Alice Cehlin

Alla inlägg under mars 2012

Av Alice - 11 mars 2012 09:08

Nu kan man faktiskt säga att våren är här. Idag skiner solen och det är rätt varmt ute, Stella går med sitt nya övergångstäcke. Jag börjar jobba kl 11 och jobbar till kl 15. Kommer nog bli rätt bra tror jag. Sen ska jag rida en runda med Annie. Det blir nog en halvlång runda, eftersom jag slutar kl 15 och ska äta. Det innebär att mamma får hjälpa till och fixa stella medans jag slänger i mig lite mat annars kommer vi inte hinna rida ut förrän det blir mörkt.


Nu ska jag fixa lite i mitt sunkiga rum och Olof har precis konstaterat att det luktar hundgård här, hmm då kan man ju undra på vilken plats mitt rum kommer på fräschskalan. Dessutom berättade Olof en rätt dålig vits: Vet ni vilket timmer som är svårast att skörda?.....Fruntimmer! hehe ;) Jättekul, tog ett bra tag för mig att fatta vad han menade.

Ha en bra dag :)

Av Alice - 10 mars 2012 19:08

Nu är jag och Olof hemma efter en dag som har varit rätt intensiv. Var först på rrfs lokala hopptävling. Såg första klassen som var en LD tror jag, hinderna såg iaf lagom höga ut så utgår från det. Fastnade för en svart häst som hade otroligt fin gång och bra hoppteknik. Annars var det mest mellanmjölk tyckte jag, det är ofta så att man kommer ihåg ekipage som utmärker sig från mängden och har ett bra samspel. Samspel och rytm tycker jag ligger till grund för mycket. Bjöd på fika sen och sen var det jobb.


Jobbet gick bra, kändes inte som om jag gjorde så mycket nytta idag men Pernilla hade köpt goda kakor så åt lite av dem.


Åkte till stallet och red Stella. Storm ute? Det blåst tokmycket och jag var riktigt imponerad av stella som kunde hålla sig kvar på marken, ibland blir hon jätte spänd av all blåst men idag flöt allting på bra. Jag red rätt dressyrinriktat idag trots att vi var i skogen. Gjorde skänkelvikningar och kortade och längde lite mest för kontroll. Hon lyssnade kanonbra och gick riktigt fint. Gjorde lite mer samling i högergalopp och det sitter bättre och bättre. Med mycket träning blir hon starkare och starkare i den sidan och jag med för den delen. Olof och Enzo gick med och fick sig en bra runda.

Stella var svettig efter ridpasset och det måste ju ha inneburit att hon fick anstränga sig lite iaf :)

   

Av Alice - 10 mars 2012 08:07

Idag är det då jobb mellan 11-15 och sen blir det stallet. Tanken är att stella ska gå en runda i skogen blir en mindre runda men med lite mer jobb istället. Igår skrittade hon och lekte i hagen med de andra. Hans fixade hela stallet, tack så mycket.


Nu på förmiddagen blir det dock andra bullar, vi ska på hopptävling och kolla på laghoppningen som går i div 3. Det är ungefär lagom höjd om jag ska våga mig över det. LC+5 är precis lagom höjd tycker jag. Det handlar också om att innan var jag på en rätt lagom höjd och kunde hoppa banor på lite höjd men sen kom jag ifrån det och sen när man ligger på en lägre nivå blir hinderna väldigt höga sen när man höjer upp. Ja det där höjd på hinderna behöver nog jag träna min egna förmåga på istället för Stellas, hon fixar det bättre än jag gör.

Ha en bra dag :)

 

Av Alice - 9 mars 2012 21:10

Nu har jag avverkat några timmar på jobbet och känns som om jag har gjort lite nytta faktiskt. Har plockat upp lite ny saker och inventerat lite till den kommande inventeringen nästa vecka. Funderar på att köpa lite påskliljor imorgon och plantera i krukor, känns som ett fint litet vårtecken mitt i all dimma och regn som har dragit in över Blekinge. 


Olof och jag har haft en himla mysig kväll med lasange och en stor härlig sallad till, har även suttit en timme i bastun. Man känner sig som en ny människa efter det. Har även sett ett annat vårtecken idag nämligen små snödroppar som tittar upp från gräsmattan :)

I helgen blir det 8+ ute och det blir lite mer vårigt :)

 

Av Alice - 9 mars 2012 10:48

Tanken var att sova länge idag men nja det gick väl sådär. Kl 8,15 var Enzo och jag ute och gick en promenad. Känns mer som höst ute tycker jag med dimma och frost men det var iaf uppfriskande. Jag ska jobba idag 13-19,15 och sen hela helgen också. Tänkte dock att Olof och jag ska kolla på laghoppningen i Ronneby imorgon innan jag börjar jobba. Hoppas att det är något att hitta lite inspriation från och ja alltid snappar man upp något. Tänkte först kollat på Ponnyhoppningen som är på söndagen, men jag har ju faktiskt en häst och ofta rider ryttarna bättre på häst. Ponnyhoppning är mest fullfart och ingen kontroll, alla är inte sådana men många tyvärr. 


Nu har jag lite städning framför mig och sen måste jag fixa någon mat :)

Bilder från idag.

     

Av Alice - 9 mars 2012 10:30

Jag hade gjort en jätte fin bild med alla hinder men ja den gick ju då inte att lägga upp här och nu orkar jag inte fixa mer med det, har inte all tid i världen.


Träningen igår var upplagd på samma sätt som vanligt markarbete först och där jobbade vi med att de skulle sätta under sig bakbenen och tuffa på frammåt. Gick rätt bra och sen var det galopp på det och det gick också bra, hon kändes lite slapp först men kom igång mer och mer. Högergaloppen var lite ringrostig i början en när jag började jobba mer med den blev hon fin och mer rund.


Vi började sedan hoppa fram på en volt med två små hinder, vänstervarvet gick jätte bra där var hon rund och fin och jag kunde fokusera på var vi skulle. I höger däremot har både jag och stella svårare och jag fokuserade mer på att få rätt galopp än var vi skulle, jag gjorde även för stora rörelse och resultatet blev inte så bra. Började om och fick då mer flyt och den rätta galoppen kom bättre när jag bara var fokuserad.


Själva banan var upplagt med ett rättuppstående på diagonalen och sen en oxer på diagonalen och en kompination på ena sidan och en linje med en grind och en vattenmatta på andra sidan. Det var rätt långa vägar och mycket svängar, vet inte riktigt var jag var men jag var iaf inte på rätt ställe med tanken dessutom höll jag för mycket i handen och sprången blev rakt upp och ingenting. Till sista omgången höjdes hinderna upp och det slappa försvann, helt plötsligt insåg stella att ja vi ska hoppa! Det blev mer tryck i sprången och mer flyt och faktiskt rätt galopp också. Jag höll om henne mer med benen och allting stämde. En kanonbra runda enligt mig :)

   

Av Alice - 8 mars 2012 16:29

Idag har det inte varit någon kul dag. Det har nämligen snöat stora delar av dagen och nu har det vergått till regn. Jag ska hoppträna ikväll iaf och det är positivt känns som att det behövs lite ljuspunkter. Det blir troligtvis inget mer inlägg ikväll då det kommer bli sent. Har skrivit ut projektarbetet som nu är helt klart, så himla skönt och det är faktiskt lite som en sten som föll från mig. Nu finns det tid och energi till att fokusera på andra ämnen.


Imorgon är jag hemma fram till jag börjar jobba och den tiden är anpassad till att kunna plugga på religion och samhälle. Religionen är tyvärr lite tråkig då det är för mycket filosofi och för lite religion, hoppas läraren ändrar på detta. Mamma har stalltjänst imorgon så hoppas att det går bra.


Återkommer med mer info om hoppträningen imorgon och bättre uppdatering. :)

Ha en bra kväll

 

Av Alice - 7 mars 2012 21:03

Efter 150 timmar och två sista timmar nu ikväll är jag nu klar, jag gjorde det, jag är klar med projektarbetet! Okej nästan jag ska renskriva slutsatsen imorgon på min håltimme men sen jäklar är jag klar! Jag kan inte riktigt beskriva vilken otrolig lättnad det är. Jag har samlat info och intervjuat jättemånga och skrivit på detta arbetet i 1,5 år och nu ska det lämnas in. Det tråkiga är ju om det inte blir så bra betyg men det hoppas jag på, kanske inte MVG men ett VG borde det räcka till. Så imorgon mellan 9,30- 11 vet ni var jag är, vid en dator någonstans och slipar det sista. Det värsta som kan hända är att jag glömt o spara något av det sista som jag skrivit men nja jag tror inte det.


Nu blir det iaf sängen snart, ska samla motivation till mina 100 situps och 50 armhävningar som jag ska göra innan jag lägger mig. Har kollat på svenska mästerkocken också, grymt duktiga är dom jag vill också vara så duktig på att laga mat. Jag får nog börja träna nu om min mat ska gå att äta när jag flyttar hemifrån...

På återseende :)

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards