon blir det då travbanan och då blir det fokus på det som är mest akut vilket jag antar är vänstersidan och då att hon inte hänger sig i galoppen. Denna veckan har jag väl inte så där super krav utan mer mys och kul. 

 

Av Alice - 5 november 2012 18:00

Det ösregnade under hela ritten men den var verkligen helt underbar och rolig på alla sätt och vis. Alla bilderna är tagna av min snälla mor. 

         

     

Av Alice - 5 november 2012 17:35

Slö Alice i soffan. Lämnat in text till skolan, släppt ut hästarna igen, hans tar in om 1 timme, hungrig så magen skriker, pussat Olof hejdå och gått med Enzo. Ikväll blir det inte många knop gjorda. Ska inte ens förbereda mig inför seminariet, det får gå som det går!

Av Alice - 5 november 2012 15:38

Idag blev det en tur för Stella och Tappi, utforskade en ny runda som gör att det blir en helt annan kommunikation mellan rundorna. Var en bra runda med mycket backar och lite slingriga stigar så de får träna på att tänka och var de sätter fötterna, nyttigt! Det går att variera längden på rundan också men idag var vi ute ungefär 1,5 timme. 


Stella reds på hacket och det fungerar OK men inte mer. Det blir lie shettis varning som sticker med bettet och bara dar ner huvudet eller bara krullar ihop sig. Tillslut fick vi till en balans som fungerade bra och då kändes det faktiskt bra. Tappi såg väldigt trevlig ut med mycket energi, blev lite galopp ibland och hon är duktig på att söka sig ner.

 

Av Alice - 5 november 2012 15:32

Igår när jag ridit Stella upptäckte jag en hemsk sak, hon har skav i mungiporna. Detta tar tid att läka helt och jag är kluven till orsaken, antingen var jag hård i handen under hubertusen vilket jag naturligtvis inte uppmärksammat mer än att jag vet att jag höll i henne för att inte gå för nära en rödrosett rumpa, det kan också vara så att bettet nyper. Jag kollade inne i munnen och där finns inget sår men det var lite irriterat. Det är mer på högersidan och jag är starkare i höger så ja det kan ju naturligtvis vara så att jag är "dålig" ryttare. Har dock aldrig fått kritik om att jag är hård i handen snarare tvärtom. 


Så nu framöver blir det hackamore, känner att det var tur att jag köpte ett. Även om det kanske inte är optimalt att rida Stella på är det bättre än att hon har ont i munnen. Skaven kan också göra att hon pendlar med huvudet för att komma undan det onda. Ja det finns många teorier om det där.

 

Av Alice - 4 november 2012 19:44

Idag var det mycket som blev gjort hemma. Hjälpte mamma med lite träd som sågats ner och sen allt löv som ser så tråkigt ut. Enzo var så söt, han hoppade över ett litet hinder och tog i för kung och fosterland :)

Av Alice - 4 november 2012 12:03

Goddagens gott folk! Idag är det inte det högsta tempot kan jag lova. Det var en helt okej bra kväll igår och kul att träffa lite folk. Var först på andra våningen och tog lite att dricka och sen gick vi till thai och åt buffé, jättegott och bra på alla sätt och vis. Tyvärr var det inte många som kunde följa med vidare sen och jag var väl delvis en av dem. Jag följde med några timmar till och sen hämtade olof mig vid 23,30. Kände mig rätt färdig då, gick upp tidigt och förkyld på det.


Idag däremot är en ny dag och Stella ska gå på bandet, det var först tänkt att rida Tappi men sen är Olof iväg nu någon timme fram till ca 14,00 och då känner jag att jag behöver fixa en del här hemma, bland annat min uppgift till seminariet. Usch!

 

Av Alice - 3 november 2012 14:26

Ikväll ska jag ut med jobbet på lite party eller nja får väl se hur mycket party det blir vi ska ta en drink först och sen äta på thai verkar som om det är iaf ett litet gäng som ska ut efter men det får vi se. Jag lär ha mega träningsvärk imorgon och sen är jag dessutom förkyld så får väl se hur det blir med det :)

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards