Alice Cehlin

Alla inlägg den 29 maj 2012

Av Alice - 29 maj 2012 20:31

Idag var det Dressyr träning för min och Stellas del. Det gick himla bra faktiskt om man jämför med förra gången. Det stora problemet ä att hon är så himla stel i sin vänster sida och skjuter över mig till höger och kan då inte komma åt henne. Det rättade vi dock till och Stella blev himla fin de sista 10 minuterna, då gick hon fint ställd och ville arbeta med rygg och satte under sig bak. Det var dock ett litet företag med att få henne att göra det. Hon vill järna rusa iväg i trav istället för att traven komer bakifrån vilket jag själv måste vara konsekvent med.


I galoppen gick hon himla fint i höger redan från början och arbetade igenom hela kroppen däremot i vänster blev hon lång och rak vilket jag fick kämpa rejält med. Nu vet jag iaf hur jag kommer åt henne och jag vet också varför hon lägger huvudet på sne och det har inte med min ridning att göra enbart. Det är kort och gott så att hon är lat och inte vill arbeta igenom nacken och då är det ett sätt att komma undan. 


Jag kommer troligtvis att rida ungefär varannan vecka med dressyr träning under sommaren och hoppas att det kommer funka med jobb och skjuts och allting. 

 

Äldre bilder på Stellabus. Tränaren tycker även att jag behöver rida med sporrar för att få Stella mer uppmärksam på min skänkel. Brukar ju inte rida med sporrar tycker vanligtvis att Stella brukar vara lyhörd och känslig en får väl ta mig en funderare.  

Av Alice - 29 maj 2012 14:40

Känner mig otroligt trött idag och bara gäspar mig igenom skolan bortsett från en del ljusa punkter. Har hämtat alla mina betyg nu och lämnat in studieplanen, skönt måste jag säga och jag hoppas verkligen att mina betyg räcker. Ska hämta Beatrice efter skolan och sen ta in Stella för lite mat och sen dressyr träning. Hoppas att det går bra och att jag får tips om hur jag ska göra med Stellas vinklings problem.

Av Alice - 29 maj 2012 08:23

Hej svejs! En ny dag tar sin början och idag är det inte alls lika varmt och fint som det brukar vara. Fick just reda på att vi inte har alls många lektioner men jag har en hel drös med betyg att hämta ut så måste ändå vara i skolan hela dagen. Jag ska äta frukost nu och sen måste jag sticka till skolan.


Ikväll är det dressyr träning och med tanke på vår lilla svacka tror jag att det bara är bra. Men av svackorna man har lär man sig alltid något och då utvecklas man mer och får bra tips på hur man kan förebygga svackor typ även fast de alltid kommer. Det är också så att min motivation kanske inte är den bästa och då får man försöka fixa det på egen hand.


Ha en bra dag :)

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards