Alice Cehlin

Alla inlägg under juni 2012

Av Alice - 10 juni 2012 16:57

Jag hade en himla bra känsla idag och Stella var på bra humör och hon hostade inte alls mycket frågan är om hon hade hostat överhuvudtaget om vi inte varit på travbanan. Eftersom hon har tappat en sko vill jag rida på bra underlag och då kändes travbanan som ett bra alternativ. 


Stella hostade ingenting i traven och bara enstaka gånger i skritt så det går åt rätt håll! Jag är så himla glad och Stella gick bra idag. Mjuk och fin och ville verkligen jobba så det kändes positivt. Det lär troligtvis bli lite halvkass ridning nu framöver eftersom jag tar studenten på fredag och det är mycket förberedelser. 

Bilder från idag med det fina schabraket.

 

Ps jag vet att hon är tjock men hon får vara det en stund till, tills studenten är klar och hostan är bättre.   

Av Alice - 10 juni 2012 16:48

Jag bara älskar allting just nu...Jag har inte jobbat på hela helgen och det innnebär att jag har hunnit göra jätte mycket saker här hemma som jag vanligtvis inte hinner med, dt är inte tråkigt att jobba det är bara det att man glömmer hur skönt det är at vara ledig när man jobbar. Jag har fantastiska jobbakompisar om gör att jobbet blir kul.


Jag började dagen med att vara i stallet och pysslade om Tappi tillsammans med Olof, Olof har verkligen lagt ner ett himla bra arbete med Tappi med manen och svansen och sen klippte jag hovskägg och kronränder samt öronen, blev ett himla fint resultat. Red även Stella.


Fortsatte dagen med trädgårdsarbete och jag känner mig inte som en 19- åring när jag ligger där på knä och brottas med maskrosor. Bea hjälpte till rätt mycket och Olof och pappa hjälptes åt med förberedelser inför studentfesten. Solen skiner från blå himmel och just nu sitter vi och äter rabarberpaj ute på altanen.

 

Av Alice - 9 juni 2012 22:02

Efter all shopping och även en tur till Sweden rock ( avvand vid festivaler) började det fysiska arbetet hemma ta vid. Eftersom det är student snart innebär det att allt ska vara i så bra skick som möjligt och nu står trädgården på tur. Iklädd gummistövlar och bikini började jag mitt slitsamma arbete och undrade om detta verligen var anpassat för kvinno och Olof och pappa stämde in i kör samtidigt att jo tydligen var det kvinnogöra. Hur man kunde se att ag var kvinna vet i f*n eftersom jag troligtvis mest liknat en albinosäl med gummistövlar.


Trädgården börjar iaf arta sig och det fortsätter imorgon också. Stella har vilat idag men imorgon hade jag tänkt prova en skritt tur. Hoppas att en sko teleporteras till hoven med hjälp av tanken och att Stella inte blir ömfotad. Nu ikväll har Olof och jag gått en runda och halva sprang vi faktiskt, otroligt för att vara mig.

 

Av Alice - 9 juni 2012 21:53

Tidit i morse bar det av mot Karlshamn för shopping på henrikssonsridsport som jag tycker har jättebra sortiment och mycket att välja på. Idag hade de lagerrensning och om man var på jakt efter träns kunde man göra riktiga fynd och även av täcken. Jag hittade dock inget som föll mig i smaken på just den fronten. Hittade däremot två blåa dressyrschabrak som jag verkligen var i behov av. Ett från catago och ett från Globus, hoppas att de är av någorlunda kvalité och håller passformen men vad kan man begära till det priset?


Så här ser de ut: ( Det översta är från catago)

     


Passade även på att köpa en födelsedagspresent till pappa och hoppas att han tycker om den, fyller dock inte förrän nästa lördag.

Var inne en runda i vanliga affärer också som inte är hästrelaterade storhandlade på BIKBOK som jag verkligen älskar. Köpte en beige kofta, svart linne, vit/ljusblå skjorta och hårspännen. Kommer en gemensam bild på det här:

   

Av Alice - 8 juni 2012 20:44

Stella såg lite hängig ut i hagen men jag tror inte att det har med att en eventuell sjukdom att göra utan mer att hon saknar sina kompisar som är på semin just nu. Väl i stallet var hon sitt vanliga jag och hon hade ingen feber idag heller. Jag beslutade mig för att skritta en runda som vet rådit mig till. Stella hostar mest när on är i stallet och utan att jag rider när jag väl sitter upp hostar hon bara enstaka gånger.


Hon var inte ansträngd idag men däremot ser de mjuka knutorna lite läskiga ut och hostan har inte repat sig så vet får komma ut på måndag. I övrigt tyckte jag Stella kändes jättebra. Hon var lyhörd och pigg men kanske lite mer tittig än vanligt men inget konstigt eller så. 


Det blir vila hela helgen och fortsatt uppmärksam kanske gör likadant på söndag som jag gjorde idag men imorgon blir iaf vila! Har även köpt ett par vita catago benskydd till stella begagnade men i toppen skick :)

 

Av Alice - 8 juni 2012 20:35

Regnet öser ner och jag kan äntligen pusta ut över dagen och alla måsten. Vett och etikett samt lådbils info gick bra i skolan, dock visste man det mesta innan men nu vet man att studenten närmar sig. En vecka kvar till studenten och redan på tisdag är det bal och det ska bli hur kul som helst!


Olof har haft tenta idag så nu är det sommarlov för honom och han börjar sedan jobba den 18 juni och jobbar hela sommaren. Jag gick en runda med Enzo och precis när jag skulle svänga in på vår väg kom Linn så det var bara att fortsätta att traska på, så vi gick sedan en bra runda. Himla kul att byta lite tankar och funderingar med Linn och hon är verkligen alltid glad. Idag pratade vi om att återuppleva gamla minnen, hmm kan bli väldigt intressant om de sätts i bruk.


Åkte upp till Stella (kommer ett eget inlägg om det) Hann lagom hem och hämta Enzo för att sedan hämta Olof på stationen och sen åkte vi och handlade. Jag har inte jobbat någonting denna veckan och det är först idag som jag känner att jag faktiskt kan slappna av och att jag inte är sönder stressad. 


Nu ikväll har Olof lagat mat till min familj och sen har jag bakat en kladdkaka, detta kallar jag lyx, för det är sånt som jag inte hinner i vanliga fall. Har även hjälpt till med en del andra saker som behövdes och nu väntar fika och bara massa mys framför öppen spis med regnet piskande mot fönstena. 

Olof i sitt rätta element. Tackar Gud för att Olof är så bra på att laga mat, han räddar min framtid om jag inte ska svälta!  

Av Alice - 8 juni 2012 08:52

Precis klar med valsträning inför balen och jag kan lugnt konstatera att jag inte blivit ett dugg klokare och håller nu tummarna för att min baldejt är bra på att dansa. Veterinären kommer på måndag för att ta prover på Stella tills dess blir det lugnt. Ska pyssla med henne idag och se hur hon mår ev skritta för hand och se om hon hostar råd av vet. Ha en bra dag :)

Av Alice - 7 juni 2012 21:15

Jag är helt tom just nu, ska ringa veterinären imorgon och har inte blivit det minsta lugnare av att läsa massa inlägg på internet om liknande fall som Stella har. Det är allt ifrån proteinchock till kvarka, vilket kommer ta dö på mig! Stellas hosta har inte blivit bättre men hon har ingen feber eller är hängig men det som gör att jag nu har börjar titta mer grundligt på henne är mjuka knölar hon har en på nederdelen av halsen, typ som en dubbelhaka och en mellan ganascherna. Har dock inte haft problem med lymfkörtlarna innan. Nu är det iaf dags att ta reda på vad det är!


Cyklade en runda med pappa ikväll och det var hur härligt som helst. En runda på 23 km och precis vid havet i strålande solsken, underbart :) Nu är jag hos Olof och ska sova här till imorgon då det blir dansträning inför balen i skolan.


Känner mig väldigt off så blir allt för idag. Hoppas jag mår bättre efter att ha pratat med veterinären.

Stella får gå på lite halvfart nu och se vad som händer, det kanske bara är allergi och då är det ju ingen fara men det kan vara betydligt allvarligare än så och lilla jag har en tendens att alltid oroa mig.

  

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards