Alice Cehlin

Alla inlägg under mars 2012

Av Alice - 7 mars 2012 17:49

Idag har det blivit mycket motion för min del. Gick ju morgon promenad med Enzo och nu har jag precis kommit hem från stallet och där red jag en rätt lång runda med en busig stella. Hon hade glimten i ögat kan man säga redan i hagen när jag skulle hämta henne var hon busig och försökte få med sig de andra på en liten galopp. Det gick inget vidare så hon fann det roligare att se vad jag hade i fickorna.


Hade egentligen planerat en tur till paddocken men då den var frusen blev det skogen. Inte mig emot, jag var lite off idag och att genomföra ett ridpass på banan hade nog inneburit tårar vid minsta lilla motgång. Alltså var det bättre att rida i skogen och vara lite mer kravlös. Mål ska man ju alltid ha och idag var det att få en bra form i traven. Detta fik jag omredigera lite. Priolistan:

  1. Kunna gå fram
  2. Kunna skritta
  3. kunna trava istället för enbart galopp
  4. Vara på vägen istället för vid sidan av

Efter dessa åtgärden kunde jag börja fokusera på det jag ville. Vid detta laget började stella bli sur på mig för att jag inte var på samma bushumör som henne men hon gick iaf med på att trava fint. Jag blev riktigt nöjd med henne på slutet och avslutade då med en galopp på en mossväg. Helt okej åstadkommit från både min och stellas sida.

   

Av Alice - 7 mars 2012 08:45

Jag är riktigt trött på att det ska vara -10ute och frost och stenhårt i marken, det finns inget som är bra med det. Jga hade planerat att rida i paddocken idag, det går ju då inte. Känns inte kul alls det får bli skogen istället dock hade både stella och jag behövt lite jobb på banan.


Jag och Enzo har gått morgonpromenad, skönt att komma ut lite man blir så mycket piggare. Jag har tyvärr dåliga vibbar i mig idag känns som denna dagen mest är en sån dag som jag vill ska försvinna snabbt, en dag där jag stör mig på allting. Alla har sina bra och mindre bra dagar.

 

Av Alice - 6 mars 2012 21:12

Då var det vinter igen, eller nja det är ju inte snö men rejält kallt i alla fall och det räcker. Fixade resten av lektionerna i skolan och konstaterade att nu måste min motivation öka rejält om jag ska kunna genomföra mina uppgifter med bra resultat. Jag är lite för seg just nu.


Åkte till stallet efter skolan och plockade in Stella för en tur på bandet, gick bra hon gick på 6:an idag, alltså full lutning men med sitt vanliga tempo. Såg väldigt harmoniskt ut och hon trivs på bandet. Jag passade på att mocka och det medans hon gick på bandet. Spånet var tinat och det är en lycka! :)


Satt konstigt nog med religionen i nästan en timme och kom en bra bit men måste fokusera vidare på lite andra infallsvinklar... Tråkigt! Sen gick Linn och jag en runda, hur mysigt som helst med lite frisk luft. Linn har så grym motivation till att träna fattar inte hur hon lyckas, jag känner mig jättedålig med det där. Äter alldeles för mycket och för fel och sen rör jag inte på mig så mycket, tyvärr. Jag kommer iaf ut och rör på mig om det är med gott sällskap och det verkar lyckas bra så får hoppas på en förbättring.

 

Av Alice - 6 mars 2012 09:40

Idag skiner solen från en blå himmel dock är det -5 grader ute och det är frost överallt. jag går i skolan hela dagen och det tar på krafterna, skulle egentligen skrivit ihop en analys om kvinnlig rösträtt men blev fast här. Har kollat mina vanliga bloggar och tänkte skriva ihop ett inlägg om planerna för dagen.


Planen är att Stella ska gå på bandet och jag ska fixa stallet, det behöver strös ordentligt i alla boxar så jag har o göra en stund om inte spånet är tinat. Ska även försöka hinna med en promenad så jag kommer upp i mina 10000 steg som jag ska gå, idag ser det tyvärr mörkt ut.

Ha en bra dag :)

     

Av Alice - 5 mars 2012 20:03

Det blev en sen tur till stallet idag, jag spelade och sen var det lite maxibesök och klädombytning innan jag tillslut kunde komma till stallet. Stella var för dagen helt otroligt piggmen det var inget negativt alls hela stella sprudlade av glädje av att arbeta. Det var bra tryck i henne och hon tog stöd på bettet och arbetade i en bra form. Halva travbanan var i fint skick på ungefär halva delen, det gjorde dock ingenting för målet med träningen var att göra avsaktningar och kunna reglera henne i alla gångarter.

På travbanan har jag alltid som mål att Stella ska kunna gå i avslappnad skritt och inte explodera bara för att vi kommer in på banan. Jag har alltid varierat träningen på banan för att Stella ska inse att det inte bara är o springa på. Detta fokuserade vi på idag också, halva travbanan galopperade vi och resterade halva skrittade vi och gjorde skänkelvikningar, Stella var helt med på noterna och skötte detta galant. Kort och gott idag var hon inte till salu! :)


Bilder från helgen.

   

Av Alice - 5 mars 2012 12:11

Har avverkat halva dagen av skolan och tar nu en paus hos Olof med mat. Det blev kebabrulle för Olofs del och jag tog en bakadpotatis med skagenröra, dock var olof inte alls nöjd med maten och jag var mer missnöjd än förra gången. Tråkigt men det var mat och mättnadskänslan håller i sig betydligt längre än vad skolans mat erbjuder. Har två lektioner kvar sen blir det spelning och sen stallet. Dessutom kollar vi på dödlig fångst, galet att folk verkligen vill vara på havet tillsammans med 7,5 meter höga vågor och vatten som är 3,5 meter djupt. Det är bara sjukt!


Solen skiner från en klarblå himmel och alla börjar använda vårskor igen, det närmar sig! Hoppas att allting flyter på bra har jätte många uppgifter i skolan men saknar motivation till att jobba med dem, får försöka ändå.

Ha en bra dag :)

Av Alice - 4 mars 2012 20:55

Nu är vi precis hemma från middag i Karlshamn. Karlshamn är en otroligt mysig stad som jag delvis är uppvuxen i och skulle kunna tänka mig flytta till, det är troligtvis den enda staden jag vill flytta till. Middagen var jättegod som vanligt. Det blev en liten röra till förrätt och lax med potatis och romsås till varmrätt och sen paj med vaniljsås till efterrätt, mums :)


Ska sova hos Olof inatt och sen blir det skola imorgon. Har inga direkta planer för veckan, ser lite hejhopp ut men här kommer en preliminär...

  • Måndag: Travbanan galoppjobb
  • Tisdag: Skrittband
  • Onsdag: Paddocken markarbete fokus kontroll
  • Torsdag: Hoppträning :)
  • Fredag: Skrittband, jag jobbar 13-19,15
  • Lördag: Skogen, jag jobbar 11-15
  • Söndag: Skogen, jag jobbar 11-15


   

Första vårtecknet i naturen är en liten söt vide....

Av Alice - 4 mars 2012 14:11

Paddocken var rätt hård och knölig konstaterade Stella och jag när vi kom dit, skrittade och böjde igenom henne och hon kändes kalasfin, travade lite på ena volten som var fin, stella gick väldigt bra tog stöd på bettet och kändes kanon. Jag bestämde att vi skulle fortsätta rida hem till mig och hela rundan beräknades ta en timme. Efter att ha hoppat av två gånger och stella gjort åtskilliga piruetter kallade vi på hjälp. Vid detta tillfälle var vi ca 500 meter från mitt hem och stod fast ;) Tack vare mamma lyckades vi komma ut till den större vägen och jag fick ett nytt spö då jag lyckats knäcka det andra när jag skulle sitta upp....


Efter att ha gjort 7 piruetter på 500 meter ringde jag Linn, Snälla söta Linn gick med mig till stallet och stella var mycket nöjd med detta. Jag travade och finare trav har hon nog aldrig haft, hehe. Jag hade säkert kunnat genomföra detta utan Linn men med tanke på att jag var varm och trött samt skulle på kalas inom kort så fick det bli så, och det tackar jag för.


Stackars Linn fick sen vara kvar i stallet tills jag hade lagt in hösilage och sen skjutsade jag hem henne. Jag gillar inte att utsätta mina kompisar fr stallvistelse när de inte är redo för det, men det ska säkert bli ryttare av Linn också såsmåningom :)

Bilder från vår gårdsplan :)

     

Pappa assisterar som hjälphand :)

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards