Alice Cehlin

Alla inlägg under februari 2012

Av Alice - 10 februari 2012 18:49

Har skapat en ny kategori för Sugar Chris, därför kommer två inlägg under samma tid. Det var tanken att jag skulle rida Chris själv idag, det vill säga utan att Olof leder henne. Det gick jättebra, hade bra motor ibland och lyssnade bra. Jag red i ca 30 min och då lyckades jag trava lite, hon hade en väldigt mjuk trav och lätt att sitta ner på men också att kontrollera. På slutet blev hon dock trött, små stegrade antagligen pga energi och lite protest möjligen. Det dåliga är att hon är själv när jag rider henne, egentligen borde hon ha en läromästare som går med som moralisktstöd. Jag beslutade mig för att hoppa av henne som belöning för att hon hade gått bra, ledde henne hem och satt sen upp lite kort på gårdsplanen igen. Hon såg iaf väldigt belåten och tillfreds ut.

Olof var till stort stöd och hjälpte till hela tiden.

Stella har gått på bandet i 30 min på 6 program, där det är fullhöjd i 6 min + 6 min till.

   

Jag hade gummiband idag (halsförlängare) som på bilden är fullt utsläppt. Det funkade jättebra och Chris verkade belåten.  











Av Alice - 10 februari 2012 18:43

Det blev efterlängtad shopping idag. Dock hittade jag inga kläder till mig som jag kan ha utanför stallet, känns lite tråkigt. Hittade en jätte fin skjorta på Jc men den fanns inte i min storlek så typiskt. Åkte dock till Fåglasång sen och där fanns det mycket fint. Tanken var att köpa en Kingsland Hoodtröja men den var slut, såklart när det är rea, det är ju inte av slumpen precis. Jag hittade iaf mitt röda JW-schabrak och det var det sista i rätt storlek så blev verkligen jätte glad. Efter lite snokande i butik hittade jag även en Kingaland jacka som är lagom tjock för att använda kalla höstdagar eller vinterdagar. Den var egentligen inte heller i min storlek men det var iaf på rätt håll. Med mycket tröjor och säkerhetsväst under blev den bra, det värsta var att mamma passade perfekt i den. Får väl se om vi kan turas om att använda den. Är iaf mycket nöjd med mina inköp.

     

Av Alice - 9 februari 2012 21:06

Snacka om att jag hade träningsvärk idag när jag skulle rida Stella. Jag fattar inte att jag kan få så grymt ont eter bara gårdagens lilla ridtur. Det blev en liknande sväng idag i full fart. Olof följde med och livade upp stämningen. Stella gick jätte bra, var hur pigg som helst. idag tränade vi mer samling och kort galopp och hon gick ovanligt

bra och lyssnade. Högergalopp var också bra men inte lika stark nu som tidigare då jag tränade mer på just de momenten. 

Imorgon blir det som sagt shopping hela dagen eller iaf till middagstid. Ska försöka rida Chrissan imorgon och stella ska gå på bandet. Lördag och söndag blir jobb med undantag för en liten stund på söndag då jag ska kolla på en tävling.

Ha en bra kväll

 

Av Alice - 9 februari 2012 12:01

Blir ingen träning idag pga snö och halka. Tog  min och komma upp från vår gårdsplan hemma så tror inte att det hade gått bättre med en trailer efter. Ska vara med på Olofs träning ikväll så något kul lär alltid hända.

Ha en bra dag


Av Alice - 8 februari 2012 20:45

Det kändes verkligen som fredag när jag gick in på jobbet och avverkade 2 timmar i Daniels sällskap på jobbet, vi jobbar alltid fredag tillsammans och eftersom vi jobbade tillsammans idag blev det automatiskt fredags känsla. Jobbet gick bra iaf, lite segt nu när det är lågsäsång. Kändes mest som om jag satt av tiden, men var iaf serviceinriktad när det behövdes.

Stella och resten blev insläppta av Hans idag, eftersom jag fixade stallet i morse fick jag hjälp med insläppet ikväll, tack så mycket :)

Imorgon ser det ut till att bli hoppträning och på fredag blir det shopping. Ska köpa det där röda JW-schabraket som jag tjatat om så länge nu men även en Kingsland tröja om det finns någon kvar i min storlek.

Ha en bra kväll :D

   

Av Alice - 8 februari 2012 15:54

Stella var på tårna idag kan man säga, herregud vilken häst! Efter första galoppen var det nästan omöjligt att hålla henne, men jag fick min vilja igenom. Det är roligt när hon har så mycket energi och verkligen tycker det är kul. Idag var vi dessutom ute på en riktig runda där hon kunde galoppera mycket, och det kan behövas med tanke på hennes stora tunna till mage. Imorgon blir det hoppträning om det inte kommer mer snö, då vägrade mamma att köra sa hon. Jag ska snart jobba och sen blir det plugg hela kvällen, alla säger att sista året är så slappt i skolan men jag undrar vilket program dom har gått isf, jag kommer inte ihåg när jag kände att det var slappt i skolan. Nej man valde nog fel program om man vill ha en slapp skolgång. Fast det kommer troligtvis inte bli bättre än vad det är nu, hur många sommarlov kommer man ha till? Inget, om man inte blir lärare!

   

Av Alice - 7 februari 2012 20:03

Idag efter skolan var det meningen att jag skulle haft en mysdag med stella i stallet, fixat allt hovskägg och ryktat igenom henne omsorsfullt, men så blev det då inte. Jag fick hoppa in o jobba, vilket i för sig är rätt kul men jag gillar inte att helt plötsligt behöva ändra mig och planera om. Däremot är det kul att det uppskattas av att jag hoppar in och jobbar ett pass då och då.

Det slutade iaf med att olof stackare fick hjälpa mig och fixa stallet, vi slog nytt rekord 20 min! Vilket innefattade mocka, lägga in hösilage, lägga in kraft till alla och strö, det tycker jag är rätt duktigt. Efter det fick vi köra rally hem och jag slängde på mig jobbkläder samtidigt som jag hällde kokande vatten över nudlar och åt dem i farten och påväg ut till bilen. Väl på jobbet var det lugnt sen.

Men stella har alltså inte gått på bandet idag, så hoppas hon har rört på sig lite i hagen. Men en vilodag sådär är väl egentligen inte så farligt, snön tar mer än vad man tror. Imorgon ska hon iaf gå ett rätt bra pass hade jag tänkt mig. Ska jobba imorgon också så får planera noga. Vända ut och in på varje minuter och sekund.

 

Av Alice - 7 februari 2012 14:26

Sitter i skolan nu ska snart ha historia och tänkte bara uppdatera läget lite. Ska jobba ikväll så ska hämta Olof lite snabbt så han hjälper mig i stallet, stella ska även gå en snabbis på bandet i 30 min medans vi fixar stallet. Någon gång mitt emellan allting måste jag hinna byta kläder och äta lite också, fattar inte hur det ska hinnas med på 1 timme :(

Ha det bra!

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards