Alice Cehlin

Alla inlägg under mars 2012

Av Alice - 28 mars 2012 11:02

För första gången på 10 månader har jag joggat längre än 500 meter. Jag var så grymt trött och behöver göra något åt min kondition. Men om jag har rätt inställning nu kanske jag tar itu med det. Ska fixa sista på mitt projekt idag, har bland annat en källa att infoga, suck jag som trodde jag var klar igår. 


Ikväll blir det trevlig promenad med Linn. Kollade även upp snödjupet i sälen nu när vi ska dit, inget vidare hälften av backarna är öppna så förhoppningsvis ska vi över till Trysil någon dag. Det positiva är iaf att det är flest svarta backar öppna, det innebär att jag kan åka ändå, det är värre med Olof han får lära sig på det svåra på en gång.


 

Av Alice - 27 mars 2012 22:17

Jag ska börja med att säga att det var en grym känsla efter dagens ridpass! Vilken häst jag har... Skrittade fram på asfalten och hon kändes bra med en gång alltså mjuk och balanserad lite tjaffsig i munnen dock, vilket jag måste kolla upp! Väl inne på travbanan valde jag att lägga fokus på fattningar och avsaktningar. Det är sådant som alltid måste jobbas och alltid kan förbättras.


Jag galopperade högergalopp på ena sidan och vänster på andra sidan skritt på kortsidorna, som jag brukar. Däremot varierade jag tempot i galoppen så hon blev uppmärksam och lyssnade, vilken respons jag fick! Hon lyssnade på minsta lilla. Jättebra. Sen ökade jag svårigheten lite för Stella och bytta galopp och galopperade i olika tempon och bytta galopp när det kändes bra. Hon fattade alla galoppfattningar i höger på direkt och utan att kränga runt. Nu är det bara att fortsätta med denna känslan och bygga vidare.


Imorgon ska jag eventuellt hoppa på ridbanan om jag hinner.

 

Av Alice - 27 mars 2012 22:03

Idag kära läsare kom Lady, Grållan eller Tappi fram till Olof själv! Det är inte dåligt för att vara henne. Bara att plocka in och börja arbeta med. Det kanske inte fungerar så bra nästa gång men det här kan jag leva länge på, underbar häst. Det blev mycket pyssel idag och jag flätade manen, jag vägrar klippa den då jag tycker att hon är mer vildhäst än tamhäst och sen är hon fin med det långa enligt mig. Men svansen klippte jag lite på, inte mycket men den är jämn nu iaf. Sen vid hovarna klippte jag lite också, lite allergisk mot mycket hår där. 


Iaf idag gick det lite snabbare, fick passa på när vi hade medarbetare till hands. Red på asfalten i skritt och lilla Tappi har motor minsann, herregud Stella hängde inte med någonstans! Kunde styras på egenhand med skänkel så det fungerar ju iaf men hon hade behövt longeras lite mer tror jag och tömköras men hon är ju mycket körd, den banan i Sverige som hon inte har varit på finns inte. Hon tycker det är kul med ridningen iaf har alltid öronen frammåt och vill ligga på. Tror tyvärr att jag behöver ta mig en titt på sadeln, hmm och sen kanske hon är lite ömfotad. väntar dock på bakslag snart och då gäller det att rida ur stormen.

 

Av Alice - 27 mars 2012 21:52

Nu är det kväll och en dag har gått som vanligt. Sitter med mitt projekt och det går sakta men säkert frammåt, på torsdag ska det vara inne... Känns som om att allting hade kunnat vara mycket bättre men nu har jag iaf gjort mitt bästa. Det dåliga samvetet kommer för att jag har studiedag imorgon för att hålla på med detta arbetet och jag vet att de behöver mig på jobbet, men jag måste faktiskt sitta med mitt skolarbete, men det känns lite jobbigt. 


Olof har hjälpt mig jättemycket idag först i stallet och nu har han fixat spotify till mig :) jätteglad lägger till massa betydelsefull musik, vissa med lite mer betydelse än andra, hehe ni som känner mig vet vilka låtar som gör avtryck. Imorgon ska jag även börja på något nytt som kanske kommer att förändra lite, återkommer med detta imorgon. 

Nu blir det sova sova säng säng säng!

   

Egobilder hej! 

Av Alice - 27 mars 2012 15:11

Solen skiner och det är 18 grader, helt sjukt varmt. Idag har vi varit på en liten roadtripp till Karlskrona med geografi B. Besökte lantmäteriet, som var intressant men drygt, förstår inte riktigt hur människor kan jobba där framför två datorer dagarna ut och dagarna in, jag trivs bättre ute och att jobba med människor tror jag. Att vara instängd i ett litet rum helt själv är inte min melodi precis. Var även på besök på sturkös camping, så himla fint!! Ska dit i sommar sen har jag tänkt och besöka pussvägen som fanns där, gulligt namn på en väg. Tittade även på amiralitetskyrkan fint.


I eftermiddag ska jag rida stella en sväng har inte bestämt mig för vad jag ska jobba med riktigt, det kommer när jag känner hur dagsformen är både för min och stellas del. Min tanke var att Grållan skulle få komma ut lite också och att vi skulle fortsätta med det vi gjorde sist. Får se lite hur det blir, Olof ska försöka ta lite bilder också hoppas jag.

På återseende :)

 

Av Alice - 26 mars 2012 20:57

Då var denna dagen snart slut och den har varit händelserik. Var hos naprapaten igen och man kunde faktiskt märka vissa förändringar sen sist. Min nacke knakade och det smällde som pistolskott så nu har det nästan släppt där, skönt. På kvällen red jag Stella i solnedgången en lång runda om sjön, så underbart härligt. 


Stella var lite stel kanske träningsvärk? Iaf så gick hon väldigt bra idag. Det som vi jobbade på igår med högergaloppen har gjort sitt til och idag var hon spikrak i fattningarna oh jag sträckte upp mig och fattningarna blev nästan lika bra som i vänster. Var också väldigt fin i traven men har svårt att hitta det där riktigt braiga läget som man bara kan rulla på i, men det kommer.


Nu håller jag på att fixa min iphone, det där med teknik verkar inte vara min grej riktigt men jag gör så gott jag kan.

 

Av Alice - 26 mars 2012 07:26

Usch vad trött man är nu när klockan är omställd även om det är ljust ute. Gick och la mig väldigt sent igår eller jag kunde inte somna rättare sagt och Olof gick upp tidigt idag vilket resulterade i att jag blev ännu tröttare och snoozade. Eftersom Olof skulle till skolan idag sitter jag nu ensam och övergiven i huset och ska snart fixa mig lite frukost. Är van vid att det är jag som ska iväg förstoch allting står klart när jag vaknar ;)

Idag ska jag även på återbesök till naprapaten så jag förväntar mig smärta redan nu.


Planeringen för veckan ser ut som följande:

  •  Måndag (idag): skogen
  • Tisdag: Travbanan alt vila beroende på om jag ska jobba på torsdag
  • Onsdag: Paddocken
  • Torsdag: Vila om inte det är gjort på tisdagen isf byter de plats
  • Fredag: skogen, jobb 13-19,15
  • Lördag: Skog/travbanan 
  • Söndag: Vila

Det ser lite likadant ut men ungefär så är det som det ser ut nu iaf sen kan det tillkomma lite oförutsedda saker som man aldrig vet om.

Nu måste jag fixa mig, ha en bra dag.

Olof från igår :)  

Av Alice - 25 mars 2012 23:01

Målet med Grållis idag var att få in henne och sen hänga på henne och ev sitta på henne. detta blev lite omarbetat. Hon ville inte gå in under några som helst omständigheter och det gjorde att jag fick rida stella först och sen gjorde vi stallet och sen när det var dags att ta in alla plockade vi in henne och fixade henne. Hon var lugn hela tiden och verkade tycka att det var kul.


Det var inte till vår fördel idag annars, det var traktorer och mycket liv på gården och Hans körde Falken men hon är ju van vid det tidigare men nu var det en som satt på henne och det var hon inte van vid. Som sagt det blev lite hängande först och det struntade hon i och hon reagerade inte vid av och påstigning heller, hur cool som helst.


Nu gäller det att bygga vidare på förtroende och inte gå för snabbt fram. Det är även ett måste att försöka få in henne lättare. Stella var lite jobbig innan men inte i närheten av hur Grållan är. Jag är iaf imponerad över att allting går så smärtfritt ändå, men med medgångar följer det motgångar och de måste man lära sig att hantera lika bra som medgångar.

  

 


Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards