Alice Cehlin

Alla inlägg under april 2012

Av Alice - 10 april 2012 09:03

Jag blev skit sur igår så jag gjorde helt enkelt inget inlägg igår. Min iPhone ville inte ladda över bilder och inte min kamera heller, tror det är fel på datorn. Jag behöver alltså köpa en egen riktig dator snart. Iaf igår gick jag en mysrunda med Linn. Hon hjälpte mig att ta in hästarna och sen pratade vi en massa. Regn var det som bara den och sånt väder är det idag också. Jag ska spela ikväll och därimellan ska jag fixa stallet. Ha en bra dag ☺

Av Alice - 9 april 2012 15:50

Igår blev det ingen uppdatering, vi kom hem vid kl 19 och då hämtade vi Enzo som varit inneboende hos mormor och morfar och en tur till Stella bushäst. Enzo blev gladare än stella kan man säga, Enzo pep och viftade på svansen medan Stella mest insåg att de lata dagarna i hagen var förbi. Hon var inte så tjock som jag hade tänkt mig men ändå tjock ;)


Resten av kvällen blev bara slapp, så himla skönt att sova i sin egen säng! Packade upp allting också, har rätt svårt att fatta att det kan vara så mycket efter bara en vecka? Jag passade på att köpa en fin tjocktröja från Stötens egna märke som var himla go så nu är garderoben ännu mera välfylld. Jag ska ladda upp alla bilder när jag kommer till min dator hemma och då kommer de även upp här på bloggen. 


I morse var vi på påskfrukost hon mormor och morfar och det var väldigt trevligt, när man har varit borta hela påsken har man knappt fått någon påskkänsla så det var verkligen toppen med riktigt god frukost. Nu är jag hos Olof och ska snart äta kyckling...igen. Jag har ätit kyckling 4 gånger förra veckan men det är gott så gör ingenting. :)

   

Så här mycket snö var det inte uppe i dalarna. Till och med Växjö hade mer snö än Stöten. Jag som alltid har trott att ju längre upp norrut man kommer desto mer snö finns det! De stackarna som ska åka skidor denna veckan får det inte lätt. 

Av Alice - 9 april 2012 15:36

Idag var det premiär för Stellatur för första gången på en vecka och jag hade Olof med mig som livvakt. Utrustade mig med säkerhetsväst och martingal och det behövdes. Stella var så himla pigg visste inte riktigt var hon skulle ta vägen. 


Red min vanliga lilla runda och då var fokus på att få henne lugn och jobba igenom henne lite lätt. Var väldigt mjuk ocg fin och jobbade på bra, hittade rätt läge och hon imponerade faktiskt på mig genom att vara så fin. Däremot var hon väldigt konstig i galoppen, ville bara fatta höger, vilket är hennes svåra sida och den vill hon helst inte jobba alls. Sen iaf blev det vänster galopp och den startade med ett bakut som gungade hela jorden. Sen trippade hon fram i en konstig galopp som mest påminde om korsgalopp. Jag började om. Blev bättre och bättre, antagligen blev hon lite överrumplad samtidigt som energin bara sprutade ur öronen.


Jag ville få fram en mer rundgalopp och tänkte att travbanan skulle vara bättre än en hård grusväg, så gick in där och Stella blev helt galen! Tacktade fram och hoppade på stället, sötis hästen. Vi kom iaf dit jag ville och hon gjorde riktigt bra ifrån sig sen på slutet. Fick till bra fattningar i höger där hon var rakställd och inte som ett gummiband och i vänstern blev det rund härlig galopp med bra form och tempo. Numera är det bara att lägga mer vikt på ena sidan så fattar hon rätt galopp och det är otroligt skönt.


Stella har nog mått bra av vila hon var inte alls tjurig med sadeln eller tränset och dessutom har hon börjat fälla en himla massa. Blev en rundtur med saxen runt om också på man, svans och hovskägg. Nu ser hon ut som en vanlig häst igen...    

Av Alice - 7 april 2012 21:10

Snart kväll och imorgon har vi ca 8 timmars resväg framför oss. Olof har varit modigare än mig idag då jag var lite skraj över isen i svartis fick Olof åka ner själv. Jag gillar inte att det satt sånna spår jag trodde jag var starkare och klarade motgångar men tydligen inte. Jag måste lära mig att bita ihop och se det från andra vinklar. Iaf vi tittade på en tricktävling också helt sjukt att de ens vågar kasta sig ut för ett stup och sen göra volter! Vi avslutade denna fina semestern med potatisgratäng, vitlöksmarinerad fläskfilé och stekta champinjoner. Mumsigt! Nästa vecka kommer bilder och det blir roligare att titta in här igen dessutom ska jag rida igen på min efterlängtade Stella.

Av Alice - 7 april 2012 08:49

Igår hände det som inte fick hända, kom ut i den svarta backen som jag velat åka länge och jag trodde det var kanonsnö det var det inte! Det var som om ngn hade polerat backen och efter att ha trillat 3 gånger gav jag upp, jag kasade ner för halva backen och sen när snön började åkte jag ner. Skidorna var för dåliga skyller jag på, iaf det var skit läskigt! Bowlade på kvällen och det gick bra fick rätt många bra rundor. Idag blir det lättare åkning och fika på jaktstugan. Ha en bra dag.

Av Alice - 6 april 2012 13:20

Idag skiner solen men backarna är hårda åkte en svart och den blänkte av is! Usch inte det minsta kul, annars lullar jag mest runt och slipar teknik. Ikväll var det tänkt att vi skulle ut men nja jag knner mig inte så pepp på det. Det ser ut som om det blir fika på afterskin och sen discobowling på kvällen. Imorgon är det sista dagen och kanske provar vi på hundfjället eller tandådalen. Börjar få abstinens efter ridning och stall. Ha en bra dag

Av Alice - 5 april 2012 20:50

Asså en vecka är för länge att vara borta från stallet och Stella. Tittar på massa hästbloggar och saknar allting, dessutom tror jag Stella blivit riktigt tjock. Vi har iaf varit nere i sken en sväng och jag tittade på lite allt möjligt, var skönt att komma ifrån skidorna lite då mina ben har träningsvärk! Det är hockey här för fulla halsar och jag har fastnat mitt i kriget. Iaf imorgon hoppas vi på bättre väder och mer svartisar. Ha en bra kväll

Av Alice - 5 april 2012 13:48

Idag är det en ny dag och en grå sådan. Backarna är isiga och snön är dålig så det har inte blivit mycket åkt. Tog fika vid 11 och Olof har köpt en ny blå JL jacka skit snygg! Sen blev det lunch i vildmarkskåtan mysigt men kallt. Nu på eftermiddagen ska vi ner till Sälen och titta runt lite😉 ha en bra dag

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards