Alice Cehlin

Alla inlägg under februari 2012

Av Alice - 17 februari 2012 19:48

Nu har jag precis smällt i mig en hel del tacos och ska snart bänka mig framför en bra film med Olof. Jobbet gick bra många skratt och roligheter. Mitt jobb är verkligen underbart, har även fått fre-sön både v 10 och 11 vilket innebär mer pengar till falsterbo. Jag behöver verkligen spara och tänka igenom mina inköp, dessutom har min klubbjacka gått sönder och den klarar jag mig inte utan så måste börja titta efter någon ny eller om möjligt försöka laga den. 

Imorgon ska jag troligtvis rida med Annie om inget inträffar.

Ha en bra kväll :)

 

Av Alice - 17 februari 2012 11:10

Fredagar är alltid lika trivsamma, idag skiner solen och det är plusgrader för första gången på ca 3 veckor vilket är jätte skönt. Om jag hade vågat trotsa min förkylning hade jag kunnat rida i bara tröja idag men eftersom jag verkar ha feber blev det tjockisjacka. Fokus idag var att få till bra avsaktningar där hon inte springer ifrån mig samt att få en bra form att arbeta med i traven, det blir lätt lite mycket stret och tjafs. Stella var väldigt pigg fr dagen och tyckte att allting var lajbans, vilket var kul men jag hade kanske önskat lite mer fokus men det är ju sånt som jag kan bidra med också till viss del. Iaf så red vi i snö idag också så hon fick jobba en hel del och det är ju jobbigt som det är i snön så hon blev rejält svettig. Travade igenom henne ochdet gick riktigt bra gjorde en del öppna också, kändes kalasfin, avsaktningarna gick bra mellan trav och skritt det var värre mellan galopp och trav. 

Jag siktade istället på att få galoppen i bra tempo där hon bara rullar på och inte springer ifrån mig. Det krävdes en del övertygelse men sen blev jag riktigt nöjd, hon blev lite trött på slutet också och jag med ;) Annars är jag väldigt nöjd med henne, har en heldel att bygga vidare med som satt bra innan snön kom. Det är svårt att jobba med det lilla extra finliret, volter och serpentiner när man inte har ett ridhus runt knuten. Det blir färhoppningsvis bättre väglag såsmåningom och då kan jag börja träna mer seriöst. 

Nu väntar jobb 13-19.15 och hoppas att min lönespec har kommit, hoppas att jackan och lönen går jämt upp ;)

Ha en bra dag :)

     

Av Alice - 16 februari 2012 20:09

Klockan är ungefär 20.10 och jag ska gå och lägga mig, känner mig skit dålig och min stackars förkylning vill inte bli bra så bästa sättet är att sova bort den. Det blir lite nya bilder imorgon och förhoppningsvis lite bättre och fler uppdateringar. Det är en pay and jump som klubben annordnar i helgen, tyvärr blir det inte det för min del. Jag och stella har inte hoppat men någon reda på en månad och det är för dåligt väder o köra i för min mamma som inte vill utsätta oss och stella för det, kanske rätt klokt egentligen. Men på torsdag blir det hoppning om jag så ska gå med en ogräsbrännare för att få bort isen, så ska jag dit!!!

Ha en bra kväll :)

Av Alice - 16 februari 2012 17:40

Nu är det äntligen sportlov, avverkade mina sista timmar i skolan på en vecka, så himla skönt! Imorgon är jag ledig, ska jobba med mitt mål och mentorstiden är inställd. Min morgon kommer inte att bli sovmorgon som de andra har i min klass, istället väntar ett antal boxar på att bli fixade och jag ska även rida stella en sväng. Hon vilar idag nämligen.

Dagen har varit helt okej idag, hade diskussion i både religion, historia och geografi så var rätt kul, dessutom är jag rätt bra på det så det gjorde det hela mycket lättare. Tror och hoppas att jag har chans till bra betyg i samtliga ämnen. Kollade lite högskolor igår och jag vet verkligen inte vad jag ska göra åt situationen om jag inte kommer in på BTH, jag måste liksom ha några fler val.

Planerna inför lovet är inte storslagna på något sätt, tyvärr. Direkt efter lovet kommer vi ha prov i både naturkunskap B och samhälle C med brott och straff, vilket är ett minst sagt klurigt område även om det är intressant, dessutom har vi inlämning i svenska samt måste jag skriva en slutsats och källförteckning och abstract till mitt projekt. Usch jag kommer bli helt hjärndöd!!

 

Av Alice - 15 februari 2012 20:25

Jag köpte ett par mountainhorse stövlar av modellen rimfrost för 2 månader sedan och måste faktiskt säga att de är så grymt underbara. De är varma även de kallaste dagarna utan att man behöver ha 4 par sockor och de är lagom breda och modellen är helt okej snygg. Det är inte jätte lätt att göra en varm och funktionell stövel som dessutom är snygg men det tycker jag ändå de lyckts med hyfsat. Anledningen till detta inlägget är att jag vill tipsa andra som är frusna om fötterna att köpa dem om tillfället kommer. 

Min kingsland jacka är jag också väldigt nöjd med. Jag tycker det är viktigt att dyra saker som man köper håller standarden och uppfyller de kraven som man har. Jag var främst ute efter en jacka som var var och smidig och inte var stor och jobbig att jobba med. Alla de pengar som man lägger på utrustning till sig och hästen är viktigt att de är bra. Jag brjar se mer och mer till kvalité istället för billiga saker ett minus för mig är att jag ofta tröttnar på saker snabbt och då kan det underlätta om sakerna är lite billigare. Sen kan det ju vara så att om en sak är dyr blir det en mer längtan och därmed tröttnar man inte, nja det är mkt funderingar i mitt huvudet nu. 

Mina nästa inköp som står på priolistan är främst:

  • Nytt träns till prestigesadeln
  • Ny sadelgjord till prestigesadeln

Men jag har lovat Olof att inte köpa något förrän falsterbo och det är 5 månader till!!! Hur kommer jag klara det?! Nej jag är inte beroende av att köpa saker, det viktigaste är att hästen är frisk och att man utvecklas tillsammans och har en rolig och lärorik tid tillsammans!

   

Av Alice - 15 februari 2012 17:44

Idag blev det faktiskt rätt mycket gjort förutom den timmen jag var i skolan. När jag slutade vid 11 hämtade jag min lilla Olof vid stationen och han hade köpt choklad till mig, så himla gullig är han, tack så mycket! Undra om jag fick den för att han själv inte tyckte om den eller för att vara söt? När jag väl kom hem sen igen fick jag skotta snö, det gick inte att komma in på gårdsplanen annars. Känns ändå rätt bra att få jobba med kroppen samtidigt som näsan rinner och lever sitt egna liv.

Upp till stallet, tillbringade rätt många timmar där idag, som vanligt med andra ord. Red stella, var meningen att det skulle bli en längre runda men det blev inte så, det var för halt. Det blev en annan runda istället men var ändå ute en bra stund, dessutom var det mycket snö så stella fick jobba rejält och blev faktiskt svettig. Gick rätt bra men kunde gått bättre, ville ofta springa ifrån mig, antagligen pga överskottsenergi eller för att slippa jobba. Sen när jag väl började jobba henne lyssnade hon däremot väldigt bra och fick till riktigt fina öppna mellan varven. Så hon får ändå betyget godkänt idag, men jag trillade av när det gick som bäst. Hon fattade högergalopp klockrent och kom lite långt ut på kanten vilket gjorde att ett galoppsprång var i diket och då tappade jag balansen och trillade av på andra sidan, inget allvarligt mest kul att jag var så okoncentrerad och syntetsadel tillsammans med termobyxor är ingen bra kombination, jag måste sett jätte dum ut!

Fixade stallet och tog in hästarna, hann faktiskt med att städa idag också. Sopade och torkade alla golv och avslutade men en kopp caffelatte.

Bilder från idag.

     

Av Alice - 15 februari 2012 07:46

Jaha då är det en ny dag med nya möjligheter. Känner mig super motiverad. Ska strax gå en promenad med Enzo i vinterlandet. Inatt kom det ytterligare 10 cm med snö oh vägarna är superhala. Ska ändå försöka rida en långrunda med Stella idag efter skolan. Jag slutar kl 11 så lär inte bli några problem o hinna. Ska för.söska få med mig kameran också så det blir lite nya vinterbilder. 

Nu blir det en smarrig frukost, mitt favorit mål på dagen!

Ha en bra dag :)

 

Av Alice - 14 februari 2012 21:24

Då var det kväll och jag har avverkat en kvällspromenad med mamma och Enzo och har nu kommit upp i 10200 steg på min stegräknare. Har börjat med den i mitt mål i personlig utveckling och har målet att gå 10 000 steg om dagen, vilket är rätt mycket när man bara rör sig från olika lektionssadlar och skåpet och lite i stallet. Det gör att jag måste röra på mig. 

Jag har läst ut kanske en av de bästa böckerna i världen. Mannen som tar hänsyn till hästar.Jag läser rätt mycket men inte så mycket hästböcker då de ofta är väldigt sorgliga och det klarar inte jag, är väldigt blödig av mig på vissa områden. Så iaf denna boken handlar om horsemanship kan man säga och att förstå hästen och få bukt med problem utifrån hästens natur, hur nyttigt som helst och den var otroligt bra! Den utgår från westernhästar och mycket av jobben görs i rundkorall vilket jag är ledsen att jag inte har längre. Det underlättar väldigt mycket i träning främst av unghästar men även för att få bättre kontakt och förstå sig på hästar i allmänhet. En väldigt läsvärd bok, denna är dessutom den enda av hans böcker som är översatt till svenska. Grät de sista 20 sidorna men det var det värt. ;)

   

Nu blir det lite träning oh börja på en ny bok, lite tungre kategori med någon ny deckare tror jag. 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards