Alice Cehlin

Alla inlägg under februari 2013

Av Alice - 7 februari 2013 08:26

Världens bästa start på dagen. Bilen var frusen och dörrarna gick inte att få upp så underbart. Tur att Olof var hemma och hjälpte mig. Väl framme vid stationen gick allt bra och nu är jag i skolan.

Ska rida med en kompis sen efter skolan måste dock hinna gå med Enzo och en runda till stallet så gäller att ha bra tempo. Simma lugnt :)

Av Alice - 6 februari 2013 21:43

Det var mörkt när jag bestämde mig för att rida, eller jag hade sagt hela dagen att oavsett skulle både hästarna ridas och så blev det. Jag brukar i högsta möjliga försöka att hålla mig till mina utgångs mål. Trodde till en början att jag skulle hinna rida en längre runda men det kunde jag glömma. Såg helt färska slag av både älg och vildsvin och då är det kört för min del. 


Stella var fin till en början men sen smittade Tappis energi av sig och då blev Stella överallt och ingenstans. Jag jobbade igenom det där stela i bogarna och nacken och på slutet var Stella som jag vill ha henne, mjuk och smidig att flytta och ställa. Underbar känsla men jag var lite små sur på henne fram tills dess att hon slappnade av. Men hur kan jag begära av min häst att hon ska slappna av när jag själv är spänd som en fiolsträng? Det går inte ihop så först fick jag ta itu med mig själv och andas djupa andetag och bara köra på.

 

Tappi var himla fin idag men hade otroligt mycket överskottsenergi som hon använde till att vara stimmig och ofokuserad samt galoppera på stället. Underbart. Det är precis som med Stella i Tappis fall och i de flesta fall av hästar. När ryttaren är lugn är hästen lugn. Så var det idag och Tappi blev en helt annan häst med bra balanserad gång och framförallt avslappnad. Härlig förbättring från en liten överladdad start. :)

 

Av Alice - 6 februari 2013 20:00

Nej 5 cm snö satte stopp för det så red en sväng hemma och Stella var lite stel men blev riktigt trevlig på slutet. Nu är jag hos Olof och imon blir det skola

Av Alice - 6 februari 2013 11:05

Som många har förstått tävlar inte jag och anledningen är enkel. Jag tycker inte att det är kul samtidigt som jag inte har nerver till det. Varför ska jag sabba något bara för att jag blir så grymt nervös? Träning ger färdighet men nja i mitt fall är det nog så att jag har bestämt mig, jag tycker att det är roligare att träna och då gör jag det. Jag vill ju inte tävla varför ska jag göra det då? Hur det än är så är en tävling lite ett bevis på att träningen har gett resultat. 


Beviset på att träningen gett resultat känner jag att jag kan få lika bra genom att genomföra en kanon runda på träningen på lika höga hinder som på tävling. Jag har inget emot pay and jumps det fungerar bra för mig precis tillräckligt med tävling för mig. Det som jag däremot kan sakna från tävlingar med ponny är den där tävlingskänslan dagen innan och på morgonen. Putsa, göra knoppar och planera vad man ska ha på sig och hästen, lite sånt saknar jag.

 

Jag tycker däremot att tävlingar är otroligt lärorika och jag tycker det är kul att åka iväg och titta på tävlingar, dels för att få lärdom och dels för att kanske bli lite motiverad. Jag beundras de som vill tävla och har nerver till det, otroligt häftigt. Om mina barn i framtiden vill tävla eller ens hålla på med hästar och ridning kommer jag nog vara en sån typisk ponny mamma som ligger bakom en buske och spyr pga min nervositet. Haha hoppas det dröjer många år dit....

 

Bilder på gammal foder ponny vid namn Mr Loba Loba

Av Alice - 6 februari 2013 07:25

Regn och rusk var det här. Ska gå med Enzo om en stund hade behövt sova ett antal timmar till men eftersom att resten ska iväg är det lättare sagt än gjort att sova.

Idag är det hoppträning som gäller. Jag hoppas på att Olof kommer hit och följer med så att det kan bli lite bilder är dock osäkert men hoppas kan man alltid. Ha en bra dag så hörs vi under dagen :)

Av Alice - 5 februari 2013 15:15

Jodå bullar blev det och goda också. Mumsigt :)

Av Alice - 5 februari 2013 12:41

Med den inställningen åkte jag till lanthallen och köpte ingredienser till ett bullbak. Nu 30 min senare när degen är på jäsning är jag inte lika säker. Hmm brukar verkligen degen se ut såhär när mamma gör bullar? Knappast. Funderade på att röra ihop fyllningen men kom på att jag borde vänta och se om degen jäser överhuvudtaget. Jag brukar vara rätt bra på det där med bakning men bullar är något jag har dragit mig för, jag tror det är för att det är så krångligt och tar lång tid. Vad ska man göra under tiden allt jäser liksom? Ja allt som man inte hinner i vanliga fall kanske?! 


Om det är så att det blir bullar får frivilliga smaka...

Känns rätt bra idag ändå, Olof är dock lite krasslig. Vädret är trist men nja livet rullar på. Jag har bokat tid för stellas vaccination och för ovanlighetensskull kommer inte träningen i kläm. Yes! Imorgon ser det ut till att bli träning, jag hoppas inte det blir sämre väder bara. Grymt taggad iaf.

 

Av Alice - 5 februari 2013 08:36

Godmorgon alla fina. Idag är det en isig dag, igår hade vi oturen att få nästan 1 dm snö och sen smälte det och idag är det is. Jag har åkt hem till mig nu och det väntas frukost och Enzo promenad.

Stella ska ev skrittas en runda framåt eftermiddag/ kväll pga all is. Det är helt sjukt halt. Om jag stod på gårdsplanen åkte jag kana utan att göra något. Det är mina planer idag ha en bra dag.

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards