Alice Cehlin

Alla inlägg under april 2012

Av Alice - 13 april 2012 10:41

Idag regnar det som vanligt och jag som nästan hade räknat med det värsta idag på fredagen den 13:e blev positivt överraskad när Stella var på sitt bästa prinsesshumör. Jag fixade stallet först utan att stressa och pysslade en lång stund med Stella som för dagen såg ut som ett lermonster, säger bara att det är tur man har duschspilta! 


Red min vanliga runda i skogen på 3,5 km och travade mest. Det blev varierat tempo med naturlig samling i nerförsbackar, bromsade upp lite extra och sen ökning på planmark och lite allmänt sånt jobb. Stella var hur fin som helst, det där stela och jobbiga jag kände igår var som bortblåst och idag vara hon mjuk och fin. Gick med jämt tryck och var inte stretig det minsta, till och med avsaktningarna var bra idag. Kändes verkligen som en liten dröm häst idag.


Jobbade galoppen på travbanan och eftersom det regnat var banan lite väl mjuk och blöt så red 2,5 varv i varierat tempo och i både vänster och höger. Högern sitter som en smäck nu och hon gick till och med i stadig form idag. Vänstern är fin som vanligt men något mer reglerbar idag och hon tog verkligen stöd och tyckte det var lajbans!


Kan även tillägga att det blev en tur till i duschen efter det passet ;)


Nu blir det städning för min del och sen jobb 13-19,15. Hans ska köra ett lopp ikväll med en som ska kvalas och sen ska grannen köra ett lopp med sin, håller tummarna för att allt går som det ska. Det innebär att jag och Olof tar in hästarna ikväll innan vi bäddar ner oss i soffan med en film.

   

Av Alice - 12 april 2012 21:05

Stella kändes som en giraff idag. Hade huvudet högt uppe bland träden och ville bara springa iväg från mig. Ville alltså inte jobba något vidare. Men jag gick som vinnare ur denna ronden och jag fick min vilja igenom. Det bästa var att Stella själv blev mycket mer glad och avslappnad av att lita på mig och vad jag ville. 


Hade dressyrsadeln idag och det kändes bra, fick mer stöd och kunde hålla om henne bättre. Fick träna en hel del på min sits för att hålla ihop henne. Gjorde lite öppna och skänkelvikning på grusvägarna och utöver det blev det lite smått med klättring. Stellabus fick i turbon igen och busade på ordentligt! Det är kul o rida när hon tycker det är kul.


Imorgon blir det en runda i ungefär samma stil möjligen lite galoppträning, det är sånt man märker när man läser av dagsformen. :)

 

Av Alice - 12 april 2012 20:49

Vilken dag det har inte blivit mycket tid över till att blogga idag inte. För det första gick jag i skolan 8-16 och det har tagit på krafterna och jag måste verkligen bli färdig till att beställa tid hos naprapaten, jag tror min rygg går av snart. Det värsta är ju att man oftast tänker på sin egen kropp och välbefinnande sist.  


Det har varit sol och regn om vartannat idag och det känns nästan som sommarväder. Denna veckan är för övrigt den första veckan på evigheter som jag inte har planerat mina dagar och det har känts jättekonstigt. Jag är en väldigt strukturerad person men just denna veckan har det varit svårt då jobbet har fått gå före lite och alla tider har inte varit spikade där.


Var en runda i stallet innan också och jag fick ett litet ryck och putsade upp mina träns och martingals. Det behövdes! Tränset som jag fick med till Stella är det som har bäst kvalité, tror Camilla har tagit väl hand om det. Jag kanske är den sämsta personen som finns på att behandla mina lädersaker. Jag vanvårdar dem nog snarare, till en början var man rätt duktig men nu har det runnit ut i sanden.


Stallgrannarna har fått ett föl som var så himla sött, så gulliga små fölisar är. 

 

Camillas lite halvstora fölisar från i höstas :)   

Av Alice - 11 april 2012 21:27

Då var man tillbaka hemma här i skogen. Det var inget allvarligt med Stella och min egna veterinär kunde inte känna någon svullnd vilket var skönt. Det är bara jag som inbillar mig. Jobbet gick bra idag men det var stressigt. Om allting går som det ska ska jag rida imorgon kväll. Ha det bra

Av Alice - 11 april 2012 09:31

Nu när jag änå sitter här tänkte jag skriva mina funderingar kring hur människor hanterar kritik, många gånger dagligen läser jag kommentarer på bloggar där folk kritiseras och gång på gång slår ifrån sig. Enligt mig handlar kritik om att få andras synvinklar på något och som person måste man kunna hantera kritik och göra något bra av det som kan förbättra situationen. De flesta som får kritik på de bloggar jag läser handlar just om hur de hanterar hästar och ridning. När det handlar om kritik till hästägare eller ryttare är det känsligt, samtidigt vill man ha kritik för att kunna förbättra sig men att hantera kritik är en annan sak.


Det finns många varianter på hur man hanterar kritik. Antingen tar man in kritiken bearbetar den och försöker på nytt, man kan också strunta helt i kritik och köra sitt race men hur utvecklar man då sig? Det finns även många som tycker att ingen har rätt att kritisera deras arbete för det som de gör är det bästa tillvägagångssättet. Sorgligt tycker jag. Av kritik kan man få mycket hjälp och utveckla sig själv. Sen till slut varför ser man negativt på kritik man får på sin blogg om hästhantering och ridning? Det finns ingen anledning med positivt tänkande och förmågan av att kunna ta tips från andra kommer man längre än att vara isolerad och aldrig ta emot tips och kritik utifrån.


Sen en annan sak. Varför är det så mycket snack om att man inte kan ha matchande utrustning på storhäst? De där centimeterna mellan ponny och storhäst betyder inte att man ska sluta rida med matchande saker bara för att man har storhäst och inte ponny. Det är ju fortfarande hästar om det är en liten eller stor är väl skitsamma? Det finns två saker som jag tänker på när jag väljer utrustning, Kvalité och passform. Främst. Det där med utrustning är en mognads fråga också. Jag ser få äldre ryttare som rider runt med röda benskydd, röda tretorn och rött schabrak samt röd kavaj till sig själv. Snobbar är vad vi hästmänniskor är, iaf majoriteten, som vanligt finns det undantagsfall. Ofta i ung ålder på ryttare tittar man på det yttre och inte den egentliga kunskapen och kompetensen. 


Det kommer troligtvis komma fler liknande inlägg när tillfället bara kommer.

Av Alice - 11 april 2012 09:22

God morgon

Idag blev det inte alls som jag tänkt mig. Fixade stallet men kunde inte göra allt pga hösilaget var slut för tillfället får ta resten efter jobbet om inte Hans gör det innan han ska iväg. Känns onödigt att han ska behöva stressa. Stella har ett varmt bakben och antydan till svullnad lite längre upp, tog upp henne på bandet för att se hur hon rörde sig men jag såg inget som såg onormalt ut i hennes rörelser. Det kan vara så att hon har sparkat i sig själv men jag hatar sånt här, det flyter liksom aldrig på men samtidigt är det sånt som man får vara beredd på när det gäller djur.


Det är möjligt att vi bokar en tid för att kolla upp hennes ben om det inte blir bättre, detta blir i samband med att vi ska kolla tänderna på ATG i tingsryd i så fall. Annars var hon väldigt pigg och glad för en gångs skull ;) hmm märkliga djur det där. Stod en stund i hagen när jag släppte ut henne och kollade på tanterna i hagen. Stella börjar bli regent i hagen nu och hon kör bort varenda en, konstigt att någon ens vill vara kompis med henne.

Sen helt plötsligt skulle Daffo visa lite tillbaka för att Stella stod för nära, stella flyttade sig 10 cm och sen var det frid och fröjd, hehe.


Idag blir det skola så småningom och sen ska jag jobba ungefär 13,30-19,15. Det blir mycket jobb nu framöver men med alla mina utgifter behövs det. Det är bara problemet att jag ska få ihop allting kombinerat med skola och allt det andra vid sidan om.

 


Av Alice - 10 april 2012 20:58

Här kommer bilderna från resan, äntligen! Det är bara några få stycken resten är på en annan kamera och kommer tids nog.

    Utsikt över fjällvärlden.       vår stuga som vi bodde i, vi bodde på övervåningen och hade 50 meter till backen, om det hade varit snö hade man bara ställt sig på skidorna och åkt.    Olof och jag på toppen.    

Olof och jag på vår 3 års dag <3

Av Alice - 10 april 2012 18:06

Det öser ner regn och jag är på uselt humör. Helt plötsligt blev det jättemycket i skolan och jag ska jobba rätt mycket framöver. Stella har gått på bandet idag och uppträdde sig väldigt konstigt, gnäggade så fort jag lämnade henne och var hispig slog i kedjorna och hoppade på bandet. Tror att det berodde på att det lät mycket av regnet på plåttaket, inget att oroa sig över. Har spelning till kl19 och sen blir det Plugg resten av kvällen.

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards