Alice Cehlin

Alla inlägg den 8 maj 2012

Av Alice - 8 maj 2012 21:31

Idag har vi varit på marinmuseet i Karlskrona och jag vet inte vad det var som gjorde det men jag fylldes med ett totalt lugn när jag steg in på stället. Enorma fönster kan det ha varit och i så fall vill jag att mitt hus ska ha mycket fönster. Det är något med allt ljus tror jag.


Vi gick runt där iaf och tittade på alltingoch hade det jättetrevligt. Vi åt även buffé där och mums vad gott det var. Jag åt jättemycket sallad och sen potatisgratäng och kyckling med stekta grönsaker det fanns även husmanskost som troligtvis tydligen är på tapeten igen. Det som förvånade mig var att många av mina klasskompisar faktiskt äter husmanskost annars tror många att vi är den generationen som lever på pizza, kebab och nudlar. Hehe


Sen skulle vi egentligen ha åt till blekingemuseet men vi var trötta så vi fick en tur i karlskrona istället där vi kolla runt på fina små hus och sånt, trevlgt och det är ju sånt som jag uppskattar så då var det extra kul.


Jobbade 16-19,15 och det var toppen bra. En del missar och en del jobbiga människor men inget som inte går att fixa med lite snälla komplimanger och ett leende. Älskar att vara över trevlig mot människor som uppenbarligen haft en jobbig dag.

   

Glad Alice, titta noga för det är inte många gånger man ser mig glad i vanliga fall. Stressen tär på mig! Borde sluta men det är inte lätt. Tänk de som inte kan stressa, känner en bland annat och det är så lugnt och metodiskt allting, om man ändå var sådan.

Av Alice - 8 maj 2012 21:14

Det blev ett sent pass idag på travis. Jag jobbade till 19,15 men var något sen så blev ännu senare. Klockan 20 var vi iaf på väg ut och började skritta fram. Sen fortsatte vi med att trava en rätt bra stund och då gjorde jag även många övergångar, tempoväxlingar och lite öppna jag brukar göra rätt mycket sånt för att känna att Stella är med på noterna ch det var hon.


Sen fortsatte jag med galoppen och det var där jag la mest fokus idag. Stella har börjat vinkla huvudet typ ser ut som om hon har nackspärr men jag vet varför, jag är mycket starkare i min högerhand, träna träna träna!! Fick jobbe en del med detta men för övrigt gick det bra. Det tog ett tag innan Stella slappnade av i höger galopp och jobbade igenom ryggen men sen kom det och då kom även tempot och jag kunde plocka med henne som jag ville. Härlig känsla.


I vänster har hon börjar studsa lite men idag tror jag dock det var all energi som soökade. Stella har även insett att hon tycker att grus ska vara på vägen och inte i högar vid sidan om vägen. Hon visade detta tydligt genom att stirra på grushögen och sedan små prata med den, hmm söt häst eller?


Imorgon blir det paddocken med Olof och kamera :)

   

På undre bilden syns det som jag pratade om tidigare vädligt tydligt.

Av Alice - 8 maj 2012 08:09

Känner att jag behöver ha lite struktur så här kommer en liten planering med händelser som är viktiga denna veckan.


Tisdag (idag) Jobba 16-19,15 efter det rida Stella en sväng

Onsdag: Banken kl 10 och rida i paddocken

Torsdag: Måste begära mig ledigt i skolan, tandläkaren med Stella hinna rida en mini sväng innan dess

Fredag: jobba 13-19,15, osäker på om Sella kan ridas eftersom hon varit hos tandis dagen innan, behöver troligtvis vila munnen. Olof fyller 20 år :)

Lördag: Hektisk dag, konfirmation kl 11 och fest efter det sen till Olofs kalas därimellan måste Stella ha omvårdnad.

Söndag: Jobb 9,45- 16,15 (har bytt med Jessia) Sen efter det ska jag till stallet. Hmm ja ja det blir bra 


Idag ska vi till Karlskrona och gå på museer med historia C så förvänta er ingen mega bra uppdatering...

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards