Alice Cehlin

Alla inlägg under mars 2012

Av Alice - 25 mars 2012 22:52

Idag blev det motion för stellas del, hon börjar bli tjock. I sommar lär jag få ha en gräsredoserare på henne om hon inte ska rulla fram. Iaf upplägget var konditions träning på travis med en uppvärmning i skogen först. Olof följde med och gick. Hur fint väder som helst och både häst och ryttare trivdes. 


Stella gick fint men var lite tjabbig i munnen, nu måste vi kolla hennes tänder! Hans ska iväg till tandis på tisdag men jag har inte möjlighet att följa med så vi får vänta. Iaf det blev galoppjobb på travis sen och jag fick ändra fokus lite. Det var tänkt att jag till en början med skulle fokusera på intervaller och mer bärighet men nu har stella börjat bli lite små jobbig i högergalopp fattning och vill helst "lägga" in högersidan och komma undan. Detta jobbade vi med rätt mycket, alltså på att få henne rak, sträcka upp henne och mig själv och sen bara jobba vidare. Det gick bra och på slutet blev hon fin.


Kunde rulla på i bra galopp och sen variera tempot allt eftersom jag ville, hon blev rejält svettig och fick årets första ordentliga bad. Känns bra att jag kan variera tempot så mycket på henne och ha kontroll hela tiden. Formen kommer mer och mer i höger, i vänster sitter det någorlunda.

     

Av Alice - 25 mars 2012 10:14

Idag är det strålande sol och varmt och var ska jag göra då? Jo jag ska jobba, stå innanför 4 väggar och ett tak i 4 timmar och se dagen försvinna. Nja riktigt så hemskt är det inte, jag har glada jobbakompisar som gör att man klarar det. 


Det är meningen att Stella ska vara moraliskt stöd idag till Lady som ska ut på promenad om hon vill fångas in. Sen hade jag tänkt jobba henne lite på travbanan. Får se hur det blir det är Lady som har prio ett idag.

Nu ska jag fixa mig och dra mig mot stallet innan jag börjar jobba.

 

Av Alice - 24 mars 2012 20:46

Jag lever. Gårdagen var jättelyckad men nja jag kunde väl gått in lite mer kanske? Träffades hos en kompis och åt pizza där och gjorde lite förberedelser till kvällen, var trevligt. Väl ute så var det rätt segt till en början. Var billig dricka fram till kl 23 och sen gick det utför. Fattar inte att det kan vara så jobbigt att bara stå och hoppa lite på ett dansgolv, var totalt genomsvettig.


Var hemma rätt tidigt ändå vid 3 ungefär pga jag skulle jobba dagen efter. Så kl 8 vaknade jag igen och sen upp till stallet och ta av Stellis täcket, gissa om hon var glad? Hon hade kriverat av värmeslag annars. Hon gjorde en rad glädjeskutt och rullade sig :) 

Jobbet gick bra, jobbade 11-15 och det var full rulle hela tiden! När det är fint väder kommer alla kunderna särskillt eftersom det har varit löning också för en del. 


Red Stella efter jobbet, min vanliga runda på 3,5 km. Blir ofta den rundan när jag har ont om tid. Stella var inte stel idag vilket jag var glad för, däremot var hon inte lika fin som hon brukar vara dagen efter vila. Kom igång bra i traven sen och blev jätte mjuk och fin men jag fick kämpa för det Jobbade en del i högergalopp också jag måste sträcka upp mig mer och vara mer målmedveten och tillslut kom högergaloppen fint och jag kunde öka och minska.


Ikväll har vi kalas här och Bea har tagit en del bilder men inte några jag hinner ladda upp nu tyvärr...

Hörs imorgon ha en bra kväll 

   

Av Alice - 23 mars 2012 18:04

Hej

Kommer en liten snabb uppdatering om hur läget ser ut. just nu sitter jag och väntar på att naglarna ska torka, ska sminka mig klä på mig och fixa håret samt lite annat som måste göras allt detta ska göras på 20 min för efter det kommer Linn och hämtar mig. Ska till Hampus och äta och sen vidare till Puls. Studentfest ska det vara och temat är jag kom just ifrån...Jag hittade alltså en jätteful fängelse kostym som jag troligtvis ska ha annar ska jag ha kläder med mig till svarta damen också.


På morgonen var vi i Karlskrona jag hittade faktiskt två jättefina blusar som det kommer bild på sen. Fixade även en iphone så hoppas jag blir nöjd med den. Åt lite subway, mumsigt och sen jobbade jag. Har börjar en ny tjej som verkar jätteduktig och trevlig, såklart hästtjej så det säger ju allt ;) Hehe det gillas.

Nu har naglarna torkat så nu blir det sista fixet.

   

Av Alice - 22 mars 2012 21:04

Ikväll var det dags för hoppträning med lilla bus hästen. Kändes väldigt pigg och glad och det var bara att tuta på, skötte sig bra i galoppen och formen var bra emellanåt. Jag behöver dock träna på att slappna av i axlar, hålla handen i position och inte trilla fram, detta är akuta saker som jag måste tänka på.


Galopp uppvärmningen gick ut på att galoppera i en rund galopp på diagonalen och sedan byta eller sakta av och byta, det hade jag svårt för, jag måste balansera upp henne hålla min position vid minsta lilla förflyttning bytte Stella galopp. Sen hoppade vi fram på en volt och detta gick bra! Jag konsentrerade mig inte så mycket på själva galoppen utan hindret och då bara flöt allting på bra och i rätt galopp, helt otroligt.


Själva banan sen var uppbyggd med lite allt möjligt en studs, kombination och en linje samt en grind. Jag hoppade inte högt vilket jag egentligen hade taggat för men när min tränare tyckte att det räckte höll jag med. Kanske 80 skulle jag tippa på att det låg. Jag tror att Stella egentligen konsentrerar sig bättre med lite högre hinder nu slarvar hon lite. Iaf flytet var bra och jag fortsatte att rida trots att det blev missar och det gjorde att ritten blev bra. På sista linjen sög hon verkligen tag i det och det kändes jättebra. Nu ska jag bara våga höja upp lite också så kommer allting trilla på plats.

   

Av Alice - 22 mars 2012 13:53

Nu har jag lugnat mig lite sedan morgonens incident och har precis lärt min klass att blogga, känns kul :) Ikväll är det hoppträning och det ska bli kul, är alltid taggad idag är det dessutom rätt fint väder så får mer energi då. Blir troligtvis inte fler inlägg idag det beror på hur sent vi kommer hem. Imorgon är det Karlskrona som gäller samt jobb 13-17 ungefär, kanske blir lite sen det beror på hur bussarna går. Sen är det fest!!

 

Av Alice - 22 mars 2012 10:58

Morgonen började bra, fick lite gjort på samhällen medans Olof sov och sen blev det god frukost som Olof gjorde men sen gick det utför. Stressa som bara den för att lämna Olof på flyget och sen till tandis. Som många vet så har jag lösa tänder och har blivit skickad till en specialist men nu under min vanliga undersökning blev det nästan indraget och jag blev skit sur kunde nästan strypa någon.


Av Alice - 21 mars 2012 20:06

Nu har vi kommit till den biten då jag och Olof ska ta itu med lilla Grållan. Grållan är en ren travare efter Tap in och har tidigare gått en hel del lopp men nu ska hon alltså försöka bli en liten ridbar häst. Hon är ungefär i storlek med Stella men lite klenare byggd och himla fin enligt mig. Jag har tänkt att med hjälp få henne att bli en bra häst som ska få tillbaka glädjen. 


Idag blev det mycket pyssel men eftersom hon är van vid att ha sele på sig och allt med skötsel var detta inget nytt men krävdes lite uppfräschning. När hon var trygg med tillvaron började hon undersöka westernpaden. Det var egentligen inte meningen att hon skulle ha sadel på sig idag men hon var himla fokuserad, trygg och nyfiken. Hon hade alltså sadel på sig och hon tyckte det var himla kul och var helt cool. Det underlättade att hon hade så stort förtroende för Olof och det är faktiskt han som har lagt ner tid på Grållan idag. Han har bättre tålamod än mig, däremot är jag väl medveten om att man måste skynda långsamt om man ska nå framgång.


Planen framöver är att hon ska få smälta detta lite och sen ska vi börja hänga lite mer på henne och vänja henne vid att vara över henne med röst och rörelser. Sen får vi longera henne lite så hon vänjer sig vid stigbyglarna vid sidorna och ja allt sånt markarbete innan själva uppsittningen äger rum. Tror dock inte detta blir något problem men eftersom man inte vet är det bättre att ta det lugnt och försiktigt.

     

Presentation


välkommen till min blogg!
Här kan du läsa om min vardag tillsammans med min häst Stella och allt som hör vardagen till.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stella Noir

 


Ovido - Quiz & Flashcards