Alice Cehlin

Alla inlägg under november 2012

Av Alice - 12 november 2012 17:28

Idag har inte bloggen fått mycket uppmärksamhet från min sida, ibland måste det få vara så också. Fixade här hemma en hel del på morgonen och sen åkte jag till Olof för att fixa med hans skoluppgifter och jag tror resultatet blev himla bra. 


Min uppgift är också klar och imorgon blir det diskussion med vår fina lilla grupp i skolan. Fika med tjejerna först. Min kväll ser lugn ut annars idag, ska fixa lite på mitt rum som ser ut som ett bombnedslag. Imorgon kommer det nog dessvärre inte bli mycket till uppdatering här heller men ska försöka fixa en del tidinställda som ni kan roa er med. 

Ha en bra kväll :)

 

Av Alice - 11 november 2012 11:01

Den nya Bond filmen var sjukt bra! Daniel Craig var grymt snygg och vinner hela den kategorin med snyggast skådis, mums på honom!

Idag var det stallet tidigt och fixa allt. Nu jobbet ;)

Av Alice - 10 november 2012 18:08

Känner mig så otroligt snygg och fräsch ikväll svettig efter timme i stallet och håret är stripigt och hemskt. Ska kasta mig in i duschen nu och sen fixa mig inför bio ikväll. Skönt att bara slappa lite en kväll.

Av Alice - 10 november 2012 07:47

Idag blev det tidig väckning, Olof skulle jaga och nu inväntar jag frukost tills dess att jag ska jobba. Stella ska ridas lilla rundan det är vad jag hinner och sen fixa stallet. Ikväll blir det bio med hela gänget nya Bond som vi har väntat med in i det sista med om vi skulle se. Ha en bra dag :)

Av Alice - 9 november 2012 19:45

Idag gick Stella ett pass på ridbanan. Det va mer som en sjö men annars gick det bra. Stella visade rätt tydligt att hon tyckte det var onödigt att rida runt i en lersjö men jag fick min vilja igenom och med bra resultat.


Jag red på en 8:a i både trav och galopp. I traven tränade vi på att forma för skänkeln och få en rund och mjuk känsla och att hon inte puttar iväg bogarna. Det gick väl sådär, bogarna följde inte alltid med men sen blev det skillnad. Allt föll på plats och det flöt på bra även i formen. 


I galoppen var det lite motigt och Stellis ville inte jobba igenom vänster alls utan gick och trängde i hörnen och stretade emot. Jag väntade då ut henne och var noga med blicken, skänklarna och handen och tillsist kom hon på att aha det ar ju såhär vi skulle göra vad lätt det blev då. I höger var hon som en dröm punkt. Eftersom vi red på en 8 blev det då galoppombyten, ibland flöt det på om det skulle och ibland blev det ett litet travsteg och sen rätt galopp. Jag är kass på galoppombyten och jag vet att stella kan ju det är bra jag som behöver bli bättre. 

     

Av Alice - 9 november 2012 16:34

Jag och Olof åkte från stallet men en grym känsla, eller jag hade iaf det. I eftermiddag har jag hunnit med så himla mycket i stallet. Slängt in alla skitiga saker i tvättmaskinen och de ska hängas upp senare när vi tar in hästarna sen fick jag något ryck och städade som en galning så nu är sadelkammaren, fikarum, hall och duschrum fixade och så grymt fräscha. Imorgon ska jag fortsätta att plocka ihop lite saker genom att köpa en smart liten låda på jobbet, det underlättar städningen.


Ikväll blir det fläskfilé och pommes hos Olof. Har så smått börjat kolla efter en lägenhet och när jag då satt och kollade om ekonomin skulle gå ihop sig fattades det x antal tusen och jag fick då den brillianta idén. Eftersom jag tillbringar mest timmar i stallet så kan jag ju sätta in en dubbelsäng i fikarummet, allting finns ju i stallet. Tänk vilken lycka att ha både stella och Olof på samma ställe :) 

 

Av Alice - 9 november 2012 10:12

Frågor om hur man ska sköta sina hästar på bästa sätt kommer alla hästmänniskor i kontakt med och varje hästägare/ryttare har sin metod för det som de tycker passar dem bäst. Frågan är om vi ser till våra egna behov eller hästens behov? För nog är det väl så att vi i den mån det gå vill ha hästen så mycket hästig som det går? Eller är avsikten att förmänskliga våra hästar? 


Läste en blogg nyss som tog upp ämnet "hur man ska göra en ridskoleponny snällare" Detta är väl högst individuellt? Nog för att många hästar blir förvirrade av många nya ryttare som alla har olika signaler och metoder men hur kan man generalisera så mycket då? Alla hästar är olika precis som du och jag. I så fall borde det finnas en bruksanvisning till varje häst men det fungerar ju inte för alla människor är olika och visar olika signaler med kroppsspråk och tankar. Därför går det inte att generalisera. Däremot kan man spekulera i hur man kan utveckla sig och hästen för att fungera bättre tillsammans. 


Tyvärr är det så att många hästmänniskor är så insnöade på sitt område och i sitt tänk att man inte är mottaglig för nya idéer och tips, istället snäser man av de människor som vill hjälpa en i hopp om att "nej min metod är faktiskt bäst" För alla vet bäst och alla kan bäst själva. Men vi glömmer något där, ensam är inte starkast det är tillsammans man kan göra skillnad och nå en utveckling. Kanske behöver man utveckla sig själv först för att kunna hjälpa andra? 


Jag är trött på människor som inte vill ta emot tips och idéer, jag är inte heller perfekt men jag anser att jag lär mig mer genom att lyssna på andra och tillsammans med min erfarenhet göra något bra utav det!

 




Av Alice - 9 november 2012 07:14

Känns himla segt och jag väcktes för tidigt, hatar att jag väcks så lätt. Tittade på en kompis som tränade igår och träningen var givande. Jag tittade för att få inspiration och det fick jag. Mycket avstånd och oxer.

Idag är det iaf dags för paddocken och det ska bli kul. Det blir markarbete idag vilket jag tror kan behövas även om Stella har känts mjukare än vanligt.

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards