Alice Cehlin

Alla inlägg under maj 2012

Av Alice - 17 maj 2012 18:11

Nu ska jag äta lite och sen ut på promenad med Linn, himla kul att träffa henne lite och motion behövs alltid. Kvällen kommer annars bestå av massa plugg. Jag har bland annat jätte mycket att plugga i naturkunskapen och sen även samhälle så kvällen kommer troligtvis inte bli jätte intressant för min del. Olof ska på intoduktion imorgon på sitt nya jobb i sommar och sen ska vi på äventyr.


Nu mat :)    :

Av Alice - 17 maj 2012 18:01

Idag var det hoppträning och det var tidigare och efterso jag ska bli godkänd i personlig utveckling och profil var jag tvungen att sluta tidigare på jobbt och gå på träningen. Inte mig emot jag skulle ju ändå hoppträna det var bara synd att det knipade sig på jobbet samtidigt som träningen var.


Iaf Stella var inte alls pigg på att åka iväg idag igen och den där riktiga powern som bukar finnas i Stella på hoppträningar var som bortblåst idag. Hon gjorde det hon skulle och gjorde det riktigt bra, hopade upp sig fint och var noga med benen. Jag behöver träna på att vara still i handen och inte jobba så myckt med kroppen utan mer med benen. Men när jag bara använde skänklarna lossnade det och hon gick bra. Slutade på ungefär 90 cm. 


Stella kändes kissnödig men ville inte kissa. Jobbigt men annars var hon ju jätte fin så inget fel på henne, utan det har nog bara blivit för mycket för henne just nu. Även om hon är van vid att gå lika många pass som nu är det annorlunda när man rider för tränare och någon har ögonen på sig hela tiden. 


Eftersom hon kändes som hon gjorde idag beslutade vi oss för att låta henne vila imorgon och alltså inte följa med på ett äventyr till. Utan hitta glädjen och motivationen igen. Imorgon och följande två veckor fram kommer jag att jobba med mitt betyg i profil på Stella. 

 

Av Alice - 16 maj 2012 21:59

Nog märktes det att jag red dressyr igår för himla vilken fin häst jag hade idag. Red en runda i skogen på lite mer än en timme och klättrade en hel del. Jag försökte tillämpa de tips som jag fick igår och höll bra kontakt med munnen och satt emot med sätet i avsaktningarna och allt det där. Stella skötte sig kanon och var bara lite tjabbig ibland. 


Galoppen släppte mycket tidigare än vanligt och hon galopperade med hela ryggen och bra form. Härlig känsla när allt stämmer. Mums på Stella bus idag :)

Imorgon är det hoppträning, blir en intensiv vecka för Stella men så länge hon tycker det är kul gör det inget. 

 

Av Alice - 16 maj 2012 21:49

Då är man fast. Polishelikoptern precis över huset, 2 piketbussar, insatsstyrkan, 5 civilpolisbilar och 5 vanliga hmm hur ska denna natten sluta? Livrädd. Än så länge har det varit minst två skottlossningar och hells angels fest är avbruten pga teknisk undersökning då tre personer är gripna. 


Det hela började med att outlaws medlemmen mördades och idag har det varit begravning. Eftersom hells angels håller till i grann staden har de fest här. Det blev ju naturligtvis ett himla liv med både hells angels och outlaws i samma stad. Tur att man har två jägare runt sig med stussare om någon kommer hit. Fast vem skulle vilja skada oss som är helt outstanding?

Av Alice - 16 maj 2012 09:49

Funderar på att byta in min dressyrsadel och lägga till mellanskillanden och köpa en Bates dressyrsadel istället. Jag gillar verkligen min sadel men eftersom den är i syntet och hälften mocka eller liknande tycker jag inte att det blir det där bra geppet och känslan. Hmm får fundera på detta mer och skaffa mig lite mer tips om vad andra tycker om Bates sadlar. Det är ju i princip samma som jag har nu fast i läder. Den är fortfarande luftstoppad och utbytbara koppjärn så nja varför inte?


Något annat som måste inhandlas är dressyrschabrak och nya tyglar till mitt svarta träns. Igår när jag kollade närmare på tyglarna har de börjat fransa sig, men det är ju gentligen inte så konstigt, jag använder tränset nästan varje gång jag rider och tränset har ingen super kvalité och tyglarna har ännu sämre. Mitt svarta dressyrschabrak har gått sönder och det innbär att jag har ett dressyrschabrak som går att visa för folk. Jätte sugen på ett Lamicell, men pengarna ska räcka till mycket och jag är väl kanske inte den mest sparsammaste människan. 


Stella fick fullständigt krupp på mina catago dressyrskydd igår, hon stog och bara studsade och ville bli av med dem. Får försöka se om hon vill ha dem nästa gång, det kanske bara var för att hon inte riktigt var van vid dem, annars blir det nya skydd också. Hejdå lönen, hejdå skattepngar och hejdå födelsedagspengar ;)


Varför ska man ha så mycket utrustning egentligen, mamma pratade med mig om dt igår och kunde konstatera att den hästen hon red hade en sadel och ett träns samt två schabrak ja men visst det var längesedan men ingen tvingar ju en att köpa allting. Det är ju precis vad man tycker och prioriterar.

 

Av Alice - 16 maj 2012 08:09

Idag har jag fruktansvärt ont överallt, i mage, rygg, ben och rumpa jag ser ut som en gammal tant med ledproblem som dessutom har skitit på sig. Men det är ju iaf ett tecken på att jag jobbade lite på gårdagens träning. Känner mig riktigt nöjd nu efterråt och tror att det blir bra med dressyren med lite fler träningar och framför allt mer kontinuerligt.


Idag står följande saker på schemat. Gå med Enzo, hänga ut tvätt, städa huset, gå i skolan 12,30-13, hem till Olof för lunch, hjälpa Olof med han plugg och plugga själv. Till stallet rida Stella en klättrrunda så hon får sträcka ut lite på kroppen, hon kanske också har träningsvärk. Städa i stallet och sen hem och packa jobb kläder och vidare till Olof där jag är i natt. Fullt upp minst sagt. Har troligtvis en redvisning någon gång idag också....


Det som känns mest skönt är att jag har massa roigt som händer de närmaste dagarna och som jag verklien ser framemot. Något att längta efter är alltid roligt. Solen skiner idag och jag tror att det blir en riktigt bra dag. 

Nu ska jag äta min gröt och sedan iväg på promenad, ha en bra dag :)

     

Av Alice - 15 maj 2012 21:13

Idag var det dressyr på schemat, det var även första gången som jag tränat riktig dressyr för riktigt bra tränare. Tidigare har jag bara tränat markarbete för en som inte gav mig så mycket. Iaf jag kände mig värdelös! Jag kände mig som en riktig kratta. Om ridpasset hade varit i paddocken och jag ridit själv hade jag varit upp över öronen glad för att Stella var så fin men så var ju inte riktigt fallet.


Det blev skänklvikning på volt, mycket ställa nacken men inte böja hela halsen, det var även mycket att behålla formen i avsaktningar och när jag skulle komma igång. Alltså rätt basic men som var rätt svårt. Stella var rätt stel i början och ville inte riktigt jobba tillsammans med mig och jag behöver ha mer kontakt med munnen och dessutom vara mer stilla i händerna vilket jag vet om. 


Iaf tränaren sa att Stella gick bra i korta stunder men att det är helheten vi vill åt naturligtvis. Enligt mig var Stella himla fin i fattningarna men jag trillar fram väldigt mycket. Stella lyssnade bra och när hon slappnade av blev det en aha-upplevelse. Ja detta kan nog bli bra med mer träning, jag kommer fortsätta träna dressyr nu varannan tisdag och jag tror det kommer bli jättebra i slutet. Det bästa idag var att hon inte vinklade huvudet det minsta! 

 

Av Alice - 15 maj 2012 08:09

Underbar morgon som inte är stressig, det kallar jag vardagslyx på hög nivå! Jag sitter just nu vid köksbordet och ska äta frukost och efter ett möte med vågen har jag nu börjat tänka om angående min mat. Inget mer sött så idag blir det naturell havregrynsgröt, inte jätte mumsigt men det kan inte hjälpas nu.


Idag händer iaf inte så mycket, jag ska till skolan och vara där till kl 15,30 och sen till stallet och fixa stella inför kvällens dressrträning. Usch jag är riktigt nervös men det kan ju inte gå sämre än åt helvete så ja det kan ju bara gå bättre. Om Stella är hälften så fin som igår är jag nöjd, det är nog mer min ridning det är fel på.


Nu ska ja äta vidare och dra mig mot skolan. Ha en bra dag :)

Det är Olof som tagit bilden :)


Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards