Alice Cehlin

Alla inlägg under maj 2012

Av Alice - 28 maj 2012 21:28

Jag är inte helt körd eller min kondition, jag cyklade till stallet idag och blev inte jätte trött. Det tar jag som ett positivt tecken men även en push som säger att jag inte kan släppa det nu utan måste fortsätta att trampa på. Vet att det ger med att springa men vad gör det när det är så grymt tråkigt! '


Jag har även gjort andra nyttiga saker idag som var tvugna att bli gjorda till imorgon. Som tex att putsa mitt svarta träns. Upptäckte då en tråkig sak, mina tyglar är så söndriga att jag knappt nyter visa mig med dem. Tror det får bli en tur till Fåglasång någon av de närmaste dagarna. Kan även tillägga att lädertvål på benskydd kan vara något av de smidigaste som finns när det bara är lite smuts på ytan.


Nu ska jag fixa lite nödvändigheter på hemma plan och sen blir det sängen.

 

Av Alice - 28 maj 2012 21:18

Idag blev det då ett pass på travbanan och det var en blandad känsla av dagens pass jag hade med mig. Stella kändes väldigt lustig i början ville inte riktigt komma fram och var seg, gissar på att det var värmen och kanske lite uttråkad? Jag red fram henne mer och då började hon lägga huvudet på sne. Rätade upp mig jämn vikt i tyglarna och blicken rakt fram, funkade rätt bra. Dock var jag inte nöjd så kämpade vidare med min sits och med tiden blev Stella så avslapnad att hon gav sig.


Jag skrittade fram 3 varv på travis sen jobbade jag 3 varv i trav med avsaktningar och tempoväxlingar. Hade då fokus på att ha henne kontrollerad och varje gång jag kände att hon sprang iväg gjorde jag en halvhalt, halt eller saktade av. Detta fungerade inte alls bra till en början och jag fick ingen respons och märkte ingen skillnad ungefär. Sen hände det något, jag slappnade av och stella slappnade av och kombinationen blev jättebra. 


Jobbade sedan på liknande sätt i galoppen och då fick både Stella och jag jobba. Huvudet på sne och jag gav mig inte jag ville ha henne rak eller iaf att hon ställde nacken på ett bättre sätt. Detta fick jag igenom efter x antal varv och övertygelse. Jobbade även en del med det som vi tränade på igår, att behålla formen i samlad galopp vilket också var lite problematiskt. 


Tidigare har min hopptränare sagt att jag skulle hitta känslan i vänster galopp men numera är det höger galopp som jag får hitta känslan i. Det som jag är mest glad över är att de sista två varven var så homla bra. Samlingen satt, formen satt och hon vinklade inte huvudet!

 

Vinkling av huvudet.

Kan även tillägga att Stella hostade rätt mycket idag dock inte i traven utan det började i galoppen tror att det var dammet på banan som gjorde det och sen en kombination med torr mat och torr hage.

Av Alice - 28 maj 2012 16:44

Efter lite sömn hos Olof begav jag mig mot spelningen gick inte alls bra men så är det ibland. Beatrice är hos frissan så får vänta på henne innan jag kan komma hem, det gör inget egentligen då jag ska rida på travbanan och där är ingen skugga. Stella kommer dö av svett annars och jag har haft det rätt jobbigt idag så kan behöva lite andrum. Ha en bra kväll :)

Av Alice - 28 maj 2012 13:24

Det närmar sig den stora dagen med stormsteg, snart är jag en av alla studenter som springer ut och sjunger med en vit mössa på huvudet. Härligt naturligtvis men jag är en sån otrolig vanemänniska så jag skräms över hur det blir sen. Kommer jag komma in på högskolan och om jag inte gör det, vad gör jag då? Sånt kan skrämma livet på mig.


Idag skiner solen men det är inte lika varmt och tur är väl det. Jag ska ta mig en tur till stallet efter att jag spelat klarinett. Jag ska rida på travis idag och hoppas att det går bra. Fick betyg i samhälle C idag och förvånades verkligen över resultatet. 


Är hos Olof nu och har gått en lång runda med Enzo och sen gjorde Olof jättegod mat till mig :)

 

Av Alice - 27 maj 2012 20:19

Idag var stella som en unghäst som var full av trots. Mindre kul att rida i början mer kul när jag fick henne dit jag ville. Red i skogen och hon var tjaffsig i munne ibland och lite ojämn men sen blev hon fin i traven och jobbade jämnt. Sen då i galoppen blev det andra bullar. Jag ville att stella skulle jobba och sätta under sig bakbenen bra och det tykte hon var onödigt, men gjorde som jag ville. Sen var det ju det där med formen och ja det är ju också onödigt enligt Stella


Jag blev trött och blev ännu mera besviken när hon inte ens ville försöka att anstränga sig, kanske var jag otydlig? Ja jag tror att mycket ligger i min ridning också men sen är det absolut så att alla dagarna inte är bäst och jag lägger inte all kuld på min häst. Iaf så kämpade vi vidare och tillslut lossnade det i vänster och jag fick henne dit jag ville, fick dock lite börja om i höger men blev lika fin där också. 

Imorgon blir det jobb på travbanan.

   

Av Alice - 27 maj 2012 20:12

De senaste dagarna har verkligen varit fullspäckade och jag har inte riktigt hunnit blogga. Men ska man behöva be om ursäkt för att man har ett liv utanför datorn? Knappast.... Igår jobbade jag 10-16 i gott sällskap klarade jag dagen trots att jag hade feber och nästan ingen röst. Stella vilade och sen grillade vi hemma och fortsatte till Hoby för att gå på UTEROCK.


Tittade främst på vapenbröder och mimikry så sjukt j*vla bra var dom. Vilket resulterar att jag har tinnitus idag, mindre kul men det var så värt det! Mimikry spelade bra och Jalle är ju lite små söt vilket gör det hela lite bättre, hehe. Olof fick ta alla smällar bakifrån då vi stod längst fram så Olof var lite små mör idag. Var ca 500 pers där men är så stort så kändes inte så. Var hemma vid 02 någongång.


Idag har jag haft rehabdag och plugg vid stugan. Så himla skönt och det gjorde mig bra med lite frisk luft i gott sällskap av släkt och vänner. Jag har troligtvis feber idag också men vem orkar vara sjuk? Inte jag iaf...

Grillade också och avslutade med rabarberpaj och sen tårta, mums.

 

Av Alice - 25 maj 2012 19:30

Det blev inget börjes idag tyvärr, mamma var i Karlskrona så hon passade på att köpa lite foder och sånt. Det innebär även att ingen grimma blev tillbaka lämnad och tur var väl det för Stella har tappat en i hagen idag igen...

Däremot gick Olof och jag en sväng på stan idag och jag köpte mitt silverschampo och balsam så nu hoppas jag på att mitt hår blir bättre.


Jag köpte även en vegetarisk tallrik med pommes, champinjoner, paprika och sås, hur mumsigt som helst och gulliga Olof bjöd. Nu ikväll blir det grillat och jag kommer njuta av naturgodis då jag skulle försöka äta lite nyttigare. Det blir nog bra med det men jag har faktiskt cyklat till stallet idag :)

Ha en bra kväll :)

 

Stella bus blev duschad av Olof efter turen ikväll och jag hade också behövt en dusch efter att ha cyklat till stallet blev ungefär lika svettig på 15 min som Stella blev efter 2 timmars ritt.   

Av Alice - 25 maj 2012 19:24

Idag blev det den där långa turen som jag sett fram emot. Olof följde med som sällskap på cykel och det tyckte både Stella och jag var trevligt. Dock blev jag rejält besviken på rundan då de har bättrat på en väg med mackadamm och det var den bästa galoppvägen. Det är ändå min favoritrunda med varierande underlag och härlig natur. 


Stella kändes seg till en början men sen blev hon helt underbar och ville verkligen jobba. Hon rullade på fint i galoppen och jobbade med hela ryggen. Jag tycker att jag har märkt en skillnad på mina händer och stella verkar trivas bättre nu.

Bilder från idag :)

 

Syns lite på bilderna att Stella inte var vidare intresserad av att stå still då det var väldigt mycket bitande insekter. Vill även passa på att tillägga att jag gör mitt bästa med att inte blända alla med min vita hy.


Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards