Alice Cehlin

Alla inlägg under februari 2013

Av Alice - 26 februari 2013 18:07

Uppe i morse kl 6,30, kommer inte ihåg när jag gick upp så tidigt. Jag ska inte klaga för egentligen är det rät skönt men idag blev det väldigt stressigt. Hann iaf med det viktgaste, duscha, fixa mig och äta frukost i den ordningen. Vi har världens slask här med några plusgrader och förhoppningsvis smälter allt på vägarna nu.


Gick i skolan några timmar och sen träffade jag Olof och fikade med honom. Något som är helt sjukt på skolan är att fikat är så otroligt dyrt, vi är fattiga studenter borde inte maten vara lite billigare då? Givetvis vet de på bistron och cafét att det de är de enda och då kan de ta vilka priser de vill men jag tycker det är dåligt iaf! 


Red Stella en lång runda på 2,5 timme och det kommer mer om det sen. Även om passet igår också. Bilderna på Tappi kommer imorgon. Vi har haft en underbar solnedgång här med lila och röd himmel, helt underbart. Så klart var kameran kvar hemma. 

 

Av Alice - 25 februari 2013 19:33

Brandutb klar och jag är lite mer införstådd i det. Stella är riden och nu är jag hemma. Olof är på träning så får vänta med att träffa honom till imorgon. Kommer skriva mer om Stellas pass senare. Såg tre älgar på 20 meters avstånd rätt häftigt men Stella var vettskrämd.

Av Alice - 25 februari 2013 13:00

Dagligen kommer vi (alla människor) i kontakt med människor som inte kan eller vill låta andra människor vara i fred. Ibland handlar det om nyfikenhet, att snoka och vara allmänt frågvis och för många väldigt påfrestande. Ibland handlar det om avundsjuka, någon har det bättre än mig eller har det som jag alltid drömt om. Avundsjuka är något av det jobbigaste jag vet men jag kämpar även med det själv ibland. Vad man bör veta är att någon alltid har det bättre och då får man istället vara glad för det man själv har. Oavsett om en annan person kan ha det bra på ytan vet man inte alltid hur det är längst in. Var glad för det man har och se till vad som gör just dig glad och strunta i andra. Detta är lättare sagt än gjort men man kan försöka.

 

Avundsjukan går ibland över till ett annat steg nämligen ett dumt beteende som i många fall uttrycker sig på följande sätt: Taskiga kommentarer, börjar ta saker snatteri, eller att personen igonerar och trycker ner på saker. Det är jätte vanligt och lika hemskt varje gång. Varför kan inte människor acceptera att alla är olika och låta alla vara som de är? Det handlar inte om vem som är bäst eller presterar bäst, vi är alla lika egentligen. När det kommer till ekonomi och avundsjuka över pengar och saker brukar jag tänka så här: Hellre leva glad och fattig än som en ledsen miljonär. 

Tänk mindre på andra och mer på er själva, inte överdrivet men till en viss del. Det men inte vill dela med sig av är man inte tvungen att dela med sig av. Allting är våra egna beslut.

 


Av Alice - 25 februari 2013 10:17

Innan när jag gick på gymnasiet eller högstadiet eller vilken skola som helst var det en stor pers att ta sig upp på måndagen och gå till skolan. Det var egentligen inte själva måndagen som var jobbig utan att veta att nu är det 5 långa dagar kvar tills det är helg igen. Tanken på att gå 8-16 varje dag och göra saker som inte intresserar mig var hemsk. Nu däremot går jag med glädje till skolan för där läser jag och har föreläsningar som intresserar mig.


Det bästa med skolan är att allt ligger på mitt ansvar nu mera och jag har kanske föreläsningar ca 3 dagar i veckan. Idag var en sån dag där jag inte har någon föreläsning, utan kunde ligga kvar i sängen, äta frukost, läsa tidningen och gå med Enzo i solsken. Det är vardagslyx att kunna göra vad man vill av dagen. Jag har dock några måsten idag. Utbildning på jobbet kl 13 och sen ska stella ridas. 

 

Av Alice - 24 februari 2013 21:21

Många har klagat på Kingslands nya sommar kollektion och tycker att allt är mycket är hämtat från en barnkollektion men jag måste ändå säga att jag gillar mycket från den nya kollektionen. Jag gillar de olika nyanserna av blått och nu lite mer klarblått och lite ljusare rosa, vilket jag inte passar i men tycker är himla fint.

Dessa ridbyxorna tycker jag är jättefina.

 

Hoodtröjor eller lite tjockare tröjor är också jätte fint och jag använder just långarmade tröjor jätte ofta men frågan är om jag skulle lägga pengar på en från sommarkollektionen. Denna tycker jag är finast av sommarkollektionens långarmade.

 

Jag som älskar piké tröjor måste även lägga till denna fin fina pikén som är mer classic och är otroligt stilren och perfekt enligt mig.

 

Alla bilderna är hämtade från http://www.kingsland.no/?ItemID=2015


Av Alice - 24 februari 2013 21:14

Även Tappi gick ett pass idag men väldigt lugnt. Ville känna igenom henne och ha koll på henne och framförallt jobba med att få henne avslappnad vilket har varit lite svårt senaste tiden då hon gärna stressar upp sig och stänger av. Tidigare har hon slappnat av först ca 100 meter från stallet och jag vill att det ska vara avslappnat betydligt tidigare. 


Jobbade på att få henne med mig, fokusera på varje steg och sen kunna slappna av och hitta ett läge som känns bekvämt. Detta gick jättebra enda till det kom vilda djur och Tappi spände sig. Började om och sen blev hon avslappnad förvånansvärt snabbt igen, nöjd med lilla damen för idag. Olof var med och tog bilder men de kommer först imorgon då kameran är hos honom. 

 

Av Alice - 24 februari 2013 19:13

Igår reds Stella men jag har inte hunnit uppdatera om hur det gick. Jag skriver mest om Stellas pass för mig själv för att hålla reda på det och kunna gå tillbaka och jämnföra med hur det varit och liknande. Igår gick hon iaf en längre runda med fokus på lite lägre form och att söka näsan längre fram. Hon var otroligt tittig till en början och jag fick aktivera henne ständigt för att få henne att tänka på annat. Traven var hur fin som helst och jag fick ett bra stöd och hon var väl framme. Kändes otroligt bra. Mjuk och fin som hon ska vara.


Galoppen blev mest i backe där jag lät henne gå för mest egen maskin och jag var där mest som lite kontroll och hjälpte henne lite men annars så lät jag henne fixa det själv. Mjuk och bra galopp och fina byten som kom naturligt av kurvorna. Jobbade ihop henne lite på slutet och fick fin respons. På slutet hoppade det över några rådjur och sen efter det var hon hur spänd som helst men fick iaf till en avslappnad trav och då slutade vi där och skrittade av.

 

Av Alice - 24 februari 2013 12:31

Idag är det stress på hög nivå. Har ridit en ny häst som ska ridas igång och jobbas med sen, red även tappi sen efter och Olof har tagit ett gäng med nya bilder som troligtvis kommer upp ikväll. Ska på kalas nu. Hörs sen.

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards