Alice Cehlin

Alla inlägg under november 2012

Av Alice - 21 november 2012 10:04

Det verkar som om Stella blir nypt i mungipan av novabettet, det är även en liten vass kant längst ut. Så min fråga till er: Har någon något tips på bett som kan fungera till Stella som har problem med lanerna?


Har funderat på ett eggbett eller ett muffbett som då har fasta ringar som inte kan nypa. Har kollat storleken på novabettet och det är bra i storleken. Jag brukar inte vara känd för att vara hård i handen heller. 

   

Av Alice - 21 november 2012 09:14

Godmorgon på er. Känner mig inte på topp idag. Ibland tar livet en ny snurr i karusellen och det står en stackare utanför kön som inte får plats i karusellen. Det är jobbigt att såra någon som inte vet någon direkt anledning oh kanske finns det egentligen inte någon anledning utan att det helt enkelt måste bli så. Även om det är jobbigt, hemskt och tråkigt. För alla vill ju vara den snällaste människan på jorden. Även jag. 


Idag är det iaf en ny dag och jag ska försöka göra det bästa utav den. Olof och jag ska ha sällskap till paddocken med Stella och det kommer förhoppningsvis bli lite bilder. Det är uruselt väder men hoppas det går ändå. Ska träna lite på det som behövs. Vänster galopp på volt och sen de där galoppombytena som jag måste bli bättre på. Ska träna över bom idag, det är lättast. 

Nu först en rejäl frukost!

 

Av Alice - 20 november 2012 17:19

Hon är söt min häst, dag var allting farligt och det hjälpte bara om matte gick före annars stod hon fast frusen i marken. Iaf gick det bättre än vad jag trodde att rida den rundan som jag tänkt. Det blev mycket skritt på asfalt och sen galopp på underbart fin grusväg. Hon kändes kalasbra fast blev lite tung i handen ibland.


Känner att jag inte har sådär jätte mycket mer at säga om dagens pass, tanken var att vi skulle ha kul och rida lite längre än vad vi brukar och det fixade vi utan problem. Var ute i ca 2 timmar och humöret var på topp. Imorgon blir det paddocken och då följer Olof med och tar bilder. Det ser jag fram emot :)

 

Av Alice - 20 november 2012 11:02

Härlig start på morgonen. Allting är nästan klart inför fredagens äventyr. Skönt! Det är skola idag iaf och sen ska Stella ridas en längre runda i skogen om det inte händer något oförutsett.

Ska försöka fixa lite hemma och sen kommer det bli mycket tenta plugg.

Av Alice - 19 november 2012 19:14

Red Stella idag i mörker vilket jag hatar. Det enda som är bra är att jag koncentrerar mig mer på känslan än hur det verkligen ser ut.

Red fram på asfalten och gjorde förflyttningar och öppna. Gick riktigt bra, Stella var mjuk redan från början. Fick jobba lite mer med vänster men inget överdrivet.

På travbanan jobbade jag med traven i lite lägre form och i galoppen jobbade jag med att få henne att lyssna och sen inte köra upp huvudet bland stjärnorna. Det gick rätt bra och när hon slappnade av nöjde jag mig och travade i låg form och skrittade av.

Det va längesen jag jobbade galoppen på travbanan och tyckte det gick bättre än väntat. Kan inte fatta att båda galopperna är så liksidiga.

Av Alice - 19 november 2012 19:07

Allting är som en dimma idag. Mådde riktigt dåligt i morse så Olof fick följa med på Enzo promenad. Härligt med sällskap. Fixade frukost och bara slappade fram till naprapaten.

Som jag trodde hade jag två nya låsningar i ländryggen men som vi fick bukt med. Rätade ut lite knutor i nacken och axlar så nu känns det riktigt bra!

Nu är jag tillbaka hos Olof igen och sover hos honom. Skola imorgon. Fick resultatet på min första tenta- godkänd, så jäkla bra!!

Av Alice - 18 november 2012 18:47

Ikväll är Olof hos mig och stannar till iaf imorgon kväll. Underbart med sällskap!
Måndag: travbanan med Stella
Tisdag: skola 10-13 skogen med Stella
Onsdag: paddocken med Stella
Torsdag: skogen med Stella och ev tappi
Fredag: vila
Lördag: jobb 11-15 både Stella och tappi ska ridas i skogen
Söndag: jobb 11.30-15.30 vila för hästarna

Detta kan ändras eftersom det kan tillkomma jobb under veckan annars försöker jag hålla mig till detta.

Av Alice - 18 november 2012 17:17

Håller på som bäst att fila på en önskelista och det är mycket som är hästrelaterat även om jag tidigare sagt att jag inte behöver mer. Jag behöver nya svarta ridbyxor vilket är ett måste snart, mina nuvarande är som ett par nätbyxor med alla de hålen. Jag skulle även vilja ha en ny ridhjälm som inte är en lättviktshjälm. En charles owen ayr8 leather look eftersom min vardagshjäl också sjunger på sista versen. 


Hör och häpna är det inga schabrak på min önskelista detta året. 

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards