Alice Cehlin

Alla inlägg under september 2012

Av Alice - 15 september 2012 22:20

Stella var söt idag måste bara börja med det. Muggen har varken blivit bättre eller sämre utan är i ett stadium där det inte kan bestämma sig om att antingen bubbla upp mer eller gå tillbaka, jag gör så gott jag kan iaf och hoppas at det blir bra.


Planen jag hade om att rida på travis ville jag ändra på, jag vet inte vad det har blivit med mig, numera håller jag mig aldrig till grundtanken vilket är oroväckande? Jag beslutade mig för att rida i skogen men fick ändra mig till travis igen då jägare hade invaderat skogen, eller kanske det var jag som invaderade?


Stella var nöjd med tanken på att vända hemåt, lyckan varade dock inte länge för hon märkte snabbt att det blev jobb ändå. Det blev lugnt idag ändå, värmde upp 15 min i skritt och sen travade jag ett varv sen två i galopp och sen två i skritt som avslut. Det som stella var så söt med var att när vi kom till backen trodde hon att vi skulle galoppera, så hon fattar vänstergalopp på stället och studsar fram, märker sedan att jag tar tillbaka henne, hon fattar då höger inte heller detta hjälpte, sedan kröker hon på nacken och dansar fram i hopp om att vara tillräckligt snygg för att få galoppera. Haha söt Stella.


Idag var fokus på att få en bärig galopp med luft samt få bukt med hennes tendens att lägga huvudet på sne. Jag jobbade lite i lättsits och sen när hon började släppa satte jag mig ner och jobbade igenom henne mer i samlad galopp. Stella verkade gilla det och gick som en klocka = nöjd matte :)


(Tappi har fått gummimatta i sin box också och jag är riktigt nöjd med resultatet)

   

Bilder från i Tisdags, imorgon ska jag ringa sadelutprovaren för att få ett ev svar om min dressyrsadel.

Av Alice - 15 september 2012 22:16

Ett visst jättebra företag hade en minirea idag och gissa vem som inte kunde låta bli att shoppa? Ni får se vad det blev när det kommer, inte helt otippat men denna gången handlade jag faktskt efter plånbokens rekomendationer.


Efter jobbet blev det en snabb tur till maxi för att handla nödvändigheter till eftermiddagens kalas. Mycket god mat och trevligt sällskap. Var en sväng i stallet och mer om det i ett separat inlägg. Nu har vi haft grönsaker och dipp med Beatrice och nu vänta en hel del städning innan  jag kan se min säng. Mer jobb väntar imorgon. 

 

Av Alice - 15 september 2012 09:33

Denna helgen är min jobbhelg så kommer jobba 11-15 idag och 11,30-15,30 imorgon. Idag ska det hinnas med en rad andra saker också, det innebär att det krävs planering! Vi ska på kalas efter att jag slutat och sen skynda där ifrån och hämta gummimattor till Tappis box, som Olof ska lägga in medans jag rider Stella på travbanan.


Det var verkligen storm igår och inget trevligt väder att rida i. Jag brukar sällan banga för vädretsskull utan bruka hålla mig till planeringen även om det innebär regn och sånt. Men igår trillade det träd och då är det inget vidare att rida i skogen. 


Det kommer troligtvis bli ridning i lampand sken ikväll men det ska nog gå. Kollade närmare på Tappi igår och hon stödjer på hoven lite men är svullen och varm. Det ser ändå bättre ut så det blir säkert bra.

 

Av Alice - 14 september 2012 20:03

Oj vilken dålig uppdatering idag! Var i skolan och jag blev inget klokare alls. Sen hämtade jag böckerna som kommit så nu kan jag plugga ännu mer, jippi!

Sen ikväll har jag och Olof lagt in gummimattor i Stellas och halva tappis box. Det var himla svårt och pilligt men tillslut blev det bra :) Stella vilade helt idag det har varit storm så var inte så mysigt. De sprang för fullt i hagen så de har fått motion idag iaf.

Hans var så snäll, han hade redan tömt boxarna och skrapat travbanan också, kalasbra!

Av Alice - 14 september 2012 10:08

Idag ligger molnen som en grå ridå över hela ronneby. Jag ska till skolan och titta på redovisningar kl 13-15. Hoppas jag fattar mer när jag tittat på redovisningen idag.

Senare i eftermiddag ska jag och olof lägga in gummimattor i Stellas box och tömma alla boxarna. Är inte så mycket kvar eftersom vi tömt lite åt gången så går nog rätt snabbt.

Stella kanske ska gå på bandet, ska kolla hur det är med muggen också. Om det ser bra ut så får hon gå på bandet idag och sen rider jag både lördag och söndag.

Av Alice - 13 september 2012 20:08

Idag blev det en liten runda i skogen med mamma och enzo. Stella gick rysligt bra, avslappnad nästan hela tiden och gjorde det jag bad om.

Något som inte är bra är att hon har fått mugg på vänster bak men märktes inte så tog bara på salva. Tappi är bättre och rör sig helt normalt i hagen.

En annan dålig sak är Stellas dressyrsadel, den måste provas om ev bytas ut helt! Ska ringa om det imorgon. På vänster sida har det blivit en nedbuktning, dock inga tecken på ömhet. Det kan vara min rumpa som är för stor för sitsen. Det ska iaf kollas, det som är konstigt är att Stella verkar trivas med sadeln i övrigt.

Av Alice - 13 september 2012 17:17

 

Av Alice - 13 september 2012 09:59

Morgonpromenad med Enzo och täckvästen fick följa med och det va rätt kyligt faktiskt enda till solen tittade fram då blev det minsann varmt. Passade på att ta lite bilder ute med Bes kamera. I vinter om den kameran eller någon nikonkamera kommer ut på rea ska jag köpa en. Olof har en jättebra kamera nu men jag vill också ha en som inte är en sån värstingmodell.


Det är rätt mycket jag vill ha och jag är inte gjord av pengar så det blir ett flitigt sparande! Tycker för övrigt att det är rätt mysigt nu med lite höst ute även om det innebär mörkakvällar och regn och rusk.

         

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards