Alice Cehlin

Alla inlägg under februari 2012

Av Alice - 22 februari 2012 09:14

Idag står stallet på priolistan och jag ska rida stella, förhoppningsvis är travbanan i så pass bra skick att det går att rida där, ska jobba en hel del i galopp är det tänkt. Men först är det andra roligheter på gång, så som städa huset, dammsuga och sånt kul, mitt rum ser ut som ett bombnedslag så måste verkligen fixa till där, dessutom får nog någon snart andnöd där inne av pga av damm i luftvägarna. Det behöver göras en hel del på det området så är nog bäst att jag börjar nu!

Fotograf http://canondreams.devote.se/


Av Alice - 21 februari 2012 20:15

Det blev en minst sagt kort och stressig tur till Karlskrona idag. Precis när vi landat i stan ringde det från jobbet och en av mina kollegor var sjuk, jag nämner då detta problem att jag och min syster precis kommit in till stan samt tt jag inte har bil utan måste vänta på tåget samt köra hem min lillasyster från stationen. La på luren och konstaterade att jag troligtvis inte skulle kunna börja jobba förrän runt kl 16 men skenet bedrar. Kl 10.45 var vi klara och satt på donken och åt mat kl 11.40 satt vi på tåget hem och kl 13 började jag jobba ;) hehe snacka om högt tempo, jag hann till o med att ta en snabbfika hemma. 

Det var iaf ett trevligt besök i stan och Bea verkade nöjd. Jobbet gick också bra 13-19.15 helt ok. Mamma och Hans hjälptes åt med stallet och stella gick på bandet. En extra tummen upp till mammma som inte fick panik över att stella blev sur över att behöva går mer än 30 min och dessutom tog in Tappi :) Det börjar bättra sig!

Mina inköp för dagen blev en vanlig basic från H&M och en skjorta från JC.

   

Av Alice - 21 februari 2012 07:33

Det första jag såg när jag vaknade idag och tittade ut var snö. Jag är så himla trött på snö, det är snö överallt och det är bara blött och kallt. Olof ska till skolan idag, han har inget lov tyvärr. Bea och jag passar på att hänga med och sen åker vi hem när vi känner oss klara, det blir inte allt för sent då jag har stallet och stella ska gå på bandet, Bea ska även bowla ikväll så det blir bara en liten tur till Karlskrona.

Har inga måste-köpa-begär idag så blir inga planerade inköp.

Ha en bra dag :)

 

Av Alice - 20 februari 2012 19:47

För mig innebär sportlov förberedelse till 2 prov och en inlämning, det känns faktiskt rätt jobbigt. Jag har under en timme nu ikväll pluggat till ett prov i brott och straff. Detta har jag någorlunda koll på men långtifrån kunnig. Jag har även knåpat ihop en källförteckning till projektet, det är inte som vanligt där man endast infogar en länk nu ska allt kritiseras och granskas, det innebär att en bok plötsligt består av 5 meningar med text. Jobbigt!

Jag har även gått en promenad med Enzo idag och passade då på att fotografera lite vid ån där isen är pågång att ge sig. På det hela taget känns det faktiskt som vår nu när isen smälter, gräset börjar synas och solen lyser, underbart! 

Imorgon ska Stella vila och jag och Beatrice ska till Karlskrona där vi förhoppningsvis hittar lite fina kläder. Jag är ju inte något jätte fan av att leta kläder till mig men känner att Stella faktiskt har det hon behöver nu och kan därmed lägga lite pengar på mig själv ;)

Ha en bra kväll.        

Av Alice - 20 februari 2012 14:00

Idag kom min hovslagare på besök och hade saxen med sig så nu är stella lite mindre teddy. Blev dock inte helklippning, tyvärr hovis tyckte det var för kallt så hon blev likadan som förra gången fast lite längre upp vid ryggen, blev bra och gick smärtfritt. Kastade sig bara en gång bakåt och det var när hon blev klippt under hakan. Så det var verkligen ett framsteg, stod i duschspiltan och där kan hon inte kasta sig bakåt med samma effekt, där finns nämligen en vägg. Skoningen gick också bra, C satte i brodd också, slapp jag det, tack så mycket :)

Red lite på vägen sen tränade övergångar och det vanliga med lösgjordhet och avslappnad form. Stella var minst sagt pigg och var ibland inte alls med på att samla sig och såg inte riktigt vitsen med att gå långsamt och fint när man kan ge järnet i galopp. Det var iaf fint ibland och jag vet mina brister också, vilket i denna stunden är min kondition. När jag väl får henne dit jag vill orkar jag inte bibehålla det. Tragiskt men sant och det är något jag kan förbättra med rätt vilja och inställning.

Bilder från idag :)

     

Av Alice - 19 februari 2012 20:17

Så nu är snart denna dagen till ända och jag har inte gjort något vettigt alls känns det som. Var i stallet på förmiddagen och stella gick på bandet. Fick sätta i en brodd till på en sko och sen var hon igång, gick på 5:an idag vilket innebär 2/3 backe i 2*6 min resten plant. Gick avslappnat men den ena skon börjar glappa, tur hovis kommer imorgon. Fick lite ordning i sadelkammaren också men en hel del kvar, vill ha upp lite mer krokar. Nu när jag har kommit till stallet invaderar mina saker hela stallet och jag har tydligt tagit över en hel del. Tvättade även lite schabrak och grimmor som jag sedan glömde hänga upp så fick köra tillbaka och fixa det.

Kalas hos mormor och morfar mycket trevligt och goda kakor och tårta. Gick även en lång promenad så jag fick ihop lite steg. Närmar mig 10 000 idag :)

På återseende :)

 

Av Alice - 19 februari 2012 08:41

Idag blir det vila för både min och stellas del, förutom ett litet pass på bandet men det räknas knappt, det är bara lite gymnastik. Jag och Olof ska passa på att organisera upp lite av alla miljoner saker i sadelkammaren och stallet. Jag har köpt nya förvaringslådor som jag ska använda så hoppas att det blir bra, ska även slänga igång en maskin tvätt med lite av varje. Vill att allt ska vara rent och fräscht. 

I eftermiddag ska vi fira morfar som fyller år och sen blir det lång promenad med mamma och momor. Känns som en lagom effektiv dag med massor av roliga saker. Imorgon ryker stellas päls och gamla skor. Denna gången blir det en helklippning, om det inte inträffar något annat.

Ha en bra dag :)

 

Av Alice - 18 februari 2012 17:30

Våren börjar närma sig blekinge. Det har regnat hela dagen och det är 4 grader varmt konstant, det innebär att snön smälter och regnar bort vilket i sig innebär att det snart blir vår. Jag och Olof var en sväng i city på morgonen, köpte ett nytt puder från make up store, får se hur det är jag är lite tveksam men brukar inte vara så kräsen, det är få puder som håller några timmar i stallet. En foundation känns mer som en mask på mig som inte gör sig bra i mina toner, då jag är väldigt ljus. Köpte även present till morfar som fyller år imorgon.

Red med Annie och vinden en sväng på eftermiddagen, stella hade lite träningsvärk kändes det som så var bra med en liten lugn runda. Vi var ute i ca 1.5 timme och red i lugnt tempo i alla gångarter. Stella kändes jättefin och bra form i traven, galoppen var väldigt kraftfull och jag kan inte fatta var stella får all energi ifrån ;) Allting stämde alltså. Vinden såg också fin ut och skötte sig bra.

Ikväll blir det en skön hemmakväll med lite film och god mat. Nu ska jag se Whitney Houstons ceremoni.

     

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards