Alice Cehlin

Alla inlägg under mars 2012

Av Alice - 21 mars 2012 20:00

Idag blev det ett pass på ridbanan och hon kändes lite som sirap, gjorde som jag ville ibland men var lite seg och trög. Alla dagar kan inte vara bäst. Det konstiga är att ridpasset gick rätt bra ändå. Hade en bom i mitten och gjorde åttor över den för att få med mig henne och böja igenom henne. Var himla fin stundvis men ibland blev hon för djup och detta behöver jag träna på, det kommer synas på bilderna sen. 

Galoppen trodde jag skulle vara stretig idag och jag trodde att jag skulle få jobba med formen men nejdå hon var fin med en gång ungefär. Höger tog hon från skritt och hon trillade inte ut det minsta. Formen satt och jag behövde inte jobba vidare mycket, det saknades go men hon gjorde det riktigt bra ändå. Jag är nöjd med dagens ridning.

   


På den sista bilden kan man se att jag trillar fram och stella blir djup i formen mion skänkel är inte heller perfekt. Jag tycker det är viktigt att kunna ta kritik och veta sina brister så man kan jobba vidare på det. Utan fel och brister kan man inte utvecklas och bli bättre.  

Av Alice - 21 mars 2012 19:54

Då var snart en dag förbi och den har varit händelserik kan man säga, för att göra inläggen mindre långa kommer jag att lägga upp olika inlägg och nu ska jag även ta itu med kategorierna. 

Skolan idga har iaf varit rätt trevlig, hade bara två lektioner vilket var svenska och naturkunskap. Fixade klart mitt debattinlägg i svenskan skön,t en sak mindre att göra. Naturkunskapen var jätte dryg som vanligt, jag förstår inte att en kurs kan vara så dryg. Vi kollade bara på film men det gick ändå alldeles för långsamt. Lyckades övertala Olof att följa med mig hem och till stallet så det gjorde han och stackars Enzo har varit hos veterinären igen och nu har han fått medicin hoppas att den lille blir bra snart.

Nu blir det Sveriges mästerkock :)

   

Av Alice - 21 mars 2012 08:54

Idag skiner solen och det gör mig så mycket gladare Jag har även mindre värk i axlarna och ryggen så det ger mig också mer energi vilket jag kan behöva för att klara av ett pass med naturkunskap, finns inget som är så drygt. Senare ska jag även till paddocken och jag hoppas att Olof kan följa med så jag får lite hjälp med bommar. Har tagit lite nya bilder men tyvärr inget som jag kan ladda upp nu, denna lilla sega datorn klarar inte den påfrestningen.


Nu blir det lite klädbyte och sista svepet med lite smink så är det dags för skola.

Ha en bra dag :)

   

Av Alice - 20 mars 2012 20:04

Har haft fruktansvärt ont i min rygg idag och lite får jag kanske skylla mig själv, jag skulle kanske inte ridit igår? Men jag ville verkligen det, och det var samtidigt tur att jag gjorde det eftersom jag ska jobba en heldel denna veckan. Jag har jobbat idag 16-19,15 och fredag 13-17 och efter det är det fest ska vara hos en kompis kompis kl 19 och innan dess helst rida och göra stallet. Innan ska jag dessutom till karlskrona och fixa tänder och shoppa något.


Hela helgen går till jobb 11-15 och kalas, tiden bara rinner iväg! Kanske borde jag börja prioritera? Ta hand om mig själv lite med tanke på hur jag mår? Nej då har inte tid jag har ett jättebra liv inte alls stressigt!

Vår dator har kraschat så mina två skoluppgifter som ska vara inlämnade nästa vecka vet jag inte hur jag ska fixa. Olof får nog vara beredd på nattgäst :)


Snälla Olof och pappa hjälptes åt med stallet idag, kan se detta framför mig, hehe. De är så snälla som ställer upp för mig och snälla Hans tog in sen. Mamma fick hämta mig, att köra bil i mitt tillstånd är nog inte att tänka på. Imorgon är tanken att det ska bli paddocken med lite dressyr träning, hoppas att det går bra om jag inte orkar rida ihop henne får jag ändra mina planer.

   

Av Alice - 19 mars 2012 20:22

Idag har jag fått känna att jag lever var nämligen hos naprapaten och det gjorde så grymt ont. ydligen har jag dragit på mig låsningar och muskelknutor under flera år och jag fick höra att jag var en envis liten en som stod ut med det. Jag har känt det men det var först i förra veckan som jag fick upp ögonen för hur allvarligt det är, det strålade ut smärta mot hjärtat och jag trodde jag hade fått en infarkt men det var en kramp, helt sukt ont gjode det, fick stanna bilen och bara satt och försökte få luft.


I allafall så ska jag dit några gånger nu och idag klämde hon ut de minsta knutorna, knutorna sitter som i ett pärlband från nacke-axel-ländrygg och de största knutorna är som en stor knuten hand, dessa trycktes ut med hjälp av hela hennes vikt på armbågen mot knutan, det gjorde så sjukt ont!!! Förhoppningsvis blir detta bättre och jag känner mig som en ny människa, äntligen kan Olof krama mig utan att jag skriker av smärta.


Har även ridit Stella idag, skulle kanske mest vila men jag ska jobba imorgon så kände att det var något av ett måste. Red ungefär som igår, värmde upp 3,5 km i skogen på varierande underlag. En väldigt bra runda då det är bra backar och man kan rida i alla gångarter. Ute i skogen fokuserade jag på en bra trav som var mjuk och med bra bärighet, var till en början stel i höger men det blev bättre och det gick skit bra på slutet. Gjorde galoppjobb på travis och det gick också jättebra. Red i lite intervaller där jag varierade galopptempot på långsidan och skritt på kortsidan. Detta gick jättebra och stella lyssnar så bra! Galopperar alltid lika mycket i både vänster och höger så hon blir allsidig och stark i båda, högergaloppen är mycket bättre nu och hon fattar högergalopp bra och rusar inte iväg, mycket nöjd över detta :)

   

Av Alice - 19 mars 2012 06:58

Idag är det en ny dag och tyvärr är den lika grå och trist som alla andra dagar har varit nu den senaste tiden. Jag hade hoppats på sol, blå himmel och värme, men nejdå. Idag ska jag ta ett nytt kliv in i en ny värld, nämligen världen för behandling av min onda nacke och axlar, hoppas att detta verkligen hjälper men enligt de som gå till henne ska hon vara bra. Jag är ändå livrädd, det kommer göra super ont.


Jag ska även fixa lite saker efter skolan idag tex en hemlig sak som kommer bli till glädje för någon och sen fixa min klänning som är klar och ska provas. Grattis till min mamma som fyller år idag, ett steg mot gammal kärring kan man säga ;)

Ha en bra dag :)

  

Mamma och Enzo :)

Av Alice - 18 mars 2012 18:46

Det blev ändrade planer idag, Annie kunde inte följa med och rida så efter jobbet åkte Olof och jag hem till mig och träffade farfar som var henmma hos oss. Fikade och var allmänt trevligt. Åkte sedan upp till stallet hela gänget och då var det redan mockat, sicken service! Det kallar jag lyx, la in maten iaf och sen red jag Stella i sällskap med pappa och Olof som sprang med och mamma och Enzo gick med. 


Stella var väldigt fin idag först iaf, var väldigt mjuk och följdsam, hon brukar vara fin efter vila. Det försämdrades lite sen då hon var okoncentrerad och var lite tjabbig i munnen. Det blev bättre senare när jag plockade ihop henne och jobbade henne i traven då gick hon superduper fint! Avslutade med lite galoppjobb på travis där det mest blev tut på frammåt och intervaller. Gick jättebra och hon lyssnar verkligen jättebra, behöver aldrig vara orolig för att hon sticker. 

Planeringen inför veckan ser ut som följande:

  • Måndag: Travis fokus på lite mer bärighet
  • Tisdag: VILA
  • Onsdag: Paddocken
  • Torsdag: Hoppträning
  • Fredag: Skogen/skrittband beror på hur länge det tar i stan
  • Lördag: VILA (jobb 11-15)
  • Söndag: Skogen (jobb 11-15)

Hoppas att det följs, fredagen är dock osäker då jag ska fixa en Iphone och vänta på Olof som skriver tenta sen är det fest så hoppas att det blir bra.

 

Av Alice - 18 mars 2012 09:48

God morgon! Idag är det en ny dag med grått och trist väder, ska rida med Annie sen är det tänkt. Men först är det jobb mellan 11-15, kommer troligtvis bli rätt lugnt då det är tråkigt väder. Ska försöka vara lite piggare än igår vilket bygger på att jag äter bättre. Mamma ska fixa Stella sen så jag hinner med allting. 


Jag fick iaf en bra start på dagen med en riktigt god frukost hos Olof, ägg och bacon, mums! Hela familjen var nästan samlad och stämningen var på topp. Olofs syster ska ha barn snart och börjar bli riktigt tjock så spännande och hoppas verkligen att allting går som det ska. 

Nu väntar sista förberedelserna inför mitt jobb och jag behöver ta itu med vissa saker inför nästa vecka. Bland annat med vad jag ska ha på mig på studentfesten, hmm ja det måste jag fundera ut.

Ha en bra dag :)

 

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards