Alice Cehlin

Alla inlägg under september 2012

Av Alice - 22 september 2012 09:12

Usch vilket väder, regn och rusk men rätt mysigt egentligen om jag inte skulle rida idag hade det varit mysigt. Jag brukar inte banga pga vädret men idag är det ingen vidare. Jag har dessutom respekt för blåsten, jag har tidigare trotsat blåsten och vara nära att få ett träd över mig.

Vi ska ev åka till mormor och morfar eller ev farfar beror på lite. Det är planerna. Stella ska gå på bandet och jag antar att jag behöver byta täcke på henne.

Av Alice - 21 september 2012 19:16

Idag känns det som att jag i så fall är en väldigt väldigt mycket människa. Visualiseringen gick skit! Eller skit år ju att definiera men så illa kanske det inte gick, jag blev iaf besviken och ledsen på min prestation. Men varför liksom, jag blev godkänd och det är väl ändå det som räknas, eller? Inte för mig, jag blir besviken när jag inte når upp till mina förväntningar. Jag borde kanske lyssnat på mamma igår när inte hon förstod, hur kan jag då begära att andra ska förstå vad som händer i mitt lilla huvud? 


De förstod inte... Min gamla filosofi lärare bästa Bengt han hade förstått. Men nu är läget som det är och jag kommer deppa till något kan göra mig glad. Känner mig depp...


Vädret är tråkigt, grått och regn. Stella har gått med mystäcke hela dagen och ikväll fick hon komma in och äta krafft, det tyckte hon var gott men ville ut igen till de andra. Ja ja om de får välja vill de ju vara ute och Stella blev överlycklig. Hon galopperade ner till de andra och bockade och hade sig, hehe sötis häst.


Jag, Olof och Bea var en runda i Karlskrona och det var mysigt. Köpte två par skor och en sjal.

 

Av Alice - 20 september 2012 20:54

Idag var det hoppträning och jag hade lite problem men mest var det bara kul och underbart. Till en början var hon stel i bogarna precis som igår och jag fick jobba en hel del med det. Hade också problem med Stellas huvud som hon gärna vill pendla med och inte vara stadig i formen. Det har att göra med min hand jag måste vara stadig och hålla om med benen, träna! I vänster var hon fin idag, hade rund galopp och gick med huvudet på sned lite men ändrades snabbt så fort jag sträckte upp vänster. Jag fick även rådet att "lyfta" ut henne.


Till hoppningen. Hon var grymt fin så jäkla fin till och med enligt mig iaf. Vi hade rätt galopp runt hela banan, det innebär att min blick var bra och att jag trampade ner hälen, yes! Vi hade bra galopp och fick till alla avstånden med balans och harmoni. Fattar ni, hon var grym idag min lilla häst! 


Det blev inte högt idag mellan 70-85 cm typ men min tränare tycker att det är bäst att bara hitta flytet nu och glädjen så inte stella blir trött och surar ihop. Idag var det verkligen glädje och det är så jag vill ha det och även om det var lågt ansträngde hon sig och gjorde sitt yttersta för att vara till lags. 

   

Gamla bilder i brist på nya ;)

Av Alice - 20 september 2012 12:56

Står det kakor över hela bordet och jag har en stor disk att ta hand om. Det blev en sockerkaka, kladdkaka, muffins och Olofs efterlängtade chokladsnittar, han blev nöjd:)

Temperaturen har gått upp och när jag kom upp till stallet var hon lite lagom varm så hon fick slippa täcket och hon blev nöjd. Tappi var så söt, kom fram till mig vilket hon aldrig ha gjort, det gör hon bara till Olof som hon har bestämts sig för är sin. Så numera delar jag Olof med tappi men det känns helt okej :)

Av Alice - 20 september 2012 09:06

Idag är det inget plugg, jag ligger någorlunda i fas så känner inte att jag behöver läsa något just nu. Istället blev det morgon promenad med enzo. Det var första morgonen som det varit kallt bara 5 grader, phhhuu.

Idag står bakning på schemat och i eftermiddag ska jag åka och ta in Stella så hon kan äta lite krafft och samla energi innan hoppträningen. Är i första gruppen så kommer nog hem lite mer i tid ikväll.

Nu frukost!

Av Alice - 19 september 2012 20:45

Idag var tanken att Stella skulle gå ett lugnt pass i skogen utan krav utan bara mysa och göra det man känner för. Detta ändrades snabbt. Jag tror det var en blandning mellan skymning, träningsvärk och dålig dag från Stllas sida och från min sida var det dåligt tålamod. Jag valde att inte ta itu med galoppen utan få en bra känsla i traven och sen bryta. Tog två galopper ett i varje varv eller vad man ska säga, Stella gick med näsan rakt upp och tyckte livet var underbart, jag störde henne inte.


I traven började det dåligt och det kan vara energi också, hon ruskade om huvudet, tog inget stöd och bara drog. Jag försökte hålla stöd i handen och hålla om med benen. Detta hjälpte inte! Tillslu benade jag upp och satte upp ett mål med vad jag ville ha ut av detta passet. Jag ville få loss henne i vänstesidan. Jag gjorde skänkelvikningar och öppna och då låste sig Stella. Hon blev helt lost. Jag vet inte om det är så att hon är så otroligt stel i bogarna. Tillsut fick jag uträttat det jag ville och hon kändes underbart fin. Då slutade vi och skrittade på långa tyglar.


Det blev lång mysstund i stallet sen med ryktning och godis och Stella verkade nöjd. Jag hoppas att detta bara var en dåligt dag och sen tar vi nya tag imorgon då det är hoppträning och om det är några problem vet jag att jag får hjälp med det då.

 



Av Alice - 19 september 2012 20:02

Före tåget gick hämtade jag mitt paket och mina framkallade bilder. Hann inte titta på innehållet förrän jag kom hem och gissa om jag blev nöjd.

Det var då ett svart sockemöhle schabrak som jag länge tänkt skicka efter och nu hade cheval 20% på schabrak och då passade jag på!

Av Alice - 19 september 2012 08:16

Hallåjsan. Vaknade av att Bea ska till skolan och det vanliga morgonstöket och sen dessutom var sotaren här så min mysfrukost var istället ett stort kaos av dammusgare och en vilsen katt som inte visste var hon skulle vara minst ivägen och samtidigt hålla koll så sotaren skötte sig, hehe vilken morgon.


Idag är det grått och trist ute, det kanske blir sol senare idag men det ser mörkt ut med det. Det gör mig egentligen ingenting jag ska till skolan och ha föreläsning mellan 14-16. Segt med så sena pass, kommer inte hem förran vid 17,15 och sen ska jag till stallet.


Jag har en hel del städning framför mig här hemma och även visualiseringen som jag måste skriva klart och hitta en bild till. Kan ju ta ett tag och sen måste jag dessutom göra ett collage till det då det säkert inte finns en sån bild som jag behöver som redan är klar. Stella ska gå ett pass i skogen idag, inte något jätte krävande mest en koll så att allt känns någorlunda bra. Ska inte tragla allt för mycket med vänster om hon är tjabbig. Får galoppera på och ha lite längre tygel så hon istället har näsan längre fram.


Det är min dag, någonstans mittemellan allt ska jag hinna hämta ett paket ;)

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards