Alice Cehlin

Alla inlägg under maj 2012

Av Alice - 25 maj 2012 07:32

Vilken trevlig morgon, sitter och äter fil och flingor medans hästarna blir utsläppta på Djupadal och galopperar och busar. Idag är en dag då alla känner glädje verkar det som. Jag känner mig glad för att det är fredag och det innebär en dag närmare studenten. Jag går bara tre riktiga skoldagar till sen är det slut med lektioner iaf.


Idag väntar många roligtheter och egentligen hela helgen också. Idag blir det en tur till Börjes som jag skrev igår ska lämna tillbaka min bucasgrimma har jag kommit fram till, Hans hittade ju mina två andra grimmor i hagen som stella kliat av sig. Kände att jag inte behöver fylla grimgarderoben särskilt mycket till. Ska istället köpa en flugmössa i rätt storlek och sen andra nödvändigheter. Efter trippen till Tingsryd ska Olof följa med mig på långtur med Stella Olof får dock nöja sig med en tvåhjuling.


Det var dagens roligheter och sen imorgon blir det jobb som vanligt mellan 10-16 och sen en tur med Stella och sen blir dte uterock. Hobys stolthet som är en gång om året med lokala kändisar och i år kommer även MIMIKRY rätt kul. Kommer troligtvis bli iaf lite folk och kanske får jag med mig Linn och hennes hjärta också :)


Nu skola en 30 min och sen tandläkaren, usch tror jag ber Olof att följa med.

Olof och Tappi   


Av Alice - 24 maj 2012 18:23

Idag blev det en helt kravlös runda på 4 km och det var precis vad vi orkade med i värmen kändes det som även om det var svalare idag än var det var igår. Jag jobbade ingenting i galoppen utan vi körde mest på skritt och sen jobbade vi lite mer i traven istället.


Jobbade på min sits och händerna och gud vad jag rider dåligt alltså. Jag hade behövt någon som var på mig i varje steg och sa hur jag skulle göra för att verkligen få någon skillnad! Stella kändes himla fin iaf, dock lite tjurig i munnen men sen släppte det och hon jobbade bra. Utnyttjade backarna lite och hon fick öka uppför och minska nerför. Detta fungerar jätteba och hon lyssnar verkligen på halvhalterna.


Satt även och funderade över vad jag tycker har utvecklats mest på Stella och kom fram till följande: Stella har blivit mycket lättare att fatta höger glopp på, kan göra tempoväxlingar bättre i alla gångarter, blivit säkrare på foten, innan kunde Stella ramla över ett gruskorn och sist men inte minst har jag och Stella hittat varandra bättre och vi rider som ett team nu och hjälper varandra. Härlig känsla är det.

 

Bilder från igår och sista bilden gillar jag verligen, mina två älsklingar.  

Av Alice - 24 maj 2012 18:15

Vilket otroligt vackert väder vi har och det tjatar jag om i varje inlägg typ. Men det är verkligen så härligt ute med allting grönt och blommor överallt. Det har varit en toppen dag idag och mitt självförtroende har varit på topp. Tre MVG av tre kurser och det ser ljust ut med tanke på högskolan. Jag hoppas verkligen jag har tillräckligt med poäng för att komma in.


Det är inget kul som har hänt annars idag mer än att jag faktiskt har lyckats hålla mig rätt bra ifrån godis och kakor. Jag måste kämpa. Imorgon lutar det åt att Olof och jag tar en tur till Tingsryd, andra gången för denna veckan. Jag måste köpa E-vitamin då den börjar ta slut kanske även kraft grov. Ska till skolan mellan 8-8,30 imorgon och lämna in min bok i personlig utvecklng och sen ska jag till tandläkaren för att laga mitt första hål i mitt liv. Bäst de lagar alla hål som börjar komma nu innan jag måste betala för mig.


Nu ska jag fixa till mig lite och dra mig mot personalmöte :)

 

Av Alice - 24 maj 2012 10:46

Idag blev det en hemsk start på dagen. Olof skulle tagit bussen vid kl 7 men mobilen ringde inte så försov oss efter en timme vaknade jag och sen blev det panik. På 20 minuter fixade jag mig och åt mat. Skolan har iaf gått bra idag men bröt ihop då jag skulle hålla tal inför studenten. Börjar bli sorgligt nu. Lite betyg hoppas jag också ska trilla in nu i dagarna. Stella ska gå ett litet kravlöst pass i skogen idag och sen ska jag på personalmöte på jobbet. Ha en bra dag

Av Alice - 23 maj 2012 19:36

Nu ska jag snart motionera min andra runda idag med Enzo, jag och Linn har även cyklat en runda och gud vad tröt jag var. Linn däreot var inte ens anfådd, var har hon fått sin kondition ifrån? Jag ogillar min kondition grymt mycket men det är mitt egna ansvar att ta itu med den.


Så himla underbart väder idag iaf och Stella har fått bada idg också och hon njute varje sekund. Dessutom har Hans kört med betesputsen i hagen så nu går alla hästarna på en randig fotbollsplan, hur nyggt som helst. 


Inatt kommer jag att sova hos Olof och sen blir det skola hela dagen imorgon. Idag har varit en bra skoldag med ett VG och ett MVG att hämta ut, gott med tanke på högskolan.

Nu blir det motionsdax.

   

Av Alice - 23 maj 2012 19:27

Idag blev det ett pass på ridbanan och det kan nämnas med några få ord svttigt, varmt, rökigt och riktigt bra. Det gick kalas bra verkligen, stella kändes först lite sg men sen blev de andra bullar och hon verkligen jobbade på bra. La huvudet på sne några gånger men ja det beror ju på mig och Stella är så känslig men visst det ska hon ju vara så varför klagar jag?


Jag fokuserade mest på det som Alette sa sist på täningen med kontroll och behålla formen i fattningarna och avsaktningarna och det gick rikigt bra. Blev lite tjurigt ibland men långt ifrån alltid. Olof var med oc tog massa bilder här kommer några.

               

Med anke på att de flesta bildera i galoppen är i högervarv är jag riktigt nöjd med hur det ser ut och tack Olof för bilderna :)  

Av Alice - 23 maj 2012 10:38

Klockan 8 var det redan 18 grader varmt och det tycker jag är för varmt! Gick en morgon promenad med enzo och han tyckte också det var för varmt. Har även hämtar betyg i företags ekonomi MVG, vilket jag verkligen behövde. Idag ska Stella gå ett pass på ridbanan i värmen och i kväll hoppas jag att Linn och jag tar en sväng på cyklarna.

Av Alice - 22 maj 2012 20:26

Idag har vi varit iväg med historiagruppen hela dagen. Målet med dagen var att besöka lokalamål och vi skull ha forskat om varsitt område i lokalhistoria. Det gjorde att vi besökte Björketorpsstenen som är en sten från vikingatiden och har en förbannelse över sig, vi åkte vidare till Eringsboda och besökte krogen i skogen, hur fint som helst och parkeringen var nästan lika stor som Ullareds. Vi skulle sedan till Tingsryd men på vägen dit stannade vi på hästak som är ett stuteri utanför Tingsryd, tittade på alla fina hingstar och om jag ska ta föl på Stella lutar de åt Cuper, lill cotte eller Dirco Hästak. Så himla fina och trevliga var dom.


Det var en tjej som var själv i stallarna idag och inatt kom två nya föl så hon frågade om jag ville hjälpa til och självklart vill man ju det när någon frågar. Stoet hade full speta till ridhuset och var samtidigt väldigt orolig över sitt lilla föl så jag fick kämpa rätt mycket med henne men det gick bra. Det var dock inte alls så maffigt som jag tänkt mig på anläggningen men de har trotsallt 60 hästar och idag var hon själv i stallarna så kan förstå om stallarbetet kom lite efter.


Väl framme i Tingsryd blev det fika och sen handlade jag lite nödvändigheter till Stella. Två flughuvor en från Bucas och en från börjes egna märke, svansrem, bucas grimma och ett överdrag till westernsadeln som bara samlar damm.


Tappi tog sig in så hoppas att det blir en ny prövning och att hon blir dräktig då. Falken ska kvala på fredag, hur kul som helst!

 

Lilla söta Tappi och en ännu sötare Olof som är med på ett hörn också.  

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards