Alice Cehlin

Alla inlägg under januari 2013

Av Alice - 14 januari 2013 13:37

Idag reds Stella en runda i skogen på ca en timme. Idag var det inte som att manövrera en färja utan mer lite större motorbåt. Vilket är en tydlig förbättring. Red på eggbettet och Stella verkar att gilla det bettet, var helt lugn och tog ett jämnt stöd. Jag jobbade rätt mycket med att få loss vänstersidan och Stella kändes himla trevlig på slutet, mjuk och fin.


Travade lite där det var lite mjukare och då var det som att jag bara väntade på att hon skulle explodera. Ja jisses vilken överskottsenergi. Var himla fin i traven och det förvånade mig faktiskt, härligt! Ingen svullnad eller värme i benen vilket är helt underbart. Ruvorna börjar att släppa mer och mer som tur är. 

 

Av Alice - 13 januari 2013 22:30

Har varit på kalas nu ikväll, Olofs pappa fyllde år. Grattis! Är kvar hos Olof till imorgon förmiddag han var så snäll och hjälpte mig med lite tekniska saker som behövdes. Det är bra att ha en teknisk pojkvän. Ska fundera på lite skojsigheter inför imorgon.


Stella ska skrittas en runda i skogen och jag ska försöka att ta bilder till nästa inlägg om min utrustning. Jag lovar ingenting men jag ska försöka. Godnatt på er där ute :)

 


Av Alice - 13 januari 2013 22:22

Om man säger så här; Det var som att gå från Tappi- motorbåt till Stella-färja. Stella var seg men samtidigt pigg och ville framåt men hade någon blandad känsla till att vilja jobba. Jag skrittade mest och tog bara pyttelite trav. Var otroligt fin i högersidan och gick att få mjuk och smidig men i vänster var det lite värre men sen bestämde Stella sig för att vara med och blev fin där också. 


Jobbade henne i skritt på volt och var himla fin! Nöjd matte med fin häst. I traven var det mkt energi men eftersom jag bara travade högst 10 steg så kan jag inte utvärdera exakt hur Stella var mer än att hon gick fram som hon skulle och hon var inte halt. Ruvorna börjar ge sig mer och mer och benet är varken svullet eller varmt. Det kommer dock bli skritt ett tag framöver med bara lite trav. 

 

Tappi var full med energi idag och ville inte riktigt vara med men efter ett tag när hon blev igenom jobbad var hon mer avslappnad och trevlig. Det största problemet är konsten med att kunna stå still. Stella blängde på Tappi men inte ens det hjälpte. Tappi kommer att få jobba mer med det i ridhuset framöver.

 

Av Alice - 12 januari 2013 23:04

Riktigt taggad på att rida imorgon. Känner att jag har rida-Stella-abstinens. Skönt att båda hästarna kan bli motionerade imorgon. Nu ikväll har vi bara slappat. Glögg och skurna pepparkakor mumsigt värre. Så här ska det vara på helgerna.

Av Alice - 12 januari 2013 17:55

Denna dagen har verkligen varit en lördag med slapp. Var först nere och lämnade av en pad till en kompis och hälsade på lite gamla kompisar. Alltid lika trevligt. Fikade hos Olofs syster och fixade lite ärenden, sen var det bara slapp resten av dagen. Gick en rätt lång runda med familjen och Enzo sprang för fullt. 


Stella gick på bandet men hade lite svårt att komma till ro. Hon var spänd och okoncentrerad, det gick över till sist och då gick hon med lågt huvud och bara pustade. Imorgon ska jag ev rida henne. Ruvorna har iaf inte spridit sig och börjar att lösa upp sig lite vilket känns bra.

 

Av Alice - 12 januari 2013 08:41

Godmorgon alla morgonglada. Idag har vi 4 minus och snö här. Det innebär att det är himla kallt och inte alls roligt någonstans. Har precis ätit en super mysig frukost som en extra bra start på denna dagen.

Idag kommer det bli en slappis dag med lite stall och lite städning och sånt kul. Ska hjälpa Olof lite med hans plugg och sen är det nog kväll. Skönt att bara kunna ta det lite lugnt för en gångsskull. Hörs under dagen ha en bra dag :)

Av Alice - 11 januari 2013 22:53

Ikväll var det tacos med hela olofs familj och nu har vi precis tittat klart på Konungens återkomst. Jag gillar verkligen alla sagan om ringen filmerna, för bara ett år sedan hade jag inte sett någon och nu är kan jag nästan de utantill. Underbart att man kan ändra sig så. 


Stella gick på bandet ikväll i ca 15 min och hon rörde sig bra, tyckte även att ruvorna började släppa lite mer. Imorgon ska jag försöka rida henne om det inte är alltför mycket snö ute. Isf får det bli bandet imorgon också. Lilla Stella ser ut som en vandrande tunna. Försöker intala mig att hon behöver lite extra hull nu när det är kallt, men kanske inte fullt så mycket?...

Godnatt på er :)

     

Av Alice - 11 januari 2013 18:35

Idag fick Tappi en skrittrunda på 40 minuter. Jag fixade till henne lite idag med hjälp av Olof. Klippte lite hovskägg och getskägget. Lindade henne och gjorde knoppar. Jag är sämst på att linda och behöver gå en kurs för att lära mig linda snyggt. Tappi har en riktig westerman och jag får inte klippa den för Olof så det var inte helt lätt att göra knoppar det ser mer ut som köttbullar. Men det är tanken som räknas. 

 

Outfiten idag var:

Schabrak: Catago

Huva: Hööks

Lindor som inte syns: Hansbo

Sadel: Wintec

Träns: Globus


Tappi var rejält pigg idag och var nästan lite ohyffsad. Små stegrade när hon inte fick som hon ville men när hon väl slappnade av var hon himla fin och gick som jag ville. På bilderna som är från i början av turen är det lite stretigt och hon ville verkligen inte alls stå still och små stegrade nästan.

       

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards