Alice Cehlin

Alla inlägg under maj 2012

Av Alice - 12 maj 2012 17:02

Vilket jäla tempo jag har haft idag och därför har jag inte hunnit blogga. Stackars Stella har jag inte gett omvårdnad av heller, det blev till och med så stressigt att Hans får ge kraft ikväll, det är dålig stil! Vi var kl 10 hos min sömmerska som ska fixa det sista på min klänning. Den ska läggas upp 1 cm och sen ska fodret släppas ner för att få bättre fall. Känner iaf att jag är jättenöjd med klänningen, men vill inte lägga upp någon bild ännu.


Sen kl 10,45 var vi i kyrkan för min kusin hade konfiramtion. Var ett himla högt tempo och allting gick av bara farten. Sen var det jättegod buffé där med kyckling, fläskfilé och potatisgratäng samt mycket sallad och olika såser. Ni kan ju tänka er vem som skyfflade in mat... Sen blev det tårta som var jätte mumsiga. marsipan med dumlefyllning så himla fina också. 


Ett högt tempo tillbaka till Olof där det nu förbereds inför kvällens kalas för Olof. Det blir buffé där med så ja jag rullar väl fram imorgon på jobbet. Sen ska vi på kalas imorgon också ja herregud, hur ska detta sluta?

Bilder från idag.

         

Min kusin Issa är hon som är blond och mest snygg, hehe.

Av Alice - 11 maj 2012 20:55

Ja vilken dag, ska börja med att säga grattis till min pojkvän som fyller 20 år idag. Han har verkligen inte hunnit med att känna efter hur det känns eftersom han har hjälpt till hemma med förberedelserna inför morondagens kalas. Han fick iaf en del kul saker av mig på morgonen. Bland annat nya dimljus till corran som är mer enhetliga med angel eyesen sen fick han även nya tröjor och kakor. 


Jag började jobba sen klockan 13-19,15 började egentligen inte förrän kl 16 men jag visste faktiskt inte om det. Ja jag tror inte jag var till besvär iaf. Jobbet gick bra men gjorde en riktig nybörjar tabbe, hehe sånt får man göra om det inte händer för ofta. Jag var iaf så redig att jag berättade om mitt misstag. 


Nu på kvällen var vi uppe en sväng i stallet och gav stella kraftfoder och pratade lite med Hans. Falkis ska kvala snart :) Stella har vilat idag och ska öra det imorgon också. Kommer bli intressant att känna hur hon känns på söndag. 


Imorgon ären hektiskt dag och jag återkommer med planering inför imorgon. Jag har iaf mi kamera med mig och det kommer förhoppningsvis en del bilder.

   

Av Alice - 10 maj 2012 19:20

Har precis kommit hem från en mysig promenad i ösregn med Linnsan. Det ösregnade verkligen och jag kände mig som en dränkt katt, Enzo var också med och han var totalt genomblöt. Liten söt hund. Stella har fått sitt täcke på sig och kraftfoder. Det började regn precis i samma stund som jag lämnade stallet för tredjegången men då var det så varmt så hon hade svettats i täcket, nu däremot är det lite kallare.


Jag har gjort Olofs sista två paketer till imorgon och jag hoppas verkligen att han bli glad. Jag brukar verkligen lyckas med mina paket och de brukar bli snygga men de två sista kunde ställt upp i fulhetstävling! Hehe.

Nu ska jag äta och plugga religion sen ska jag till Olof och sova där i natt.


Imorgon blir det jobb 13-19,15. 

 

Söta kalvar som inte har något som helst med inlägget att göra men jag tyckte de var gulliga :) för övrigt är det Olof som har tagit bilderna.


Av Alice - 10 maj 2012 13:33

Idag har Stell varit på en tur till tandis också. Hon var jätteduktig och gick in dit utan problm och tandläkaren trodde egentligen inte hon hade behövt något lugnande men fick det iaf. Han sa även att hon såg fin ut och det är ju alltid kul att höra.


Han började med att titta på munnen i största allmänhet och kunde snabbt konstatra att det var i lanerna problemt sitter. Tidigare har hon troligtvis haft en inflamation där som bildat små pucklar och det är de som gör att hon ibland slår med huvudet och kanske också anledningen till att hon vinklar på huvudet. Det är inte allvarligt just nu med tanke på att det kom för längesedan och nu läkt ihop. Han sa även att det kanske aldrig blr bättre än vad det är.


Han rådde mig till att fortsätta rida på novabettet då det är mest skonamt men jag ska även inörskaffa ett hack då hon vilar munnen helt. Om jag absolut ska rida med stångbett eller liknande måste det opereras dock, tyckte han. Tycker inte att det är aktuellt så vi fortsätter som vi gör. Man ska dock veta att det är handen tillsammans med bettet som gör skillnaden så naturligtvis måste jag tänk på att inte bli hård i handen. Tredelade bett är iaf förbjudna tyckte han och jag drog en lättnandes suck öer att ja inte använt det.


Det var den stora grejen egentligen men det raspades även till en del kanter som var vassa. Annars tyckt han att allt såg bra ut och det var ju skönt det :)

 

Av Alice - 10 maj 2012 13:22

Idag blev det ett litet pass innan Stella skulle till tandläkaren. Red i skogen och hon kändes ovanligt fin. Fokus var då på min ridning och om det verkligen är enbart mitt fel till vinklingen på huvudet. Red mycket raktällt och mjukade upp sidorna. I traven fick vi jobba en del men sen kom det fin stabil form. I galoppen jobbade jag också mycket menhon kändes med på noterna och var fin emellanåt, idag var det mer tryck och inte som igår att hon kurade ihop sig. Mer framåt tänk!


Mn sen hände det något fantasitsk. Jag var inte riktit nöjd med henne så när rundan i skogen var slut tog jag den på andra hållet och då var ju Stella redan med på noterna och uppmjukad. Och vad hände då? Jo hon vinklade inte huvudet. Alltså tror jag det handlar om att hon är lite stel och nu när jag ändrade min ridning blev det en positiv överraskning. :) Jätte skönt att jag har kläm på vad det är sm händer och sker.

          

Av Alice - 9 maj 2012 20:08

Idag blev det en tur till ridbanan och direkt när vi kom dit började det regna. Typiskt som bara den men det hindrade inte min ridning. Stella var pigg och under hela passet kämpade jag med det som jag skrev om igår om hennes nacke som vinklas fel. Jag ändrade på mig och gjorde uppresande tygeltag och allting men till slut lossnade det och då var hon fin.


Gjorde volter och serpentiner och mycket tempoväxlingar, hon ville springa ifrån mig och då blev det många halvhalter och liknande för att visa henne att piloten inte var död. Slappnade av fint på slutet och högergaloppen var fin idag också. Formen kom dock inte riktigt till sin rätt förrän på slutet. 


På medellinjen ställde Olof fram, ett hinder också och där över bytte vi galopp och stella var med på noterna hela tiden. Jag tror det var därför hon var så pigg, hon älskar att hoppa och direkt när hinderstöden kom fram blev hon pigg som bara den. 


Imorgon har jag tänkt skritta en runda i skogen innan tandis och då hoppas jag att hon känns fin och är med på noterna. Idag var det även vänstergalopp som jag fick jobba mest i. Inte antal minuter eller så men just det att få henne att nå fram fick jag kämpa med. Ofta rullade hon ihop sig och ville inte riktigt gå fram för skänkeln men det löste sig också bra på slutet.


Är nöjd med henne ändå och känslan som jag fick den sista kvarten kommer jag ta med mig.

Bilderna är från början av passet.

     

Samtliga bilder ser stretiga ut och det syns också hur hon vinklar huvudet. Måste kämpa vidare med detta!


Av Alice - 9 maj 2012 09:58

Idag är det lite tråkigt väder så Enzo och jag beslöt oss för att åka till Olof. Vi gick på en myspromenad runt kärleksön och sen gick vi tillbaka till Djupadal och åt frukost med rostat bröd. Både Enzo och jag gillar rostat bröd. Idag blir det en tripp till Fåglasång för att köpa mat till Stella och kanske hittar jag något annat också, får se. De har lite rea på JW ridbyxor så kanske slår till på ett par.


Ska däremot ha naturkunskap först och det känns sådär.... Nu blir det en dusch och lite mer slapp innan skolan tar död på mig.

   

Av Alice - 8 maj 2012 21:31

Idag har vi varit på marinmuseet i Karlskrona och jag vet inte vad det var som gjorde det men jag fylldes med ett totalt lugn när jag steg in på stället. Enorma fönster kan det ha varit och i så fall vill jag att mitt hus ska ha mycket fönster. Det är något med allt ljus tror jag.


Vi gick runt där iaf och tittade på alltingoch hade det jättetrevligt. Vi åt även buffé där och mums vad gott det var. Jag åt jättemycket sallad och sen potatisgratäng och kyckling med stekta grönsaker det fanns även husmanskost som troligtvis tydligen är på tapeten igen. Det som förvånade mig var att många av mina klasskompisar faktiskt äter husmanskost annars tror många att vi är den generationen som lever på pizza, kebab och nudlar. Hehe


Sen skulle vi egentligen ha åt till blekingemuseet men vi var trötta så vi fick en tur i karlskrona istället där vi kolla runt på fina små hus och sånt, trevlgt och det är ju sånt som jag uppskattar så då var det extra kul.


Jobbade 16-19,15 och det var toppen bra. En del missar och en del jobbiga människor men inget som inte går att fixa med lite snälla komplimanger och ett leende. Älskar att vara över trevlig mot människor som uppenbarligen haft en jobbig dag.

   

Glad Alice, titta noga för det är inte många gånger man ser mig glad i vanliga fall. Stressen tär på mig! Borde sluta men det är inte lätt. Tänk de som inte kan stressa, känner en bland annat och det är så lugnt och metodiskt allting, om man ändå var sådan.

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards