Alice Cehlin

Alla inlägg under september 2012

Av Alice - 18 september 2012 22:16

Nu går jag och förkylningen och lägger oss. Känner att jag är himla negativ men just nu är det tungt. Har läst 50 sidor i min nära- döden- upplevelse- tråkiga bok. Den lär mig lite iaf.

Imorgon ska jag hämta ut paket, spännande :)

Av Alice - 18 september 2012 17:30

Idag blev det ett pass i paddoken för damen. Jag tyckte det till en början flöt på väldigt bra och jag gled omkring mest som på moln för att allt stämde. Väldigt fin i traven följdsam och mjuk båda sidorna var med och inget krångel med huvudet. Hon blev inte stark och både avsaktningar och igångsättningarna gick bra från början, det som jag annars tänkt lägga mycket fokus på pga tidigare problem. Gjorde åttor och serpentiner för att kolla ytterligare att hon var med mig och de satt klockrent!


Detta satt i genom högergalop också där stella förvånade mig genom att vara dunder fin. Var med mig lyssnade på mig och gick i en bra form. Det brukar bli lite av och på och lite för djup, men icke! Skönt att det har släppt! Hon bröt inte ens av från volt till rakt spår, hallå vad har hänt liksom?! Bakslaget kom i vänster som på beställning. Nej men jag visste att jag skulle få jobba, hade det på känn efter senaste pass med snedhet i nacke.


Jag fick vad jag begärde till slut. Till en början hade hon "nackspärr" och jag min idiot är ju starkare i höger, det klart att det blir extra då. Fick jobba med min vänstersida, trampa ner hälen och lirka med fingrarna och bara slappna av i högern typ. Hon gick sedan bra på volten och då var hon som hon ska vara mjuk och bra ställd och inte för djup i formen, men så fort jag gick ut på rakt spår kom höger snedhet igen. Jag provade då att ta upp tempot lite och ha ett litet snäpp längre tyglar då sänkte hon sig ner. I detta fallet blev hon istället lite låg i formen men hon gick inte med huvudet på sne utan jobbade med vänster.


Jag kände mig nöjd då och travade av henne. På det hela taget är jag ändå nöjd och nu fick jag verkligen jobba igenom vänstern som jag tidigare haft problem med. Det skadar nog ändå inte att ta hjälp av dressyrtränare iaf någon mer gång. Dressyren/markarbetet behöver alltid bibehållas och man blir aldrig fulllärd!

Bilder från förra tisdagen men exempel på hur det kan se ut ibland mellan varven.

       

Av Alice - 18 september 2012 09:56

Nu är nästan alla träd höstiga och en del är kala och fryser säkert. Jag mår bättre idag och halsen har slutat göra ont, skönt. Känner mig dock inte helt i toppform men man kan ju inte begära allt på en gång. Idag är jag ledig från skolan men har ca 50 sidor att läsa igenom i boken så ledig kan man ju diskutera. 


Idag ska jag även ta mig till paddocken och olof följer med för att fotografera och jaga bort korna som går och betar båda sidor om vägen där jag rider. Hoppas att dagens pass blir givande har tänkt lägga fokus på avsktningar och igångsättningar då hon var svår och stark sist jag red henne men jag tror inte jag behöver oroa mig att inte ha något att göra med henne. 

 

Av Alice - 17 september 2012 19:35

Fick ett bryt idag, min JW jacka helt borta. Pappa hittade den sen, tack pappa. Iaf det är inte det som jag är mest förtvivlad om nej det är faktiskt min visualisering som ska hållas på fredag. Jag har skrivit ner vad jag ska säga eller iaf utgå från och det låter inte alls som något som utgick från en visualisering. Skit. Jag får jobba vidare på detta och hoppas att ett mirakel sker.


Var en sväng uppe i stallet ikväll och Stella såg himla nöjd ut. Börjar störa mig på att hennes kula inte tycks bli mindre nej istället öka. Om jag inte hade vetat bättre hade jag trott att hon skulle få en liten bebis. Tappi hoppar runt i  hagen på treben ibland och ibland fyra. Hon stödjer bättre och bättre. De andra tre har ett schema att gå efter och vakta henne. Stella skulle gå och dricka och daffa och chrissan hängde då på. Daffo fick då snabbt veta att nej hon skulle minsann hålla koll på Tappi så Daffo lunkade iväg till Tappi. Hehe att stå och kolla på hästarna i hagen det är minsann visualisering det!

 

Av Alice - 17 september 2012 09:59

Usch för att vakna och vara förkyld. Jag har sovit med dubbla täcken i natt och frusit konstant. Det värsta är att man drömmer feberdrömmar också. Sluta klaga det finns de som har det sämre!

Jag ska iaf till skolan sen och ha en föreläsning om sökning. Måste sedan ta itu med min visualisering som ska vara klar till fredag.

Ska framkalla bilder idag också och rensa minneskortet för att sedan lämna över kameran till mormor. Det var massa av bilder på Stella för ca ett år sedan och oj vad det hänt mycket, rent utseendemässigt tycker jag hon var snyggare då men det är först nu vi börjar hitta knapparna.

Bild på Olof och nyfixad travis!

Av Alice - 16 september 2012 19:55

Jag är ju inte så bra på detta med planering längre men jag har iaf en grundplanering som ser ut så här:


Måndag: Skola 13-15 Stella VILA

Tisdag: Stella markarbete paddocken

Onsdag: Skola 13-16 Stella uteritt 

Torsdag: Hoppträning

Fredag: Skola 13-15 Stella skrittas

Lördag: Stella VILA

Söndag: Längre uteritt


I början på nästa vecka eller i helgen kommer sadelutprovaren med ett gäng sadlra och även en storlek större dressyrsadel som jag redan har. Den är bara 16,5 tum och jag är ju inte smalast om baken så kan vara så att jag behöver en 17 och då bildar ett konstant tryck på Stellas rygg. Det kan också vara så att hon inte jobbar riktigt med ryggen och då får jag ändra min ridning och verkligen jobba med det. Vi ska iaf titta på olika alternativ och komma fram till en bra lösning. 

 

Av Alice - 16 september 2012 19:42

Idag blev det dags för klättring äntligen och äntligen var nog precis vad Stella tyckte också. Hon var himla pigg men lyssnade bra om man bortser från galoppen (kommer till det senare) I traven var hon himla fin, tog jämnt stöd och jobbade riktigt bra, gjorde en del tempoväxlingar och det gick bra. Kunde ställa henne och böja igenom henne riktigt bra även i vänster.


Red sedan den klättriga biten med galopp i branta backar, där lät jag Stella gå med näsan lite mer fram och bara koncentrerade mig på galoppen och komma upp för backen. Skrittade ner på andra sidan och tog itu med nästa backe i andra galoppen, mycket bra respons på tempo men i avsaktningarna tog hon bettet och drog, hon hade ingen tanke på att stanna, iaf inte när jag ville det. Jag fick jobba och repetera och tillslut fattade hon (ville fatta) ;)


Jag kände mig ändå nöjd, tanken var att bara göra det lite kul idag men kunde inte riktigt släppa det som vi tränade på igår med snehet i vänstergalopp med huvudet. Så jag började i vänstergalopp mer samlat, detta var dumt gjort. Jag hade egentligen inte energin till att genomföra ett bra pass men nu hade jag satt mig själv i skiten och kunde inte släppa det förrän jag blev nöjd.


Stella ville inte jobba igenom vänster alls. La huvudet på sne åt höger och detta gör hon för att komma undan, har pratat om detta med min tränare och det är bara en tröskel som måste bestigas. Numera påminner vänsergalopp om högergalopp innan och jag vet hur jag jobbade med den, bara att göra likadant fast i vänster. Jag har åkt lite snålskjuts innan i vänster och får därför smaka på detta. Tillslut efter mycket ställa och böja och tempoväxlingar och halvhalter kom vi dit jag ville. Blev nöjd och Stella var riktigt fin och avslappnad, det är där jag vill att hon ska vara!


Väl hemma i stallet sen var hon helt galen, sparkade runt sig och försökte resa sig. Inte likt Stella, tog mig en närmare titt på henne och upptäckte ett gäng med små bruna prickar, älgalöss! Plcokade alla jag kunde hitta och körde igenom hela Stella med massageborsten och lilla Stella stod och bara njöt och smågnäggade. Ibland är matte bra att ha!

       

Bilder från i tisdags.

  

Av Alice - 16 september 2012 09:47

Vaknade tidigt med världens halsont, skit också vill inte bli sjuk! Har rdovisning på fredag och det är viktigt att närvara och få den gjord. Idag väntar jobb för min del och sen sk jag till stallet. Ev om Annie känner för det ska vi rida ut annars ska jag ut i skogen och klättra lite med Stella. Var ett tag sen vi red iväg en lite längre tur så det kan behövas. 


Känner mig för övrigt inte alls pigg idag. Feber och halsont är så långdragit och segt att bli av med. Jag brukar aldrig bli sjuk typ så kunde väl räkna med detta nu lagom till högskolan. 

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards